14/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

5 Geweldige tips om gezond en fit te blijven als je ouder wordt! (+ bonustip!)

We worden allemaal ouder en als je ouder wordt ga je dit ook merken aan je lichaam. Niet fijn! Helaas hoort dit erbij en we zullen dit gewoon moete accepteren,

Gelukkig is er wel een manier om het allemaal wat af te remmen.

In deze blog gaan we het daar dan ook over hebben. Hoe blijf je fit als je ouder wordt!

Wat verandert er eigenlijk in je lichaam als je ouder wordt?

Wanneer je ouder wordt verandert er ontzettend veel in je lichaam.

 • Je weerstand neemt af.
 • Organen gaan trager werken.
 • Het herstellend vermogen neemt af.
 • Je hormoonproductie vermindert.
 • Het reactievermogen neemt af.
 • De bloedsomloop wordt trager.

Het gaat allemaal in hele kleine stapjes. Je kunt twee dingen doen om de ouderdomsverschijnselen te verminderen.

Niks doen en afwachten,  of met een paar simpele tips de ouderdomsverschijnselen gaan afremmen.

1- Zorg dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt als je ouder gaat worden.

Als je ouder wordt dan worden bepaalde voedingsstoffen minder snel opgenomen in je lichaam.  Ook hebben oudere mensen andere voedingsstoffen nodig dan sporters of kinderen.

Er vinden veranderingen plaats in je stofwisseling, botten, gewrichten en huid. Gezond eten dus!

Je kunt ervoor kiezen om met supplementen te gaan starten, maar met gewoon gezond te gaan eten kom je vaak al een heel eind.

2- Gezond en fit ouder worden? Ga meer bewegen!

Je energie en uithoudingsvermogen kunnen gaan afnemen naarmate je ouder gaat worden. Veel gaan wandelen is een ideale manier om op een gezonde manier te zorgen voor meer lichaamsbeweging.  

5 super tips om gezond en fit te blijven als je ouder wordt!

Wandelen is minder intensief dan hardlopen. Wanneer je 30 minuten per dag, 5 keer per week gaat wandelen ga je merken dat je uithoudingsvermogen met sprongen vooruit gaat.

3- Zorg goed voor je hersenen als je ouder wordt en fit wilt blijven

Gezond eten is slim eten. Van iedere hap eten die we doorslikken, gaat 20% van de binnen gekregen energie naar onze hersenen.

Wanneer je een ‘hersenvriendelijk eetpatroon’ wilt gaan volgen moet je maaltijd bestaan uit voldoende vitamines, mineralen en omega 3 vetzuren.

Een Mediterraans eetpatroon is goed voor je hersenen. Wist je wel dat Griekse gerechten super gezond zijn?

Bekijk supergezonde Griekse gerechten>>>

Vooral Omega-3 is supergoed voor je hersenen.

Met het supplement Marine Phytoplankton haal je ruimschoots je dagelijkse behoefte aan Omega 3 binnen.

Ontdek alles over Marine Phytoplankton>>>

4- Ga wat vaker lachen!

Om gezond en fit ouder te worden moet je wat vaker lachen. Nee… Dit is geen grap – (WHAHAHAA)

Lachen is een simpele manier van je leefstijl aanpassing om door te voeren.

Dat lachen goed voor je is, is niet nieuw. Er zijn uitgebreide wetenschappelijke studies over geweest.

5 super tips om gezond en fit te blijven als je ouder wordt!

Veel lachen kan je hart beschermen door de bloedstroom te verhogen, stresshormonen te verminderen en infectie bestrijdende antilichamen tegen te gaan.

Er wordt endorfine aangemaakt en je gaat ook veel gelukkiger worden als je veel gaat lachen. Dit zorgt uiteindelijk weer voor een energie boost.

5-  Zorg voor voldoende rust als je ouder wordt

Voldoende rust en slaap zorgt er niet allen voor dat je stressniveau minder wordt. Voldoende rust is ook goed om je lichaam te herstellen.

Uiteindelijk kan voldoende slaap en rust ervoor zorgen dat je een sterker immuunsysteem hebt zodat je lichaam gemakkelijker allerlei virussen kan bestrijden.

Voldoende rust en slaap is ook belangrijk omdat dit je geheugen en concentratie kan verbeteren. Streef naar minimaal 7,5 en 9 uur slaap per nacht.

Heb je slaapproblemen? Misschien heb je dan iets aan onderstaande blogs:

6 – Bonustip om gezond en fit ouder te worden

Heb je een beetje hulp nodig omdat je niet een stok achter de deur hebt om gezond en fit ouder te worden? Dan heb ik misschien wel een hele mooie oplossing voor je.

Onlangs heb ik de website bezocht van Anja Lefeber. Anja is een leefstijlcoach die zich heeft gespecialiseerd in gezond en fit ouder worden.

Om aan haar programma’s mee te doen hoef je zelf niet de deur uit. Dat is het leuke hieraan.

Lekker thuis in je eigen omgeving gezond en fit ouder worden dus

Energieke leefstijl review

De website van Anja heet energiekeleefstijl.nl. Deze website is gericht op vrouwen van 50+, maar mannen kunnen en mogen ook gerust meedoen.

Anja: “Ik heb het geluk  iedere dag bezig te zijn met wat ik graag doe: sporten, gezond eten, ontspannen leven.  Dat vind ik leuk en het geeft me veel energie. Die energie geef ik graag door aan alle vrouwen in Nederland die ook fit willen worden/blijven”.

5 super tips om gezond en fit te blijven als je ouder wordt!

Wanneer je wilt deelnemen aan één van de programma’s van Anja kom je na betaling in het online trainingsprogramma. Hier vindt je alles om gezond en fit te blijven.

De 5 pijlers waar het bij Anja omdraait zijn:

 1. Meer bewegen
 2. Gezond eten
 3. Minder stress
 4. Balans / werk. / privé
 5. Sociale steun

Heb je deze 5 pijlers in balans dan ben ik ervan overtuigd dat je gezond en fit ouder kunt worden.

Wat heeft Anja Lefeber ( energieke leefstijl) je te bieden?

Ik heb alle programma’s van Anja even voor je op een rijtje gezet.

 • Gratis 3 video’s – Allereerst begrijp ik heel erg goed dat je eerst wilt bekijken of het wel iets voor je is. Anja heeft 3 video’s voor je gemaakt om het eens goed te bestuderen. Je kunt je via deze link inschrijven voor de 3 gratis video’s.
 • Thuis FIT in en om het huis – Dit is een challenge met 20 workout oefeningen. Naast de video’s ga je ook heel veel tips ontvangen van Anja die je helpen om gezond en fit te worden. Bekijk hier de actie
 • Thuis FIT met 15 dagmenu’s van 1500 kcal (voor wie wil afvallen) – Dit programma is uitgebreid met 15 dagmenu’s van 1500 Kcal. en 15 gezonde extraatjes voor tussendoor. Oefeningen die voor iedereen te doen zijn en je gaat automatisch ook nog eens afvallen.
 •  Minder Kilo’s, online coachingsprogramma voor wie kilo’s kwijt wil – Met dit programma heb je geregeld een coachingscall met Anja. Het is een programma van 5 weken die helemaal op maat voor je wordt gemaakt zodat je gericht op je doel afgaat.
 • Thuis FIT pro – Met Thuis FIT Pro ben je gelijk lid voor een jaar en automatisch goedkoper uit. Je ontvangt iedere maand automatisch  de nieuwe maandchallenge en je kunt met al je vragen terecht in de community of bij Anja zelf. Een aanrader! Bekijk Thuis FIT pro op deze pagina
 • Body Balance – Met Bodybalance  ga je flexibiliteit en kracht opbouwen wat je een gevoel geeft van rust en kalmte. Het zijn oefeningen voor sterke, soepele spieren en gewrichten wart zorgt voor evenwicht en balans.

Body balance is speciaal voor oudere mensen die herstellen van een blessure, ziekte of burn-out, of het gewoon prettig vinden wat yogaH/pilates-achtige stretchoefeningen te doen.

Wat zeggen anderen over Energiekeleefstijl.nl?

Wanneer je op zoek gaat naar ervaringen van anderen over de programma’s van Anja kun je best wel blij worden. Ga maar eens de website bekijken om er een beeld bij te krijgen.

“Jouw trainingen en tips en info bevallen me goed. Ik heb altijd veel gesport, maar door het ouder worden, blessures en mijn drukke leven, wordt het me allemaal te veel.  

Ik ben niet te dik, maar heb wel een dikke buik gekregen helaas, en alles wordt losser. Ik merk dat door jouw trainingen mijn lijf weer meer naar mijn zin wordt”.

Niet voor niets zijn er al meer dan +800 mensen die mee hebben gedaan met een programma van Anja Lefeber.

Conclusie gezond en fit ouder worden

Als je gezond, fit en ouder wilt worden dan hoop ik dat wat hebt aan deze tips.

En het is ook nog eens ontzettend gaaf dat Anja Lefeber je hiermee kan ondersteunen met de programma’s die ze aanbied.

Ik heb ze nog even voor je op een rijtje gezet

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!