14/10/2022

geert

acne

minuten leestijd

20 krachtige natuurlijke middelen om van acne en puistjes af te komen

We hebben allemaal wel eens last van een puistje. Maar er is een groot verschil tussen een puistje hier en daar of als je echt een erge vorm van acne hebt.

Ik kan er helaas over meepraten wat acne in erge vorm met je doet. Daarom heb ik 20 krachtige natuurlijke middelen voor je om van acne en puistjes af te komen.

Tijdens mijn pubertijd had ik ontzettend veel last van acne. Een vreselijke tijd.

  • “Welk meisje wil nu verkering met een puistekop?”
  • “Ik blijf wel thuis, en ga niet een avondje uit omdat iedereen toch me aan zit te staren”
  • “Altijd in een donker hoekje blijven staan in de disco zodat niemand me zag”

Met welk natuurlijk middel heb ik mijn strijd tegen acne gewonnen?

Uiteindelijk heb ik mijn strijd tegen acne overwonnen. Dit door een mevrouw die paranormale krachten bleek te hebben. Helaas is ze inmiddels overleden anders had ik heel Nederland naar haar toegestuurd.

Wat een lief mens was ze: Begripvol en behulpzaam, ze begreep wat voor ellende ik mee maak!

Het enige wat ze bij me deed was me te behandelen door haar warme handen op mijn hoofd te zetten. Toen ze klaar met me was moest ik maken dat ik in huis kwam, Ik zou ontzettend moe gaan worden

Halverwege de reis naar huis begon mijn helelichaam te tintelen en was zelfs bijna te moe om uit de auto te stappen.

Ik moest een fles water meenemen die ze ook ging bestralen en dat moest ik drie maal daags  deppen op mijn acne.

Het meest bizarre was dat ze me door middel van een pasfoto op afstand heeft behandeld toen ik op vakantie was in Spanje. Terwijl ze met me bezig was ging er een warme gloed door mijn lichaam. Het was achteraf eigenlijk best wel eng.

Toen ik weer terug kwam uit Spanje was mijn acne bijna helemaal verdwenen.

De artsen stonden perplex dat ik binnen enkele weken een gave huid had zonder acne. Ze dachten dat het door hun zalfje kwam. …Niet dus!

Wat is Acne ook alweer?

Acne is een ontsteking van de talgklieren en de ene persoon kan er meer aanleg voor hebben dan de andere. Genen kunnen daar een grote rol bij spelen. Eigenlijk is het een huidaandoening die optreedt wanneer je haarzakjes verstopt raken met olie en dode huidcellen. 

Het veroorzaakt mee-eters of puistjes. Acne komt het meest voor bij tieners, hoewel het mensen van alle leeftijden treft.

Je kunt er mee naar de huisarts gaan of dermatoloog. Vaak krijg je een hormaanzalf zoals Roaccutane. Maar dit heeft ook ontzettend veel nadelen en bijwerkingen.

Een leven zonder Acne ?

Bestel het E-book van Fleur. Voor maar 17,- Ga jij de strijd winnen van je acné!

leven zonder acne ebookHelpen natuurlijke middelen tegen Acne echt?

Er zijn gelukkig ook een groot aantal natuurlijke middelen die voor sommige mensen een oplossing bieden om puistjes te bestrijden of te voorkomen. Het is een kwestie van proberen. Het ene middel werkt beter dan het andere middel. Het verschilt dus echt per persoon.

Er kunnen bij sommige best wel geweldige goede resultaten ontstaan. Helaas ben ik geen dokter, dus ik kan niet 100% zeggen of het helpt.

Gelukkig weet ik wel wat de goede eigenschappen van natuurlijke middelen zijn tegen acne.

Ik heb al mijn favorieten op een rijtje gezet voor je!

#1 Minerale olie

Minerale olie heeft de eigenschap om vuil en oliën van de huid op te nemen en heeft daardoor de eigenschap om acne te voorkomen. Veel mensen zeggen dat dit product een wonder is voor hun huid. Minerale olie is kleur-, smaak- en geurloos. Aangebracht op de huid wordt er een laagje gecreëerd waardoor de huid minder vocht verliest en beter gehydrateerd wordt.

