25/10/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

De ‘Dieet-leugen’ review. Het allerbeste boek van Oscar Helm?

Oscar Helm heeft een nieuw boek uitgebracht: 'De Dieet-leugen'. In deze review over 'De Dieet-leugen' ga ik het boek voor je bespreken zodat je straks zelf de keuze kunt maken of het een waardevol boek voor je is.

Het boek is nog maar sinds een paar weken op de markt en blijkt nu al gigantisch veel verkocht te zijn? Hoe kan dit? Wie is die Oscar Helm eigenlijk? Je ontdekt alles in de review over 'De Dieetleugen'!

Wie is Oscar Helm?

"Hij noemt zich Oscar, maar zijn volledige naam is eigenlijk Oscar Helmstäter."

Hij heeft zijn achternaam ingekort om het voor mensen gemakkelijker te maken om te onthouden.

Prima allemaal en dit geeft verder niets. Mensen hoeven niet altijd hun volledige naam te gebruiken en daar zijn redenen genoeg voor. Soms verkorten ze het, wisselen ze letters of verzinnen ze een geheel nieuwe naam om ártiestennaam te gebruiken.

de dieetleugen review

Denk maar aan artiesten waarbij dit eerder regel dan uitzondering is. Zolang je er maar consequent in bent. En Oscar is er consequent in om zich op zijn websiteboekenYouTubeFacebook en op LinkedIn Oscar Helm te noemen.

Het is in ieder geval duidelijk dat Oscar Helmstäter niet verbergt wie hij werkelijk is door zichzelf Oscar Helm te noemen. Dat is gewoon zijn verkorte naam.

Sociaal proof

Het omarmen van een valse identiteit is tegenwoordig een bekende tactiek van oplichters. Met Oscar is er echter genoeg sociaal bewijs, dat kan worden gevonden door een simpele Google-zoekopdracht. Hiermee kun je zijn ware identiteit identificeren. Ik vroeg de Kamer van Koophandel om informatie over S&H uitgeverij.

Uit de gegevens van de kamer van koophandel blijkt dat Oscar Helmstäter inderdaad de (mede)eigenaar achter dit bedrijf is. S&H Uitgeverij B.V. is de uitgeverij die de boeken van Oscar Helm uitbrengt.

Het maakt niet echt uit hoe hij heet, laten we het erover hebben of Oscar Helm een echte expert is in:

  1. Door te kijken naar zijn opleidingen
  2. Door te kijken naar zijn ervaring
  3. Door op te zoeken wat anderen over hem te zeggen hebben

De opleidingen van Oscar Helm

Iemands kwalificaties en opleidingen zijn een goede indicatie van hun kennis en kwaliteit van het werk. Verwacht meer van iemand die zijn studie aan de universiteit heeft afgerond dan van iemand die dat niet heeft gedaan.

Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam mag Helm zich nu officieel Master of Science noemen.

Vroeger heette dit een doctorandus. Voor zover bekend is Oscar Helm de enige Nederlandse dieetgoeroe die de titel doctorandus mag dragen. Hiermee steekt hij met kop en schouders boven andere zelfverklaarde dieetgoeroes uit

Na zijn opleiding aan de universiteit heeft Oscar Helm nog een aantal opleidingen genoten die zonder meer relevant zijn voor zijn werkgebied.

Hij heeft in 2017 zijn diploma behaald tot  orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur.

In 2018 heeft hij zijn diploma behaald tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Door middel van deze opleiding leer je mensen te ondersteunen met (chronische) aandoeningen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat psychische aandoeningen vaak worden veroorzaakt door externe factoren.

Orthomoleculaire epigenetische therapie helpt mensen met chronische aandoeningen door middel van ontgifting en mineralen die het evenwicht in hun lichaam herstellen.

Deze vorm van advies is gebaseerd op wetenschap en houdt u op de hoogte van wat het beste bij uw levensstijl past. Zo kan zo iemand je adviseren over voeding, supplementen, maar ook over ontspanning en beweging.

Dat is heel geruststellend! Het advies in dit boek komt uit de wetenschap en is geen verzonnen dieet of levensstijl.

In deze video op HappyHealthy.nl vertelt Oscar over de wetenschap achter zijn artikelen, wat betekent dat lezers kunnen zien hoeveel onderzoek er naar is gedaan - iets wat niet vaak voorkomt in de Nederlandse journalistiek.

Oscar Helm baseert zijn advies op de huidige wetenschappelijke bevindingen, waardoor het een solide, veilige veronderstelling is dat hij u oprecht gedegen advies geeft.

Waarom zou je twijfelen aan het advies van Oscar Helm als zijn advies gebaseerd is op het beste wetenschappelijke onderzoek dat we hebben?

De jarenlange ervaring van Oscar Helm

Oscar Helm heeft als afslankcoach, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige al vele mensen mogen helpen naar een gezond gewicht 

In 2016 verscheen zijn boek over afvallen: De afslank receptenbijbel. Er zijn al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.

Als je een boek van Oscar Helm besteld dan wordt de betaling afgehandeld door Paypro.

Paypro is een van Nederlandse grootste e-commerceplatforms. De afslankreceptenbijbel  staat al jaren in hun bestverkochte boeken en blijft ook op nummer 1 in de categorie gezondheid

de dieetleugen review

Het lanceren van nieuwe afslankboeken die bestsellers worden, is geen sinecure. Er worden elk jaar honderden boeken over hetzelfde onderwerp gepubliceerd, maar de meeste verdwijnen in de vergetelheid zonder ooit een plons te maken.

