Is een haring gezond? ...Haring in het land, dokter aan de kant?
08 juli 2020 
in Gezond
3 min. leestijd

Is een haring gezond? ...Haring in het land, dokter aan de kant?

Sommige mensen gruwelen van een haring. Anderen vinden een haring geweldig! Er zijn best veel manieren om een haring te eten. Uit het vuistje, hoofd naar achteren, bij het kleine staartje vast houden en laten zakken. Sommige mensen zweren bij gehakte uitjes. Anderen willen er wat zuur zoals augurk bij hebben.

Maar is een haring nu eigenlijk wel gezond? Waarom moet je niet te vaak een haring eten? Ontdek in deze blog de best bewaarde wetenswaardigheden over de gezondheidsvoordelen van haring.

Zelf lig ik altijd in een deuk om de buitenlandse toeristen. Vele buitenlandse toeristen laten zich graag fotograferen als ze haring eten bij een haringkraam. Na een hap komt er ineens een vies gezicht en de haring verdwijnt dan in de afvalbak!

De vogels zijn daar dan weer blij mee!

Is een haring gezond of juist ongezond?

Haring in het land, dokter aan de kant, zoals ik het ook in de titel heb gezet is een vaak gehoorde uitspraak. Klopt deze quote eigenlijk wel?

Hier moet ik Ja en nee op zeggen. Haring bevat de ultragezonde omega 3 vetzuren. dit zijn zeer belangrijke essentiële vetzuren waar heel veel Nederlanders zonder het zelf door te hebben een tekort aan hebben.

Daarnaast bevat haring allerlei vitamines en mineralen. Maar haring heet niet voor niets zoute haring; hij is ‘bewaard’ in zout waarin natrium zit. Heel veel natrium zelfs! We weten allemaal dat teveel zout niet goed voor je is. Teveel zout is niet goed voor je nieren, hart en bloedvaten.

Volgens het Voedingscentrum mag je per dag 1,5 gram natrium binnenkrijgen. Als je een normale gezouten haring eet, zit je al op 1 gram.

Een zoute haring is dus prima vanwege het vet, maar minder goed vanwege het zoutgehalte. Eén zoute haring eten, kan geen kwaad. Maar met twee achter elkaar eet je echt te veel zout.

Eén haring per week?

Wanneer je één haring per week eet is er niks aan de hand. Op deze manier is een haring dus gezond! Het voedingscentrum raad aan om één keer per week vette vis te eten. Met een haring voldoe je daar dus aan!

Iedere dag gezond eten? Hoe moet je dit doen?

Wil je iedere dag gezond eten maar ondervind je problemen hoe je dit moet doen? Daar ben ik misschien wel een oplossing voor. %0 recepten in 30 minuten is een geweldig kookboek, vol met gezonde gerechten

klik hier om het eens te bekijken

Zijn er vergelijkbare producten? 

Zijn er vergelijkbare receptenboeken op de markt? Oh jazeker.  Er zijn door de loop van de jaren echt talloze digitale receptenboeken ontwikkelt.

Ik zal ze niet allemaal opnoemen maar hieronder staan een aantal van mijn favorieten zodat je deze kunt vergelijken met het 101 receptenboek.

  1. Fitchef
  2. Afslank receptenbijbel
  3. Afvallen met Nederland
  4. Fitcooking

Ik hoop dat je nu antwoord hebt op de vraag of een haring gezond is.

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland.Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is."Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven