21/08/2022

geert

Afvallen, overgang

minuten leestijd

De juiste manier om slank door de overgang te gaan!

Wil je ook afvallen tijdens de overgang. Dit is gemakkelijker dan je denkt! Heel veel vrouwen krijgen tijdens de overgang te maken met gewichtstoename. Ook je hormoonveranderingen , stress en het verouderingsproces kunnen dan allemaal tegen je werken.

Ongewenste gewichtstoename is op elke leeftijd frustrerend en als u de overgang nadert of hebt bereikt, je krijgt dan echt het idee dat alles tegelijk komt! 

Er zijn echter verschillende mogelijkheden die je kunt aanbrengen in je leefstijl om gewichtstoename tijdens de overgang te voorkomen.

afvallen overgang

Wat is de overgang en hoe beïnvloedt het uw lichaam?

De overgang (menopauze) is een normale aandoening die alle vrouwen ervaren en dit gebeurt meestal tussen de 40 en 50 jaar.  De Overgang beschrijft alle symptomen die optreden vlak voor en nadat een vrouw stopt met menstrueren. Deze komen voort uit de verandering van hormonen in uw lichaam.

Wat veranderd er?

Er is een beperkt aantal eitjes opgeslagen in uw eierstokken en als uw voorraad eenmaal is verminderd, stoppen uw eierstokken elke maand met het vrijgeven van een eitje.

Omdat je eierstokken ook verantwoordelijk zijn voor het maken van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron ziet je lichaam een daling van het niveau van deze hormonen, wat een aantal verschillende symptomen kan veroorzaken.

Sommige vrouwen kunnen veranderingen ervaren die al vóór de overgang beginnen. Anderen ondergaan echter de overgang zonder merkbare veranderingen.

drie fasen van de overgang

De overgang gebeurt in drie fasen. Eerst begint de pre-overgang, die meestal enkele jaren vóór de overgang optreedt. De eierstokken maken in dit stadium minder oestrogeen aan.

Daarna volgt de overgang,  zodra een vrouw een jaar geen menstruatie meer heeft gehad.

Eindelijk is er dan de post-overgang, de jaren na de overgang. Gedurende deze tijd beginnen de uiteindelijke klachten te komen.

Afnemende hormoonspiegels kunnen jaren duren voordat de overgang uiteindelijk is voltooid. Veel vrouwen ervaren stemmingswisselingen, vertraagd metabolisme en soms zijn ze depressief.

Stress van het dagelijks leven, onvoldoende slaap door nachtelijk zweten en opvliegers kan ook bijdragen aan stemmingswisselingen en vermoeidheid. Al deze veranderingen samen kunnen vrouwen in de overgang gevoelig maken voor gewichtstoename, vooral in de buikstreek.

Maar wees nooit bang, er zijn methodes die kunnen helpen bij het verbeteren van je levenskwaliteit en het behouden van een gezond gewicht tijdens deze overgang. Bovendien kan het hebben van een actieve leefstijl en gezonde voeding een vrouw helpen om zich meer in controle te voelen tijdens deze fase van haar leven.

Waarom maakt de overgang het zo moeilijk om af te vallen?

De overgang begint officieel als een vrouw gedurende 12 maanden geen menstruatiecyclus heeft gehad. Rond deze tijd kan ze het heel moeilijk vinden om af te vallen. In feite merken veel vrouwen dan dat ze tijdens deze periode zwaarder worden, wat het begin kan zijn van de overgang.

Verschillende factoren spelen een rol bij de gewichtstoename rond de overgang:

Veranderingen in de hormoonhuishouding:

Zowel verhoogde als zeer lage niveaus van oestrogeen kunnen leiden tot verhoogde vetopslag.
Verlies van spiermassa. Dit treedt op door leeftijd, hormonale veranderingen en verminderde fysieke activiteit.

Minder slaap

Veel vrouwen hebben moeite met slapen tijdens de menopauze en slechte slaap is gekoppeld aan gewichtstoename.

Verhoogde insulineresistentie.

Insulineresistent naarmate ze ouder worden, waardoor afvallen moeilijker wordt. Vetopslag verschuift van de heupen en dijen naar de buik tijdens de menopauze. Dit verhoogt het risico op diabetes en hartziekten.

Het is daarom heel belangrijk dat je juist in deze periode zorgt dat je niet teveel aan zult komen.

