Buikvet verbranden - Hoe kun je buikvet verbranden zonder supplementen in te nemen?
28 maart 2021 

Buikvet verbranden - Hoe kun je buikvet verbranden zonder supplementen in te nemen?

Iedereen heeft buikvet in zijn of haar lichaam. Dat is heel normaal en gezond. Maar te veel buikvet is ongezond. Wil je weten waarom buikvet ongezond is en hoe je snel buikvet kunt verbranden? Lees dan snel verder!

Wat is buikvet?

buikvet is het vet dat je buik en benen bedekt, wat het moeilijk maakt om te bewegen, vooral als je staat. De hoeveelheid vet die je lichaam omgeeft en waardoor je er dikker en onaantrekkelijker uitziet, worden je rotator cuff spieren genoemd.

Waarom is buikvet ongezond?

Buikvet zit boordevol triglyceriden (triglyceriden is de technische term voor vet). Triglyceriden zijn giftige stoffen die hartaandoeningen, aderverkalking, diabetes en beroerte kunnen veroorzaken. Te veel van deze giftige stoffen kan ervoor zorgen dat het vet in de buik de slagaders en aders verstopt, en zo een plotselinge dood door een hartaanval kan veroorzaken.

Een teveel aan buikvet kan ook ontstekingen veroorzaken in de alvleesklier. En als die ontstoken raakt, kan dat uiteindelijk diabetes veroorzaken. De ontsteking kan zo erg zijn dat de zenuwen uiteindelijk worden beschadigd, wat gevoelloosheid kan veroorzaken. De alvleesklier moet ook nog eens harder werken om voedsel te verteren.

Dat is de reden dat buikvet ongezond is. En tevens de reden  is waarom je niet teveel buikvet moet hebben.

Hoe kun je buikvet verbranden en weer gezond worden?

Maar hoe kun je nu eigenlijk buikvet kwijtraken? Overtollig buikvet verliezen en overtollig buikvet voorgoed kwijtraken? Als je je vetpercentage gaat verlagen door af te vallen, ga je steeds gezonder worden.

Begrijp je dat? Je buikvet is niet alleen jouw probleem. Iedereen heeft buikvet. Waarom is het ieders probleem? Omdat niemand richtlijnen heeft voor gezondheid en lichaamsvet. Iedereen wordt aan zijn of haar lot overgelaten om buikvet te verliezen.

Als je vraagt: “Hoe kan ik mijn buikvet verminderen?” Is het juiste antwoord: “Door je vet te verlagen!”

Iedereen heeft andere eisen wat betreft lichaamsvet. Je moet ervoor zorgen dat je een juist dieet volgt. Een juist dieetplan is niet hetzelfde als een bepaald dieet volgen. Je moet je dus afvragen: “Wat is een goed dieet?”

Een goed dieetplan is een dieet dat je gezondheid verhoogt wordt en je lichaamsvet verlaagd wordt.

Kijk, we zijn voorgelogen. Ons wordt geleerd te eten wat we willen. Als ons dit advies wordt gegeven, zullen we het misschien opvolgen, maar een goede gezondheid zullen we zeker niet bereiken.

Wanneer heb je te veel buikvet?

Veel mensen hebben problemen met hun middengedeelte en denken dat dit vet is, dat weggewerkt moet worden. Dit is echter een extreme opvatting. Het kan aanwezig zijn bij een paar individuen, maar het zou niet de norm moeten zijn. De hoofdoorzaak van het probleem is vaak een te lage eiwitinname.

Drie manieren om buikvet te verbranden

Er zijn 3 belangrijke manieren om buikvet te verbranden:

  • Een gezond voedingspatroon
  • lichaamsbeweging
  • Eventueel vitaminesupplementen.

Een gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon betekent dat je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt. Er zijn echter ook bepaalde voedingsmiddelen die je moet vermijden. Het is zeer belangrijk dat je hoogwaardige eiwitten, volle granen en gezonde vetten in je voedingspatroon opneemt, maar doe het wel in de juiste proporties.

Een perfect voedingspatroon moet eiwitrijk zijn, weinig vet bevatten en voldoende koolhydraten en groenten bevatten.

De Afslankreceptenbijbel staat boordevol eiwitrijke recepten die helpen om je buikvet te verlagen

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is de beste manier om vet te verbranden, het is de meest effectieve methode. Wanneer u sport, trekken de spieren rond de vetcellen samen, als een wasmachine die een lading vet moet uittrekken.

Ben je geen echte sporter? ga dan beginnen met wandelen! Wandelen is goed voor lichaam en geest. Weet je niet hoe je moet starten met wandelen? Lees dan dit artikel maar eens.

Met wandelen kun je zeer effectief buikvet verbranden. Het gaat niet razendsnel maar je gaat ervaren dat je geestelijk ook veel fitter gaat worden.

Vitaminesupplementen

Vitamines zijn de belangrijkste supplementen die je nodig hebt in je leven. Ze bevatten essentiële vitaminen die de kracht hebben om je lichaam kleiner te maken. Maar het grootste voordeel is dat ze je beschermen tegen ziekten en je lichaam helpen om soepel te blijven.

Als je je geen vitaminesupplementen kunt veroorloven, haal ze dan niet, probeer zoveel mogelijk uit je voeding te halen!

De afslankreceptenbijbel kan je helpen om buikvet te verbranden

Dus… Als je buikvet wilt verbranden dan moet je met de drie bovenstaande pijlers aan de slag. Om een gezond voedingspatroon voor jezelf te gaan creëren raad ik je aan om te gaan starten met de Afslankreceptenbijbel van Oscar Helm.

buikvet verbranden afslankreceptenbijbel

Ik heb in meerdere blogs op deze website aandacht besteed aan dit supergave boek:

Bekijk hier het gratis weekmenu van de Afslankreceptenbijbel om kennis te maken. Of bezoek de website van de Afslankreceptenbijbel voor meer informatie en gebruik te maken van de tijdelijke korting. Tijdelijk 5 gratis bonussen bij je aanschaf van de afslanreceptenbijbel.

Het is eenvoudig, en je moet het eens proberen. De recepten in de Afslank Receptenbijbel zijn koolhydraatarm. en ze bevatten behoorlijk veel eiwitten

Dit werkt dus perfect voor als je buikvet wilt verbranden.

 

 

Over de schrijver
Hoi!, Fijn dat je er bent! Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic is Geert Louters ook de drijvende kracht van 24Taste.nl. Stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvalllen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!