Neem bij voorkeur Lavendel olie. Dit kalmeert ook nog eens de huid.

#2 Tea Tree Olie

De Tea tree plant heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om acne te bestrijden. Dit is een van de beste zelfgemaakte remedies tegen puistjes.

Tea tree olie heeft echter niets te maken met thee. De naam verwijst naar de boom waaruit de olie gewonnen wordt.

De boom waar de olie uit wordt gewonnen komt voor in Australië. Uit de naalden van de boom wordt de geneeswerkende en krachtige olie gehaald. De ingrediënten van de olie staan bekend om hun antibacteriële, schimmeldodende en hebben zelfs een  parasiet dodende werking

Bovendien werkt tea tree oil ontstekingsremmend. Daarom is tea tree olie een uitstekend natuurlijk middel tegen acne.


#3 Manuka Honing

Honing is een van de beste natuurlijke middelen tegen acne. Het bevat antibacteriële en ontstekingsremmende stoffen die helpen om puistjes te bestrijden. Je kunt het gebruiken door het ongeveer 15 minuten op het puistje te leggen.

20 krachtige natuurlijke middelen om van acne en puistjes af te komen.

Manuka honing behoort tot één van de beste honing ter wereld. Manuka honing staat ook bekend om haar bijzondere eigenschappen.

Niet voor niets wordt manuka honing door veel natuurartsen gebruikt bij het behandelen van geïnfecteerde wonden, brandwonden of drukplekken. Manuka honing bevat een hoge dosis methylglyoxal. Hoe hoger dit gehalte is des te beter de geneeskrachtige werking.

#4 Tandpasta

Voor veel mensen is tandpasta een van de beste remedies tegen puistjes. Het bevat ingrediënten die helpen om ontstekingen te verminderen en acne te genezen.

Je kunt tandpasta kopen en op je huid smeren en je zult zien hoe makkelijk het is om van je puistjes af te komen. De puistjes gaan hierdoor uitdrogen

#5 Etherische oliën

Etherische oliën zijn de beste natuurlijke behandelingen voor acne. Ze bevatten antibacteriële en ontstekingsremmende stoffen die helpen om acne te bestrijden. Ze verminderen ook de hormonale onbalans die acne triggert.

Etherische oliën zoals geraniumolie, bergamotolie, kruidnagelolie, lavendelolie, enz. worden sterk aanbevolen voor de behandeling van acne.

#6 Komkommer

Een simpele komkommer kun je al gebruiken om puistjes te verminderen of te verzachten. Het helpt om hormonale onbalans te verminderen.

Het helpt ook om beschadigde huid te genezen. Komkommer kan worden toegepast op je gezicht en schouders en het is ook goed voor het verminderen van acne littekens.

20 krachtige natuurlijke middelen om van acne en puistjes af te komen.

Het is niet alleen voor het verminderen van puistjes, het wordt ook aanbevolen voor het verminderen van littekens en rimpels.

Komkommer is een van de beste natuurlijke behandelingen voor acne. Het werkt door het verminderen van ontstekingen en het geneest ook de beschadigde huid.

Je kunt komkommer in capsulevorm krijgen en het oraal innemen. U kunt ook proberen het aanbrengen van plakjes of geraspte komkommer op je gezicht om de puistjes en mee-eters te verminderen.

Het is een effectieve en simpele remedie voor puistjes en het helpt ook om rimpels en littekens te verminderen.

#7 Rode zonnehoed

Rode zonnehoed is ook een van de beste natuurlijke middelen  voor acne. Rode zonnehoed werd vroeger veel door de indianen gebruikt. Het versterkt je immuun stelsel en het helpt je om je hormonale onbalans te verminderen.

Het helpt ook om beschadigde huid te genezen. Dit is een van de beste natuurlijke behandelingen voor acne.

De rode zonnehoed bevat pijnstillende infectie werende en bloedzuiverende stoffen. Het doodt bacteriën en schimmels en verhoogt tegelijkertijd ook  de algemene weerstand

#8 Olijfbladextract

Olijfbladextract is ook één van de beste natuurlijke behandelingen voor acne. Dit is ook alweer ontstekingsremmend en het helpt om beschadigde huid te genezen. Olijfolieblad kun e je in capsulevorm krijgen of het oraal innemen.

