Is roken slecht voor je lever? Ontdek het antwoord!Wat doet roken met je lever?

Je lever is een van de belangrijkste organen in je lichaam. Het filtert gifstoffen en produceert gal om te helpen bij de spijsvertering. Het is dus geen verrassing dat roken een negatieve invloed kan hebben op de gezondheid van je lever.

Sigaretten roken is de belangrijkste oorzaak van leverkanker. In feite is roken verantwoordelijk voor ongeveer 85% van alle gevallen van leverkanker.

Leverkanker door roken

Leverkanker is een van de dodelijkste vormen van kanker, dus het is belangrijk dat je je bewust bent van de risico's. Roken verhoogt ook je risico op andere leverziekten, zoals cirrose. Cirrose is een aandoening waarbij je lever beschadigd is en niet meer goed functioneert. Als je rookt is stoppen het beste wat je voor je lever kunt doen.

Stoppen met roken is een van de belangrijkste dingen die je voor je gezondheid kunt doen. Het is niet gemakkelijk, maar het is de moeite waard. Er zijn veel middelen beschikbaar om je te helpen voorgoed met roken te stoppen. Dus, als je je afvraagt "is roken slecht voor je lever?" dan is het antwoord een volmondig ja. Roken is een van de slechtste dingen die je voor de gezondheid van je lever kunt doen. Als je rookt, is stoppen het beste wat je voor je gezondheid kunt doen.

De lever moet nicotine afbreken

Nicotine wat in je lichaam komt moet ook weer worden afgebroken. De lever is hier het apparaat voor in je lichaam die dit moet regelen. Alle afvalstoffen worden door je lever afgebroken.

Des te meer schadelijke stoffen je lever moet afbreken des te slechter het is voor je lever.  Omdat de lever ons lichaam probeert te ontdoen van schadelijke stoffen, lijkt het voor mij vanzelfsprekend dat deze ook belast wordt door het inademen van tabaksrook.

Drink je koffie en rook je? dan is dat nog slechter voor je lever.

Is deze combinatie nog slechter? hoe komt dit? Dit komt omdat nicotine de stofwisseling in de lever beïnvloedt. De aanwezigheid van nicotine in de lever zorgt ervoor dat het afbraakproces van cafeïne wordt versneld, waardoor de cafeïne minder lang in je lichaam blijft.

Dit betekent dat rokers meer koffie moeten drinken om net zo veel van het opwekkende effect van cafeïne te voelen als niet-rokers.

Gun jij je lever dit?

Je lever is een ontzettend belangrijk orgaan in je lichaam. Je kunt hier eigenlijk niet zonder. De lever draait eigenlijk nu al overuren met al die afvalstoffen die het moet verwerken.

.

Beste methode om te stoppen met roken

Wil je graag langer leven en geen leverproblemen krijgen door het roken?  overweeg dan ook om te stoppen. Ik heb een revolutionaire techniek gevonden  om succesvol te stoppen: Bekijk het snel>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!