07/11/2022

geert

overgang

minuten leestijd

4 bewezen manieren om buikvet kwijt te raken tijdens de overgang

Zit je in de overgang en heb je last van teveel buikvet? Als het antwoord JA is dan kan deze blog wel een super verhelderend voor je zijn,

Deze blog bevat een aantal verhelderende manieren die je kunnen helpen om buikvet te verliezen als je in de overgang zit. En dan ook nog eens in een zeer korte tijd!

Let op: Zit je in de overgang en wil je eindelijk eens af van dat vervelende buikvet? Klik hier voor de oplossing.

Wat is de beste manier om buikvet te verliezen tijdens de overgang?

Veel mensen die in de overgang zitten zijn tegenwoordig op zoek naar een manier om buikvet te verliezen.

Er zijn veel verschillende diëten en manieren die beweren dat ze je kunnen helpen om dat extra vet op je lichaam kwijt te raken.

Helaas werken de meeste van hen niet. Als je in het verleden verschillende diëten hebt geprobeerd en niet de resultaten hebt gezien wat je graag zou willen, kan het zijn dat die methode gewoon niet werkt voor jou.

Er zijn een aantal specifieke dingen die je kunt doen om er zeker van te zijn dat jouw ultieme methode je helpt om je doelen te bereiken: buikvet verliezen tijdens de overgang en fit de dag doorkomen.

Waarom komt een vrouw tijdens de menopauze gemakkelijker aan rond de buik?

Er zijn veel redenen voor gewichtstoename, en dan vooral het vervelende buikvet tijdens de overgang. Wat de reden ook is, het is moeilijk en lastig om dat extra vet rond de taille kwijt te raken.

 Wanneer vrouwen in de menopauze komen, daalt hun oestrogeenspiegel. Dit leidt tot een toename van de vetopslag en een afname van de vetverbranding.

Door de menopauze komen sommige vrouwen aan in de buikstreek, terwijl andere vrouwen over de hele linie aankomen. Deze veranderingen in de verdeling van lichaamsvet kunnen verband houden met insulineresistentie en buikvet, het belangrijkste type vet dat rond de buik en de onderbuik wordt aangetroffen.

Tijdens de pre menopauze kan het metabolisme van een vrouw vertragen.

Omdat je oestrogeen verliest, probeert het lichaam dit te compenseren door meer energie als vet op te slaan.

Als een vrouw oestrogeen verliest, verbrandt haar lichaam niet zo efficiënt calorieën als voor de menopauze..

Als een vrouw door de menopauze gaat, reageert haar lichaam niet meer zo goed op insuline als vroeger. Dit kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en insulineresistentie.

Insuline is een hormoon dat het lichaam helpt glucose of suiker uit koolhydraten in eten en drinken te gebruiken.

Top tip van 24Taste

Ria Kamelle van Slank door de overgang is de expert om jou van je buikvet af te halen! duizenden zijn je inmiddels al voor gegaan!

Nog meer oorzaken waarom vrouwen meer buikvet krijgen tijdens de overgang

Er zijn nog een aantal andere oorzaken waarom je meer buikvet krijgt tijdens de overgang:

 • Je bent nu minder actief. Tijdens de menopauze, wanneer de hormoonspiegels beginnen te dalen, ervaar je natuurlijk minder energie en heb je minder zin om te bewegen. Dat maakt het gemakkelijker om kilo's aan te komen als gevolg van slechte eetgewoonten. In principe heb je minder reden om overtollige calorieën weg te werken.
 • Je  lichaam slaat vet anders op. Tijdens de menopauze begint uw lichaam vet op te slaan op andere plaatsen dan vroeger. We hebben de neiging om overtollig vet op te slaan rond onze buik en aan de binnenkant van onze heupen in plaats van op onze dijen of achterkant. Dit kan leiden tot een dikke buik en love handles als we niet voorzichtig zijn met wat we eten en hoeveel we bewegen.
 • Je hebt nu meer stress in je leven (en dat maakt het moeilijker om af te vallen). Stress is een van de meest voorkomende oorzaken van gewichtstoename rond de buik tijdens de middelbare leeftijd en daarna, omdat stresshormonen ons metabolisme beïnvloeden en ons doen verlangen naar voedsel met een hoog suikergehalte - de perfecte combinatie om dik te worden!

4 bewezen manieren om buikvet kwijt te raken tijdens de overgang

Hier komen ze dan.... de 4 bewezen manieren om buikvet kwijt te raken tijdens de overgang. Deze manieren zijn heel erg gemakkelijk toe te passen in je leefstijl.

1. Ga meer groente eten

Om af te vallen is het belangrijk om meer groenten te gaan eten. Het eten van groenten helpt je te vullen en geeft je zelfs meer energie.

Groenten zitten vol met vezels en voedingsstoffen.

Kennisbank: De beste manier om buikvet kwijt te raken

2. Buikvet verliezen tijdens de overgang? Sla geen maaltijden over!

Vermijd het overslaan van maaltijden wanneer je probeert af te vallen door elke ochtend de tijd te nemen om een gezond ontbijt te eten.

Je lichaam heeft brandstof nodig om goed te kunnen functioneren, dus zorg ervoor dat het krijgt wat het nodig heeft gedurende de dag door op gezette tijden gezonde maaltijden te eten.

3. Verzadig je vetten!

Niet al het vet is slecht. Sterker nog, we hebben vet nodig om te overleven.

Verzadigd vet - vast bij kamertemperatuur, denk aan margarine of spekvet - veroorzaakt meer kans op gewichtstoename rond de buik in vergelijking met meervoudig onverzadigd vet.

4 bewezen manieren om buikvet kwijt te raken tijdens de overgang

Goede vetten

 • Avocado's
 • pinda-, olijf-, sesamolie
 • Pindakaas (natuurlijk 100%)
 • Amandelen, cashewnoten, pecannoten, pinda's, walnoten
 • Olijven
 • Sesam-, pompoen- en zonnebloempitten
 • Vis - zalm, makreel, haring, sardines, forel en tonijn
 • Visolie
 • lijnzaad
 • Tofu


Slechte vetten

 • Rood vlees (vooral spek en vleeswaren zoals salami, chorizo en pancetta)
 • Volvette zuivelproducten
 • Tropische oliën – kokos, palm
 • Boter, niervet en reuzel
 • Taarten, koekjes en gebak, zoals taarten, quiches, saucijzenbroodjes en croissants
 • Vette stukken vlees
 • Worsten
 • Kaas
 • crème fraîche and sour cream
 • IJs, milkshakes en chocolade & chocopasta's

4. Eet meer vezels

Gooi  eens wat vaker frambozen in je yoghurt, voeg groenten toe aan je salades en schakel over van witbrood voor volkoren, en je kunt misschien bezuinigen op je kleding!

Uit een onderzoek bleek dat voor elke toename van 10 gram oplosbare vezels per dag, het buikvet in vijf jaar tijd met bijna 4% daalde.

Helaas.... Dit gaat niet bijzonder snel, maar alle kleine beetjes helpen toch?

Streef naar 25 gram vezels per dag, maar werk geleidelijk naar dit aantal toe, anders kun je  ongewenste bijwerkingen krijgen.

4 bewezen manieren om buikvet kwijt te raken tijdens de overgang

Wat is nu de allerbeste oplossing om buikvet tijdens de overgang te elimineren?

Je kunt de hormonale veranderingen tijdens de menopauze misschien niet helemaal elimineren, maar je kunt wel stappen zetten in de richting van gezondheid en meer bewegen.

Concentreer je op een gezond dieet dat rijk is aan magere eiwitten, vezels en groenten, eventueel met probiotica om een opgeblazen gevoel te verminderen.

Het programma 'Slank door de overgang' kan je helpen. Bewezen methode om van buikvet af te komen!

Lichaamsbeweging is net zo belangrijk, werk aan al uw spiergroepen voor sessies van ten minste 30 minuten. De combinatie van deze factoren is van cruciaal belang voor uw algehele gezondheid, maar het is ook van vitaal belang dat u naar een einddoel toewerkt.

4 bewezen manieren om buikvet kwijt te raken tijdens de overgang

Raak niet gefrustreerd als je niet meteen resultaat ziet - het verlagen van je lichaamsvetpercentage kost tijd, maar hoe eerder je begint met het aanbrengen van kleine veranderingen in je levensstijl, hoe sneller je er beter uit kunt zien en je beter kunt voelen!

 De menopauze kan een uitdaging zijn, maar als je bereid bent om wat gewicht te verliezen en jezelf weer op de rails te krijgen, dan is het mogelijk.

Zoals bij ieder actieplan bestaat er altijd een risico dat je niet de resultaten zult zien die  je wilt of verwacht en dat jij je uiteindelijk teleurgesteld en gefrustreerd zult gaan voelen.

Maar door deze instructies op te volgen, vergroot jij je kansen op een gezondere, actievere levensstijl aanzienlijk.

Wist je dat er een grote kans is dat je moeder hetzelfde heeft meegemaakt? Ongeveer de helft van alle vrouwen van halverwege de veertig of jonger maakt deze verschuiving door.

Slank door de overgang met Ria Kamelle

Het programma Slank door de overgang heb ik al in meerdere blogs besproken. Ik heb een aantal jaren geleden Ria Kamelle persoonlijk gesproken en ben zeer onder de indruk door haar aanpak om vrouwen in de menopauze te helpen.

Ria weet waar ze het over heeft en niet voor niets heeft ze de titel: overgangsconsulente. Haar programma Slank door de overgang gaat je absoluut helpen in je strijd tegen dat rottige buikvet.

Ria: "

Mijn overgewicht heeft me jarenlang in de greep gehouden. Hierdoor begon ik slechter te presteren op mijn werk en kwam mijn relatie onder druk te staan. Zelfs mijn eigenwaarde nam af als ik in de spiegel keek.

Ik probeerde er van alles aan te doen om mijn klachten onder controle te krijgen. Zoals je weet is dat met veel overgangsklachten inmiddels gelukt. Maar overgewicht was toch echt een ander verhaal, waar ik tot voor kort nog mee worstelde.

Weg met het buikvet!

Ook weer een slanke buik en er aantrekkelijk uitzien? Ria Kamelle van Slank door de overgang is de expert om jou van je buikvet af te halen! duizenden zijn je inmiddels al voor gegaan!


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>