Mijn ervaringen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm
05 juni 2020 
6 min. leestijd

Mijn ervaringen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm

De Afslank Receptenbijbel is één van de beste verkopende dieetboeken van de laatste jaren. Voor mij een reden om te bekijken of dit afslankboek het geld waard is. Ik had er al zoveel over gehoord. Dit moest ik onderzoeken en ervaren. In dit artikel lees je dus mijn persoonlijke ervaringen met de afslank Receptenbijbel.

Wie is Oscar Helm?

oscar helmLaten we bij het begin beginnen. En dat is in het geval van een boek de auteur. Het is immers de kennis van deze persoon die via het boek gedeeld wordt. Oscar Helm is al jarenlang het gezicht van de website happyhealthy.nl. Via deze website deelt Oscar al jarenlang allerlei gezonde recepten en artikelen over voeding en diëten.

Zijn artikelen worden gekenmerkt door het veelvuldig vermelden van wetenschappelijke bronnen. Er worden geen beweringen gedaan zonder deze te onderbouwen met een bron. Zo kan je als lezer altijd controleren of beweringen of claims gestoeld zijn op feitelijkheden.

Wetenschap en evolutie als bron

Oscar heeft een achtergrond als dieetpsycholoog, afslankcoach en is voedingsdeskundige. Hij heeft een nuchtere en realistische kijk op afvallen en baseert zich op wat de wetenschap en onze evolutie ons vertellen. Hij deinst er ook niet terug om kritisch te zijn over zaken die we altijd maar als waar aannemen. Een voorbeeld; er zijn veel sportinstructeurs die hun klanten op het hart drukken om de paar uur iets te eten.

Oscar twijfelt aan het nut hiervan. De oermens at toch ook niet om de twee uur? Hij duikt de wetenschappelijke databanken in en wat blijkt; er is geen wetenschappelijk bewijs voor te vinden. Er is wel bewijs dat je ook prima 2 of 3 maal per dag kunt eten zonder dat je metabolisme trager wordt.

De Afslank Receptenbijbel

Oscar Helm heeft zijn kennis over afvallen verpakt in een handig boek, de Afslank Receptenbijbel, waarin je als lezer niet aan je lot wordt overgelaten. Hetafslankreceptenbijbel kopen boek is praktisch en je kunt er zo mee aan de slag. Het dieetboek begint met een aantal hoofdstukken die uitleggen waarop zijn afslankmethode is gebaseerd.

Ondanks het feit dat zijn afslankmethode is gebaseerd op de wetenschap is het afslankboek wel in begrijpelijke en toegankelijke taal geschreven. Als je geen zin hebt in de theoretische achtergronden kan je deze hoofdstukken ook direct overslaan. Het gaat uiteindelijk om de recepten.

De vier elementen van afvallen

Volgens Oscar is afvallen onder te brengen in 4 elementen. Deze zijn voeding, beweging, stress-management en de mentaliteit. Als er voor deze 4 elementen aandacht is dan zal het afslankproces snel en optimaal verlopen. En dat zonder hongergevoel of het beruchte jojo-effect.

Je zou ook kunnen proberen om af te vallen door alleen je dieet aan te passen. Maar als je lijf stijf staat van de stress dan zal je merken dat de weegschaal hetzelfde blijft aangeven (en je continue honger hebt).

Wees niet bang dat je een heel boek uit je hoofd moet leren om je eigen afslankgoeroe te worden. In het boek staat een handig afslankstoplicht. Dit is 1 bladzijde. Als je je aan deze voedingsrichtlijnen houdt dan doe je eigenlijk alles al voor 95% goed.

In het boek worden recepten gegeven voor ontbijt, lunch, avondeten, drankjes, salades en dressings en dingen voor de lekkere trek. Aan de hand van handige boodschappenlijstjes haal je gemakkelijk de juiste ingrediënten in huis. Je hoeft de recepten alleen nog maar zelf te bereiden. Iets wat niet echt meer tijd zal kosten dan anders.

Unieke samenwerking met een topchef

Misschien kost een recept bereiden een paar minuten meer dan anders omdat je het niet op de automatische piloot kunt doen. Maar belangrijker is dat je met de Afslank Receptenbijbel kunt ervaren dat afvallen wel degelijk een smakelijke aangelegenheid is. De recepten zijn zonder uitzondering heerlijk. En dat is geen toeval. De recepten zijn tot stand gekomen in samenwerking met een topchef.

Oscar Helm kon de chef precies vertellen welke ingrediënten gezond zijn en vetverbranding mogelijk maken. De topchef heeft hier vervolgens gerechten, om van te watertanden, van weten te maken. Voor zover ik weet is een dergelijke samenwerking in de dieetwereld bijzonder te noemen. Maar deze gerechten zijn zonder meer een feestje.

afslankreceptenbijbel ervaringen

Mijn ervaringen en conclusie over de afslankreceptenbijbel

Ik heb 3 weken lang de recepten uit de Afslank Receptenbijbel gevolgd. Voor mij was de belangrijkste constatering dat ik geen enkel moment honger heb gehad. Dit is erg belangrijk omdat je alleen je afvaldoelstellingen kunt bereiken als je geen honger hebt.

Je hebt wel mensen die zeggen dat ze veel wilskracht hebben maar ook deze mensen zullen op een gegeven moment toegeven aan de honger. Omdat je geen vervelende hongergevoelens hebt loop je ook niet rond met het idee dat je een dieet aan het volgen bent.

Iets anders wat belangrijk is om het afvallen vol te kunnen houden is de smaak. Je kunt wel een koolsoepdieet gaan volgens maar ik kan je garanderen dat je na een week geen soep meer kunt zien. Met de Afslank Receptenbijbel heb je iedere dag gerechten om naar uit te kijken.

De recepten maak je aan de hand van hoofdzakelijk onbewerkte voedingsmiddelen. Dit is vele malen lekkerder dan kant-en-klaarmaaltijden of al die andere troep die in de supermarkten ligt. Omdat je maaltijden lekker en afwisselend zijn heb je telkens iets om naar uit te kijken wat het afvallen alles behalve een straf maakt.

De gerechten voor ontbijt, lunch en diner bieden ook ontzettend veel variatie. Hierdoor voed je echt je lichaam en krijgt het alle essentiële vitaminen, mineralen, antioxidanten, spoorelementen, aminozuren en vetzuren binnen. Je hoeft je met de Afslank Receptenbijbel absoluut geen zorgen te maken over eventuele tekorten (wat een reëel risico kan zijn bij bepaalde diëten). De meeste mensen zullen er wat betreft hun gezondheid zelfs op vooruit gaan als ze de recepten volgen.

De Afslank Receptenbijbel is wat mij betreft zeker de moeite waard. Je kunt de Afslank Receptenbijbel in digitale vorm kopen en als fysieke versie. De fysieke versie is wel handig omdat je dan de recepten er makkelijk bij kunt houden tijdens het koken.

Bestel de Afslank Receptenbijbel nu via deze link om gratis bonussen te ontvangen.

interessante links:

 

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven