13/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Marine Fytoplankton superfood. Barstensvol met Omega 3 en meer!

Wil jij je gezondheid echt een boost geven? Er is een betrekkelijk nieuw superfood op de markt: Marine Fytoplankton! In deze blog ga ik je alle gezondheidsvoordelen vertellen over Marine Fytoplankton.

Wat is Marine Fytoplankton?

Marine Fytoplankton is een krachtige zout water algensoort net als chlorella en spirulina.

Marine Fytoplankton is één van de oudste organismen op aarde (meer dan 3 biljoen jaar) en heeft daardoor een indrukwekkend groot aantal natuurlijke voedingsstoffen tot zich genomen zoals vitaminen en mineralen, tot omega-3 vetzuren en antioxidanten.

Marine Fytoplankton is met recht een “all-in-one” powerfood!

Marine Fytoplankton omvat een kwart van alle vegetatie op onze aarde en voorziet in wel 90% van de zuurstof in de lucht die we inademen. Deze plankton produceert dus meer zuurstof dan alle bossen op onze aarde samen. Het is misschien wel de één van belangrijkste voedselbron op onze planeet.

Wanneer de algen onder de juiste omstandigheden worden gecultiveerd, is het zonder twijfel één van de krachtigste voedingsbronnen op aarde.

marine phytoplankton bestellen

Marine fytoplankton is verantwoordelijk voor al het leven in de oceaan

Marine fytoplankton is de primaire voedselbron, direct of indirect, van bijna alle levende wezens in de zee. Een aantal zeedieren zoals krill, garnalen en kwallen voeden zich met fytopplankton, die op hun beurt voedsel worden voor kreeftachtigen en vissen. 

Zelfs grotere organismen, zoals walvissen en schildpadden, nemen fytoplankton op als onderdeel van hun eetpatroon

Marine Fytoplankton superfood. Barstensvol met Omega 3 en meer!

Wat eigenlijk heel erg bijzonder is dat de samenstelling van fytoplankton exact gelijk is aan wat onze menselijke cellen nodig hebben om hun stofwisselingsproces goed uit te voeren.

Dr. Hugo Rodier : “Een van de zeldzame producten die bijna alle voedingsstoffen bevatten die we (tegelijk) nodig hebben is fytoplankton. Het bevat alle negen aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken en het bevat de essentiële vetzuren (omega 3 plus omega 6), plus de belangrijkste vitamines en sporenelementen.”

Wat is de voedingswaarde van Marine Fytoplankton?

Net als Spirulina en Chlorella bevat Marine Phytoplankton onder veel meer aminozuren, chlorofyl, enzymen, vitaminen, mineralen en sporenelementen.
Dat het ook een enorme hoeveelheid Omega-3 (EPA) bevat (60 mg per 1 gram) bevat, maakt het helemaal bijzonder.

Met zo’n 4 gram Marine Phytoplankton krijg je dus de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen! Voor de volledigheid heb ik alle ingrediënten voor je:

 1. Ruim 60% aan eiwitten
 2. Chlorofyl
 3. Vitamines A, B1, B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, C, D en E
 4. Antioxidanten (vitamines A, C en E, selenium, zink, co-enzym Q10, glutathio, enzymen en bioflavonoïden)
 5. Mineralen
 6. Sporenelementen
 7. Polysacchariden
 8. Nucleotiden
 9. Alle 9 aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken
 10. Alle essentiële vetzuren (Omega-3 en -6) en is zelfs de beste plantaardige bron van lange-keten Omega-3 vetzuren (DHA en EPA) wereldwijd
 11. DNA en RNA

Waarom  is Marine fytoplankton een superfood?

Je weet inmiddels nu dat het boordevol gezonde stoffen zit. Het kan je dus helpen met vele manieren om je eigen gezondheid te verbeteren.

Marine Fytoplankton superfood. Barstensvol met Omega 3 en meer!

Als je de website van plnktn mag geloven is het goed voor je:

 • Immuunsysteem
 • Detox
 • Ontstekingsremmend
 • Hart en bloeddruk
 • Energie en herstel
 • Cognitieve functies
 • Huid
 • Ogen
 • Spijsvertering
 • Antivirale eigenschappen
 • Antibacteriële eigenschappenen
 • anti-schimmelwerking

Waar kun je Marine Fytoplankton kopen?

Steeds meer bedrijven hebben Marine Fytoplankton in hun assortiment. Er is ook steeds meer vraag naar namelijk omdat er steeds meer mensen de vele gezondheids voordelen ontdekken.

Het bedrijf  PLNKTN heeft zich helemaal gespecialiseerd in Fytoplankton. Dit is ook het enige wat ze namelijk te koop hebben.

