08/11/2022

geert

acne

minuten leestijd

Hoe kun je beginnende acne (puistjes) bestrijden?

Wil je graag beginnende acne of puistjes bestrijden? Ik heb de meest effectieve methoden  om acne te bestrijden te bestrijden voor je op een rijtje gezet.

Het is juist heel erg goed om acne of puistjes gelijk in het begin stadium aan te pakken. Als je er gelijk op tijd bij bent dan is de kans op verbeteringen het grootst en ga je waarschijnlijk in een korte tijd al resultaat zien.

Beginnende acne of puistjes: Ga meer sporten

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen acne te bestrijden doordat negatieve stressniveaus bestreden worden.

Als je een negatief zelfbeeld hebt of een depressie heb je veel sneller last van acne of puistjes.

Vermijd het dragen van strakke lycra en nylon trainingsoutfits. Deze synthetische stoffen hebben de neiging om lichaamsvocht en warmte vast te houden.

Dit creëert een ideale omgeving voor bacteriën om te groeien. Houd het bij losse kleding gemaakt van katoen en houd je sportkleding schoon.

Beginnende acne of puistjes bestrijden? De juiste cosmetica

Om verstopte poriën en huidirritaties tegen te gaan moet je de juiste cosmetica producten gebruiken.

gebruik alleen maar producten met het label 'niet-gecomedogeen' of 'olievrij'.

 Kies voor "hypo-allergene" parfums en cosmetica om allergische reacties en huidirritatie te voorkomen. Koolteerderivaten en karmijn  in blushes kunnen reacties veroorzaken.

Glitters in make up kunnen een schilferig mineraal bevatten dat mica wordt genoemd en dat huidirritaties kan veroorzaken en poriën kan verstoppen.

Gebruik een lipgloss met een matte finish voor minder poriënverstopping. Hoe meer glans, hoe meer comedogene inhoud en hoe meer je poriën kunnen verstoppen.

Lees ook: Beste middel tegen acne?>>>>

De basis: Gezonde voeding!

 Studies tonen aan dat voeding ook een rol speelt bij de oorzaak of de behandeling van acne. Wat echter het beste is voor je lichaam, is het beste voor je huid.

Zorg er dus voor dat je voldoende vitamines, mineralen en supplementen binnenkrijgt die bekend en aanbevolen zijn om acne puistjes te voorkomen en te helpen overwinnen. Deze omvatten:

  • Vitamine A
  • Vitamine B Complex
  • Vitamine C
  • Vitamine E
  • L-Carnitine
  •  Zink

Een goede kwaliteit multivitamine zal waarschijnlijk de aanbevolen vitaminen en mineralen die je nodig hebt om te helpen met acne preventie. De hele dag door veel water drinken en goede, gezonde voedingskeuzes maken.

Beginnende acne of puistjes bestrijden? Een gezond huidregime

 Vermijd hard schrobben als je last hebt van beginnende puistjes of acne, omdat dit mogelijke huidirritatie of mogelijke overproductie van huidvet kan veroorzaken.

Binnen zeer korte tijd van je acne af?

Bestel het E-book van Fleur. Voor maar 17,- Ga jij de strijd winnen van je acné!

leven zonder acne ebook

Gebruik altijd een goed gebalanceerde milde pH gezichtsreiniger zonder alcohol (lees het etiket door!). Nu hoeft dit niet duur te zijn. Zelfs een eigen merk gezichtsreiniger kan goed genoeg zijn.

Schaf een anti-acne product aan

 Soms helpt het maar soms ook helemaal niet. Heb je last van beginnende acne of puistjes en je wilt het bestrijden dan kun je het altijd proberen.

Bekijk hier een groot aantal anti acne producten van goede kwaliteit>>>>

Op de juiste manier scheren

Scheren is eigenlijk een uitstekende manier om dode huidcellen te verwijderen. Dit kan helpen bij het voorkomen en verspreiden van acne.

Voor sommige lichte acnegevallen die in de ontwikkeling zitten, kan scheren helpen om puistjes en mee-eters van het gezicht te verwijderen.

Scheer geen gebieden die pijnlijk of geïnfecteerd zijn. Gebruik een scheerschuim voor de gevoelige huid.

 Scheer met een scherp mesje. Gebruik zachte vegen in plaats van zware druk en ga met de stroom of 'korrel' mee.

Een enkelsnijdend mes is beter dan een scheermes met twee mesjes. Elektrische scheerapparaten scheren misschien niet zo dicht bij de huid, maar ze helpen beter bij het voorkomen van acne en andere huiduitbraken en opflakkeringen.

Beginnende acne of puistjes bestrijden? Vermijd zoveel mogelijk stress!

 Stress omvat externe en interne oorzaken. Externe oorzaken zijn stressoren die het vermogen van je huid om te genezen in gevaar brengen, zoals vette make-up en te veel zon.

Interne stressoren zoals angst, angst, een laag zelfbeeld, depressie en een verscheidenheid aan andere geïnternaliseerde emoties, kunnen chemische reacties in je lichaam veroorzaken die kunnen leiden tot acne en andere huidirritaties.

 Om interne stressoren te bestrijden en acneproblemen te voorkomen moet je zorgen voor voldoende rust en slaap.

Regelmaat in je slaap dus!

Houd een checklist met "Dingen die je kalmeren" bij de hand voor stressvolle tijden, zoals een boek lezen, rusten, naar muziek luisteren, een wandeling maken, een ijsje kopen of iets anders waar je plezier aan gaat hebben.

De 'Leven zonder acne' methode van Fleur

Misschien dat het je is opgevallen dat er steeds vaker artikelen op 24Taste staan over acne. Dit heeft een reden. Zelf heb ik op jonge leeftijd behoorlijk last gehad van acne en wil nu graag dat anderen dit niet gaan meemaken.

Hoe kun je beginnende acne (puistjes) bestrijden?

Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Fleur. Zij weet ook wat het is om acne te hebben en heeft er een geweldig interessant Ebook over geschreven,

De 'Leven zonder acne' methode kan jou misschien ook wel helpen om van die hardnekkige puistjes af te komen.

Via deze link kom je op de website uit van Fleur. Ik hoop dat je wat aan het E-book gaat hebben. Volgens mij heeft ze ook nog een tijdelijke actie momenteel

Binnen zeer korte tijd van je acne af?

Bestel het E-book van Fleur. Voor maar 17,- Ga jij de strijd winnen van je acné!

leven zonder acne ebook

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!