Calorieën

Calorieën zijn belangrijk, maar caloriearme voeding werkt lang niet goed. Om af te vallen moet je er dus voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrand.

Tijdens en na de overgang daalt het energieverbruik van een vrouw, of het aantal calorieën dat ze verbrandt tijdens de rust.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een zeer caloriearm dieet te proberen om snel af te vallen , is dit eigenlijk het ergste wat je kunt doen.

Dus hoewel zeer caloriearme diëten op korte termijn gewichtsverlies kunnen veroorzaken, zullen hun effecten op spiermassa en metabolisme het moeilijk maken om het gewicht weg te houden.

Bovendien kan onvoldoende calorie-inname en verminderde spiermassa leiden tot atrose.

Onderzoek suggereert ook dat “terughoudendheid in het eten“, zoals het bekijken van portiegroottes in plaats van het drastisch verminderen van calorieën, gunstig kan zijn voor gewichtsverlies.

Wat is een goed afvalschema voor als in de overgang zit 5 belangrijke tips

De menopauze of overgang is een moeilijke en verwarrende tijd voor veel vrouwen. De veranderingen in het lichaam kunnen voor veel ongemak en onzekerheid zorgen. Daarom is het belangrijk om de juiste strategie te hebben als het gaat om het afvallen tijdens de overgang. Voor veel vrouwen is het afvallen tijdens de overgang een grote uitdaging, omdat hun stofwisseling vertraagd is en hun hormoonbalans verstoord is.

Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om een gezond, stabiel gewichtsverlies te bereiken. Hier zijn vijf belangrijke tips om u te helpen af te vallen tijdens de overgang:

1. Plan een gezond dieet. 

Plan een dieet dat is afgestemd op uw specifieke behoeften. Kies voedingsmiddelen die uw stofwisseling stimuleren en bevat veel voedingsstoffen, zoals volle granen, fruit, groenten en magere eiwitbronnen. Vermijd zoveel mogelijk verzadigde vetten. 

2. Zet je eetpatroon aan. 

Probeer dagelijks vier kleine maaltijden te eten en vermijd het eten van grote hoeveelheden tegelijk. Dit helpt je stofwisseling te verbeteren en je energielevel te verhogen. 

3. Vermijd slechte gewoonten. 

Vermijd te veel suiker, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. Deze stoffen kunnen het gewichtsverliesproces vertragen. 

4. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. 

Probeer minstens vijf dagen per week minstens 30 minuten per dag te bewegen. Cardiovasculaire oefeningen zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen zijn een goede keuze. 

5. Verminderen van stress. 

Stress heeft een enorme invloed op het gewichtsverliesproces, dus het is belangrijk om ontspannende activiteiten te doen om de stress te verminderen. Probeer meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen of een andere vorm van ontspanningstechnieken te proberen.

Door deze tips op te volgen, kunt u een gezond gewichtsverlies bereiken tijdens de overgang. Denk er altijd aan dat gewichtsverlies een proces is dat tijd en doorzettingsvermogen vereist. Als je geduldig bent en deze tips volgt, zul je zien dat het eindresultaat de moeite waard is!

Bereid je voor en ga SLANK de overgang door!

Ik denk dat je op deze website bent aangekomen omdat je zonder problemen graag de overgang door wilt?…….Heb ik gelijk? Dan kan ik je daar uiteraard mee helpen.

Wie is Ria Kamelle?

Ria Kamelle is de auteur van het boek Overwin je Overgang. Zij is in haar dagelijkse leven overgangsconsulente en helpt dagelijks honderden mensen om probleemloos door de overgang te komen. Ook is zij de auteur van 50 recepten in 30 minuten.

afvallen overgang

Ria heeft tijdens haar overgang ook jaren last gehad van overgewicht en kwam in een hele korte tijd 7 kilo aan. 

Ze heeft toen een methode ontwikkeld voor vrouwen van 40+ die perfect past in een druk dagschema. In de overgang afvallen is gemakkelijker dan je denkt!

Wat heeft Ria je allemaal te bieden?

Alles draait om je stofwisseling en hormonen. Het programma van Ria Kamelle zit heel erg mooi in elkaar. Het is namelijk een  hele slimme manier om buikvet te verbranden, zonder dat je wekelijks naar de sportschool hoeft of speciale producten hoeft te kopen in dure winkels.