PLNKTN is eigenlijk best wel een speciaal bedrijf. Hun plankton komt namelijk van Hollandse bodem.

Marine Fytoplankton van Hollandse bodem!

De Marine Fytoplankton van PLNKTN wordt op een unieke wijze gecultiveerd in zuiver oerwater uit ons eigen Nederland. Er wordt op 90 meter diepte zuiver zeewater uit de grond gehaald.

Marine Fytoplankton superfood. Barstensvol met Omega 3 en meer!

Dit oerwater is meer dan 130.000 jaar lang veilig opgeborgen geweest en is daarom vrij van vervuiling en zware metalen. Daarom is de Marine Fytoplankton van dit bedrijf veel duurzamer en beter van kwaliteit dan de andere soorten die je kunt vinden in de drogisterij.

De Marine Fytoplankton van PLNKTN kun je met recht een duurzaam superfood noemen!

Voor Marine Fytoplankton wordt minder water gebruikt in vergelijking met bijna elk ander gewas.

PLNKTN claimt verder dat bij de kweek van hun Marine Fytoplankton geen herbiciden en pesticiden worden gebruikt. Alleen zuiver water samen met voedsel veilige voedingsbronnen zorgen ervoor dat de algen op natuurlijke wijze groeien. Alleen maar topkwaliteit dus.

Marine Fytoplankton en fotosynthese.

Door middel van zonlicht groeit de alg en wordt koolstofdioxide omgezet in koolhydraten en zuurstof. De Marine Fytoplankton van PLNKTN wordt gekweekt met alleen maar daglicht.

Er wordt enkel een verwarming gebruikt om de productiefaciliteit vorstvrij te houden in de winter (zulke strenge winters hebben we helaas niet meer).

Verder is hun plankton ook nog ontzettend duurzaam omdat alles van het product wordt gebruikt. Geen verspilling dus!

Er is ook fytoplankton verkrijgbaar uit landen zoals Colombia. Naast dat er veel minder zekerheid is op een veilig eindproduct  is het ook veel milieuonvriendelijker om het uit een ander land te halen. Kies daarom altijd voor fytoplankton wat afkomstig is uit Nederland. 

Waarom kun je beter Marine Fytoplankton in plaats van visolie en Omega-3 nuttigen?

Omega-3 komt uit algen, niet uit vis. Marine Fytoplankton is de bron van Omega-3 vetzuren. Vissen krijgen plankton binnen en bevatten daarom Omega 3 vetzuren.  Het is daarom een beter, plantaardig en duurzaam alternatief voor visolie.

Verder is Marine Fytoplankton veganistisch en vrij van allergenen ( Tenminste die van PLNKTN)

Lees ook: Is een haring gezond? Haring in het land, dokter aan de kant?

Hoe lang duurt het voordat je de gezondheidsvoordelen gaat ervaren?

Fytoplankton is geen farmaceutisch medicijn, het is een natuurlijk voedingsmiddel. Dit betekent dat je niet gelijk de eerste dag al gaat merken dat jij je gezonder gaat voelen.

Het één en ander hangt ook af van je klachten en je leefstijl en het verschilt dus echt per persoon hoelang het gaat duren.

Op de website van PLKNTN kun je trouwens om advies vragen en kun je een persoonlijke begeleiding aanvragen naar een gezondere leefstijl.

Ben je op zoek naar meer energie? Wil je graag afvallen, of iets anders?  De arts die samenwerkt met PLNKTN biedt consulten op het gebied van voeding en suppletie. Op basis van jouw verhaal en wensen maakt de arts een persoonlijk plan voor je.

Conclusie van dit artikel over de Marine Fytoplankton superfood

Fytoplankton heeft bijna alles in huis wat wij steeds minder in ons dagelijks voedsel tegenkomen om goed, gezond en vitaal te blijven. Daarom kan het ook voor jou een fijne aanvulling zijn op een eenzijdig en ongezonde leefstijl.

Wel is het belangrijk om te weten, dat je ook ervoor moet gaan zorgen dat je gezond eet. Daarna kun je wat mij betreft Marine Fytoplankton heel erg goed als supplement gaan gebruiken.

Zorg er altijd voor dat je jouw gezondheid haalt uit verse, waardevolle en gezonde voeding haalt. Marine Fytoplankton is in mijn ogen een heel erg goed superfood en hoort in het lijstje van gezonde superfoods thuis!

Bij PLNKNT betaal je 34,99 voor 120 capsules. Een goede en eerlijke prijs voor de kwaliteit die er geleverd wordt.Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>