Echter, de pure vorm van olijfblad is amper te krijgen in Nederland. Je moet dan echt op onderzoek uitgaan.

Kun je het wel vinden? Laat het me dan even weten. Als je de pure vorm hebt kun je ook uittesten om dit op je acne aan te brengen om de puistjes en mee-eters te verminderen. Het is een effectieve remedie voor puistjes en het helpt ook om rimpels en littekens te verminderen.

#9 Extract van paardenbloemwortel

De werking van paardenbloemwortel is ontstekingsremmend en het geneest ook de beschadigde huid. Paardenbloem wordt ook wel de versterker van de levenskracht genoemd. De bittere stof in paardenbloem zorgt voor een betere doorbloeding.

20 krachtige natuurlijke middelen om van acne en puistjes af te komen.

De lever, gal en de alvleesklier worden gestimuleerd. De verzuring in het lichaam wordt verlaten via de nieren.

Multifunctioneel dus!

#10 Aloë Vera

Aloë Vera zit vol met eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt Aloë Vera eigenlijk voor al je huidproblemen gebruiken. De sterolen en polysachariden in aloë Vera hebben ook alweer een ontstekingsremmende werking op de huid hebben.

Een ander kenmerk is dat het hydraterend is en jeukstillend.

De Aloë Vera komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het is een vetplant of succulent die tegenwoordig ook groeit in de Caraïben, Midden Amerika en Aziatische landen. Vanwege de vele eigenschappen van het sap, wordt de plant volop gekweekt voor dranken, wondmiddel, zonnebrand en cosmetica.

#11 Kurkuma

Kurkuma is een inheemse plant uit Azië. Het is een familielid van gember en heeft een kenmerkende pittige rooksmaak. Naast Acne kun je kurkuma ook inzetten voor artritis, luieruitslag, psoriasis en acne.

Het schijnt zelfs te helpen om littekens te verminderen.(bron)

Je kunt kurkuma toevoegen aan je eten ( stoofgerechten, groente, soepen en sauzen) Je kunt er thee van zetten of het als supplement innemen. 

Pas op voor je kleren als je bezig bent met kurkuma! Je krijgt het er bijna niet meer uit!

Pure kurkuma kun je gewoon in de supermarkt kopen.

#12 Kliswortel

Deze wortel is een zeer krachtige anti oxidant. Kliswortel is in staat om je bloed te zuiveren. Je kunt het als supplement innemen maar nog beter is –  als je het vers kunt krijgen- puur aan te brengen.

#13 Yellow Dock (krulzuring)

Van Yellow dock oftewel krulzuring kun je een krachtige thee van maken. Krulzuring heeft een eigenschap dat dit je bloed kan zuivere. Het wordt o.a. gebruikt voor:

  • Eczeem
  • Psoriasis
  • Netelroos,
  • Prurigo (jeukende huidziekte)
  • Reumatische aandoeningen
  • Aambeien

Let er wel op dat je dit niet teveel gaat innemen. Lees daarom goed de gebruiksaanwijzing!

#14 De Healy

Ik ben een grote fan van de Healy. De Healy is een klein vernuftig apparaat die je door middel van een app kunt aansluiten met electroden op je lichaam.

20 krachtige natuurlijke middelen om van acne en puistjes af te komen.

Ik heb de Healy vorig jaar ook zelf aangeschaft vanwege de vele doeleinden waarvoor je het kunt gebruiken.

De Healy beschikt over een quantumsensor die kan scannen welke resonanties je lichaam nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld buikpijn? De Healy scant je lichaam en het juiste programma wordt dan gedraaid.

Lees mijn artikel over de Healy maar eens>>>

De healy holistic Health heeft een speciaal huidprogramma, waaronder een module voor Acne.

Het is even een investering, maar heb je eenmaal een Healy dan kun je het ook oneindig voor alle andere programma’s gebruiken. Echt een super apparaat! Ik ben fan!

Meer informatie over de Healy>>>

(#15 Baking soda)

Ik kwam tijdens mijn research onderstaande video tegen over baking soda en acne->

Oordeel dus zelf. Wat wel bekend is van baking soda is dat je PH waarde van de huid neutraliseert. Ik zou het niet dagelijks gaan toepassen. Gewoon even testen dus. Daaro  staat deze tip ook even -tussen haakjes-.