Het is belangrijk om in de perioden dat je niet beweegt of sport nog steeds een hoge stofwisseling hebt. Hoe hoger je stofwisseling, hoe meer calorieën je verbrand waardoor je buik vanzelf slank wordt als je 40 jaar of ouder bent.

Laat je hormonen je buikvet verbranden en krijg dat slanke figuur waar je naar verlangt!

Ria Kamelle zorgt er voor dat afvallen tijdens de overgang een makkie wordt!

Een veel gemaakte fout is om geen tussendoortjes meer te nemen. Als je een lege maag hebt dan komt je stofwisseling stil te staan. Neem je echter de verkeerde tussendoortjes die boordevol suikers zitten dan val je nooit af.

Je stofwisseling krijgt een boost zodat je direct meer buikvet verbrand, elk uur van de dag………..en zelfs als je slaapt.


Slank Door De Overgang?

Je ontdekt hoe simpel het is op de website van Ria Kamelle

Wat gebeurd er met mijn lichaam als ik met het programma start?

  • De stimulatie van je overgangshormonen worden uitgeschakeld en zorgen ervoor dat je lichaam binnen 24 uur buikvet gaat verbranden en gaat afvallen tijdens de overgang.
  • Je hormoonhuishouding komt in balans. Dit  is het moment dat je ziet dat je buik strakker en strakker begint te worden, week in en week uit
  • Uiteindelijk zorg je ervoor dat je jouw stofwisseling direct inzet om je buikvet te verbranden.

Wanneer je vandaag nog besteld ontvang je ook nog 4 UNIEKE en EENMALIGE bonussen:

  1. 40 vet verbrandende groene smoothies en juices. Deze smoothies en juices zijn in een handomdraai klaar te maken die ervoor zorgen dat je stofwisseling een boost krijgen. Ook zorgen deze voorn meer energie en een geleidelijk gewichtsverlies.
  2. kledingadvies voor vrouwen in de overgang. Ria geeft je advies over hoe je duizenden euro’s kunt besparen met kleding. Ook weet zij als geen ander welke stoffen geschikt zijn tegen opvliegers en transpiratie en welke niet. voel je 7 jaar jonger door het dragen van de juiste kleding.
  3. Handige maaltijdplanners en boodschappenlijstjes. Nooit meer nadenken over wat je vandaag moet eten. Je houd meer tijd over voor belangrijkere dingen
  4. gratis updates. ontvang via de e-mail gratis updates me nieuwe recepten, tips publicaties van onderzoeken op het gebied van gewichtsverlies tijdens de overgang.

Wat zeggen anderen over ‘Overwin je Overgang’?

Stephanie (49) Alkmaar

Ik ben maar liefs 7 kilo afgevallen in 8 weken tijd!

Ik ben al ongeveer 4 jaar in de overgang. De laatste twee jaar ben ik 14 kilo bijgekomen… Sinds twee maanden maak ik gebruik van de Slank door de Overgang methode van Ria Kamelle. Ik moet zeggen dat ik fijne resultaten heb behaald.

Rina (51) Oldenzaal

Enkele weken terug heb ik Slank door de Overgang besteld van Ria Kamelle. De recepten zijn echter super! Ik ben in 2 weken al 1,5 kilo afgevallen en ik heb overdag geen honger .’’

In dit artikel heb ik je dus uitgelegd hoe het komt dat je soms kilo’s kunt aankomen tijdens de overgang en wat je eraan kunt doen.

In de overgang, Afvallen is heus niet moeilijk!

Wil jij ook probleemloos en slank de overgang doorkomen? Dan raad ik je aan om de website van Ria Kamelle eens te bezoeken. Profiteer Nu van de speciale korting. De lanceerprijs kan ieder moment vervangen worden voor de actuele prijs.

Ria Kamelle heeft een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie dus je hebt niets te verliezen. Je kunt eventueel op zoek gaan naar andere boeken  maar deze zijn vaak meer theoretisch, moeilijker en duurder.


Slank Door De Overgang?

Je ontdekt hoe simpel het is op de website van Ria Kamelle

Ik hoop dat het je gaat lukken dat je na het lezen van dit artikel met veel succes kunt afvallen tijdens de overgang.

Was dit een waardevol artikel? doe me een lol en laat een reactie achter of deel het op social media

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!