Waarom ga je roken als je alcohol drinkt?Een borrel? Waarom ga je dan ook gelijk roken?

We weten allemaal dat roken slecht is voor onze gezondheid. Het verhoogt ons risico op het ontstaan van kanker, longziekten, en andere ernstige gezondheidsproblemen. Maar wist je dat roken en het drinken van alcohol nog schadelijker voor onze gezondheid kunnen zijn?

Als we roken komen de schadelijke chemicaliën in sigaretten in onze bloedbaan terecht en worden ze naar alle delen van ons lichaam vervoerd. Deze chemicaliën kunnen onze organen beschadigen en ons risico op het ontstaan van kanker verhogen.

Alcohol is ook schadelijk voor onze gezondheid. Het is een gif dat onze lever, alvleesklier en andere organen kan beschadigen. Te veel alcohol drinken kan ook tot kanker leiden.

Wat gebeurt er dus als we roken en drinken combineren? 

De combinatie van roken en drinken is nog schadelijker voor onze gezondheid dan een van beide alleen. Roken en drinken samen kunnen: * De kans op het ontstaan van kanker vergroten * De lever en andere organen beschadigen * Het risico op het ontstaan van hartziekten vergroten

Als je rookt en drinkt, is het beste wat je voor je gezondheid kunt doen met beide gewoonten te stoppen. Stoppen met roken vermindert je risico op het ontstaan van kanker en andere gezondheidsproblemen.

En als je stopt met het drinken van alcohol, verminder je ook je risico op het ontstaan van kanker en andere gezondheidsproblemen.

Hoe zou dit nu komen?

Sigaretten gaan vermoeidheid tegen. En wat word je als je alcohol hebt gedronken? Dan wordt je sneller moe. De universiteit van Missouri heeft dit onderzocht door ratten nicotine en alcohol toe te dienen. Ze ontdekten dat nicotine er voor zorgt dat de moeheid die optreedt door alcohol gedeeltelijk wegvalt. Via elektroden op de lijfjes van de ratten was dat duidelijk merkbaar.

Ook in je hersenen gaat er iets gebeuren. Je hersenen worden dan geassocieerd met het andere middel. (alcohol en nicotine)

Op het moment dat je drinkt wordt de gevoeligheid voor de behoefte om te roken getriggerd. Wanneer alcohol en nicotine regelmatig worden gecombineerd, worden deze middelen in het geheugen gekoppeld aan elkaar.

Alcohol en nicotine geven de stof dopamine af. Dit is een beloningsstofje die je een prettig gevoel geeft. Heb je de combinatie van alcohol en nicotine samen,  dan krijg je hier teveel van binnen.

Overweeg je te stoppen met roken dan kun je beter ook eerst even het wijntje of biertje laten staan. Je slagingskans wordt dan enorm vergroot. Nieuwsgierig geworden naar de beste manier om te stoppen met roken? Klik hier>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!