Acne door drugs: van welke drugs krijg je veel puistjes?
15 augustus 2021 
in Gezond
4 min. leestijd

Acne door drugs: van welke drugs krijg je veel puistjes?

Alweer een blog over acne. … Waarom? omdat ik zelf in het verleden heb ervaren wat acne met je doet. Ik ben door een hel gegaan en ging er uiteindelijk bijna aan onderdoor. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te helpen om van hun acne af te komen omdat ik absoluut niet wil wat zij doormaken.

Aangezien acne door honderden tot misschien wel duizenden factoren kan ontstaan, weet je soms niet meer wat nou de échte oorzaak is van jouw acne. Het kan soms dan ook klap lastig zijn acne gericht te bestrijden. De meeste mensen proberen gewoon wat crèmes of medicijnen, maar weten eigenlijk niet of dit de kernoorzaak oplost.

Als jij bijvoorbeeld één of meerdere keren per week naar feestjes gaat en hier ook drugs gebruikt, dan is de kans groot dat deze levensstijl bijdraagt aan het ontstaan van je puistjes en het aanhouden van je acne.

Naast een hallucinerend effect kunnen drugs namelijk ook effect hebben op andere processen in je lichaam. Het gevolg is dat acne ontstaat door drugs.

Er zijn verschillende soorten drugs en de bekendste zijn: wiet, hasj, lachgas, speed, XTC en cocaïne. Wat veel mensen niet weten, is dat alcohol ook een drug is. Eigenlijk is dus bijna iedereen een drugsgebruiker. Misschien verklaard dit ook waarom zoveel mensen last hebben van acne en puistjes. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over acne door drugs.

Krijg je puistjes door bepaalde drugs?

Vaak kun je al aan de buitenkant van een persoon zien of diegene veel drugs gebruikt. Veel junks en grootgebruikers hebben een veel slechtere huid en lijken vaak een stuk ouder dan ze daadwerkelijk zijn.

De stoffen die je in drugs kunt aantreffen, hebben invloed op meerdere functies in je lichaam. Nadat je drugs hebt ingenomen, voel je jezelf misschien wel even goed, maar je lichaam kan van binnen dus ook in een andere staat terecht komen.

Elke drug heeft zijn eigen bijwerkingen die kunnen leiden tot acne. Speed kan bijvoorbeeld je lichamelijke reserves uitputten en XTC en wiet kunnen je bloedvaten vernauwen. Dit zorgt voor minder zuurstof bij het huidweefsel en minder gunstige voedingsstoffen die kunnen worden opgenomen.

Je raadt het al: dit kan leiden tot acne en puistjes.

Een ander symptoom dat hoort bij drugs is het hebben van meer stress. Hierdoor gaat je lichaam meer hormonen aanmaken, zoals cortisol en adrenaline, waardoor er een hormonale onbalans ontstaat. Door drugs kan je ook gaan zweten, wat in je poriën kan trekken en verstoppingen met witte puntjes (mee-eters) kan veroorzaken.

pindakaas en drugs

Vervolgens laat de bacterie C. acnes de boel ontsteken, wat de rode puistjes oplevert. Bovendien zorgt drugs vaak voor een verminderde weerstand. Je bent dan sneller vatbaar voor ontstekingen, zoals puistjes.

Veel mensen beseffen de gevolgen van drugs nog niet. Of ze weten het allemaal wel en willen ook stoppen, maar denken niet meer te kunnen stoppen door de verslaving. In dat geval is het ontzettend raadzaam toch echt contact op te nemen met een professional.

Onthoud ook dat er een mogelijkheid is dat je huiduitslag krijgt door een bepaald bestanddeel in drugs.

Wat kun je doen als je puistjes krijgt door drugs?

Zorg ten eerste dat je voortaan geen drugs meer door elkaar gebruikt. Dit resulteert immers alleen maar in meer processen in je lichaam die worden verstoord. Het beste is natuurlijk gewoon helemaal te stoppen of flink te minderen met drugs gebruiken.

Zorg ook dat je een goed huidverzorgingsregime naleeft om je bestaande acne te behandelen en te voorkomen dat er nieuwe puistjes ontstaan als je van plant bent nog eens drugs te gebruiken.

Als je de acne niet behandelt en nog lang last blijft houden van terugkerende onzuiverheden, dan kan dit je zelfbeeld verslechteren en blijvende gaatjes en putjes in je huid veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je de ernst van acne en drugs gaat inzien, of als je dit al deed, actie gaat ondernemen.

Je kunt waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken bij het gerichter bestrijden van je acne. Er zijn immers talloze mogelijke oorzaken en oplossingen voor acne.

Fleur (ook een partner van 24taste) heeft een website die uitsluitend gaat over puistjes. Haar doel is zoveel mogelijk personen een leven zonder acne te bezorgen, door te vertellen hoe je de problemen bij de wortel kunt pakken.

Ze legt het uit op een makkelijke manier, zodat je de tips direct in je systeem kunt verwerken en snel resultaten kunt zien.

Honderden ervaringen laten zien dat de methodes van Fleur werken. Het kan dus zeker een verstandige keuze zijn om haar website eens te bezoeken, zowel voor je huid als mentale toestand.

acne pindakaas

Meer artikelen over acne en puistjes op 24Taste:

Over de schrijver
Hoi!, Fijn dat je er bent! Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic is Geert Louters ook de drijvende kracht van 24Taste.nl. Stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvalllen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!