#16 Groene Smoothies

Het beste middel om acne te bestrijden is om het van binnenuit aan te pakken. Hier kunnen groene smoothies je mee helpen en ondersteunen. Je lichaam moet nu eenmaal de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen omdat het anders niet goed functioneert.

20 krachtige natuurlijke middelen om van acne en puistjes af te komen.

Zie het effect eens als je alle dagen een groene smoothie gaat drinken

De groene smoothie Challenge van Miss Natural kan je hier prima mee ondersteunen. Momenteel loopt er zelfs nog een mooie korting als je wilt starten. Je betaald tijdelijk maar 27.- als je wilt starten

Aanmelden voor de groene smoothie challenge>>>

#17 (appel) Azijn

Ondanks dat (appel) azijn in iedere keukenkastje staat kun je dit ok gebruiken als natuurlijk middel om acne te bestrijden. Azijn staat bekend om zijn vermogen om vele soorten bacteriën en virussen te doden.

Appelazijn werkt beter dan gewone azijn vanwege het barnsteenzuur, melkzuur en citroenzuur wat er in zit.

In één onderzoek brachten 22 mensen een jaar lang twee keer per dag melkzuurlotion ( wat ook in appelazijn zit op hun gezicht aan. De meesten van hen hadden een zichtbare vermindering van acne, terwijl slechts twee mensen een verbetering van meer  dan 50% hadden (Vertrouwde bron).

#18 Honing kaneel masker

Honing had ik het al eerder over gehad dat dit een goed natuurlijk middel is. Maar je kunt er ook een masker van maken, samen met kaneel.

Je hebt drie eetlepels manukahoning en een eetlepel  kaneel nodig om dit masker te maken . Meng de twee ingrediënten gewoon door elkaar. Even kort in de magnetron ( niet te heet) en dep het mengsel vervolgens op je gezicht.

Laat het 10 minuten zitten. Spoel af en dep je gezicht droog met een schone handdoek

#19 Toverhazelaar

Er is een  onderzoek geweest in de Journal of Aesthetic and Clinical Dermatology (Tijdschrift van Esthetische en Klinische Dermatologie) waaruit blijkt  dat toverhazelaar een van de meest effectieve behandelingen van acne is onder 52 geteste producten.

Toverhazelaar kan bacteriële groei afremmen, het helen van korstjes bevorderen en ontsteking tegengaan, net als roodheid, olieproductie en zelfs de groei van mee-eters en puistjes.

Toverhazelaar is ook alweer ontdekt door de indianen. Gewoon proberen dus!

Meer informatie over toverhazelaar>>>

#20 Marine Phytoplankton

Marine phytoplankton barst van de omega-3 vetzuren. Verschillende onderzoeken tonen aan dat dit uiterst effectief is in de strijd tegen acne. Je kunt zelfs marine phytoplankton kopen wat uit Nederland komt.

Ontdek hier alles over marine phytoplankton

Omega-3 zorgt ervoor dat de celwanden soepel en flexibel blijven. Bovendien werkt omega-3 ontstekingsremmend en ontstekingen zijn een veel voorkomende oorzaak van huidproblemen zoals Acne

Marine Phytoplankton van Hollandse bodem>>>

Welk natuurlijk middel om van acne en puistjes af te komen moet je nu gaan gebruiken?

….Tja, nu ben je zelf aan de beurt.

Omdat ieder lichaam weer anders is, is de tijd aangebroken om te testen welk natuurlijk middel tegen acne het beste voor je aanslaat. Ken je iemand van Acne? Stuur hem of haar alsjeblieft door naar dit artikel.

Er is niets erger dan iedere dag te worden aangestaard als je acne hebt. Ik hoop echt dat ik anderen kan helpen met deze simpele natuurlijke middelen tegen Acne!

Nog meer tips?

Een goede vriendin van me, Fleur heeft een geweldig mooi E-book geschreven. Het is echt de moeite waard om het eens te lezen. Je kunt het via deze link bekijken

Een leven zonder Acne ?

Bestel het E-book van Fleur. Voor maar 17,- Ga jij de strijd winnen van je acné!

leven zonder acne ebook

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>