Het schrijven van een bestverkocht boek is zeker het bewijs dat uw boek een van de meest waardevolle op de markt is. Het moet zo zijn. Alleen als mensen de voordelen zien van het lezen van je boek, zullen ze het met vertrouwen aan anderen aanbevelen En met de komst van social media gaan dat soort zaken tegenwoordig snel rond.

Geïnspireerd door het succes van de Afslank Receptenbijbel heeft Oscar Helm de laatste tijd nog een aantal boeken uitgebracht. Deze zijn:

Ook deze boeken zijn goed ontvangen, gezien de positieve reacties die we op sociale media vinden.

Wat is de dieetleugen?

Geen voedingsregels maar gedragsregels deze keer!

Oscar Helm's ‘De Dieetleugen’ laat zien dat diëten vaak op korte termijn (1-2 jaar) werken, maar op lange termijn (3+ jaar) niet.

de dieetleugen review

Deze terugval wordt vooral veroorzaakt door mentale aspecten, waar onderzoekers en voedingsdeskundigen meestal weinig aandacht aan besteden.

Denk aan mentale aspecten, bijvoorbeeld zelfbeheersing, sociale steun, emotioneel eten, terugval in oude gewoontes, wilskracht, stress. Daarom geeft Oscar je in dit boek geen voedingsregels maar gedragsregels.

Oscar Helm: ”In het boek presenteer ik 8 gedragsregels – gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke studies op het gebied van gedragspsychologie – die je gelijk in de praktijk kunt toepassen om een terugval bij het afvallen te voorkomen”.

Kan dit boek je helpen om af te vallen?

De dieet leugen kan je helpen om af te vallen door middel van je mindset Het boek is zo ontworpen om mensen te helpen de veranderingen in hun levensstijl aan te brengen die ze nodig hebben om gewicht te verliezen.

Het is belangrijk om te weten dat jij je ervan bewust bent dat dit boek geen snelle oplossing is. Het kost tijd en toewijding om deze veranderingen permanent in uw leven te laten worden.

Waar is het boek ‘De Dieetleugen’ te koop?

Het boek is verkrijgbaar bij bol.com. Ook het gezonde toetjesboek is op bol.com verkrijgbaar. Wil je het in combinatie kopen met de afslankreceptenbijbel dan kun je die via deze link aanschaffen. Je komt dan rechtstreeks op de website van Oscar Helm

De Dieetleugen kost maar 14,95. Dit is weinig geld voor een uitgebreid boek van 124 pagina’s

Conclusie: Review ‘De Dieetleugen’

Een boeiend boek om te lezen en het heeft zelfs mij verbaasd hoeveel waardevolle informatie erin staat. Luchtig geschreven, zonder moeilijke vaktaal. Ik weet zeker dat iedereen hier een motivatie

Het laatste woord is aan Oscar Helm

Ik kwam op de hoogte van dit boek door een e-mail die ik ontving van Oscar Helm. Zodoende was ik nieuwsgierig en heb het boek besteld. Dit was het bericht:

Schokkend maar waar:

Onderzoek laat zien dat tot 70% van de lijners na 3 jaar al hun gewicht terug hebben gewonnen.

Oftewel: Slechts een klein deel van de mensen die afvallen zijn in staat om dit langer dan 3 jaar vast te houden.

Je zou daardoor bijna gaan denken dat succesvol afvallen een zinloze onderneming is… Zo voelde het voor mij althans 10 jaar geleden toen ik nog studeerde en ongezond leefde.

Door mijn ongezonde eetpatroon had ik geregeld weinig energie, veel trek in zoetigheid en viel ik zo nu en dan zelfs flauw… Ik besloot enkele boeken te lezen over afvallen en gezondheid die er betrouwbaar uitzagen, maar merkte dat het me weinig verder hielp.

Daardoor begon ik te denken dat ik niet in staat was om af te vallen en gaf mezelf voortdurend de schuld… …totdat ik op een dag ontdekte dat het niet mijn fout was.

Dus als je in het verleden meerdere pogingen hebt gedaan om vet te verliezen, laat mij de eerste zijn om je dit te vertellen:

Het is niet jouw schuld!

De meeste commerciële diëten zijn niet ontworpen om je echte resultaten voor de lange termijn te bezorgen.

Eén van de grootste pijnpunten van diëten is dat de resultaten vaak maar voor korte periode worden volgehouden. In het begin lijkt alles succesvol te verlopen, de eerste weken vliegen de kilo’s eraf. Na langere tijd stuiten we echter op stagnatie, wat leidt tot frustratie en demotivatie.

Hoe komt dat?

Veel commerciële diëten zetten eigenlijk de verkeerde processen in je lichaam in gang. Deze terugval wordt met name veroorzaakt door mentale aspecten, waar onderzoekers en voedingsexperts meestal maar weinig oog voor hebben.

Als afslankcoach heb ik mezelf altijd als doel gesteld om 100% resultaatgericht aan de slag te gaan. Na jaren werkzaam te zijn als afslankcoach en dieetpsycholoog, en duizenden klanten te hebben geholpen, kan ik met zekerheid zeggen dat er ‘regels’ zijn die voor vrij welke persoon werkt – ongeacht wat hij of zij denkt dat zijn unieke situatie of obstakel is.

Daarom heb ik goed nieuws voor je! Met grote vreugde presenteer ik mijn nieuwe boek:

De Dieetleugen - Oscar Helm

Hoe kun  je 'De Dieetleugen' aanschaffen?

Je kunt het boek aanschaffen via deze link

Tip: Schaf tegelijkertijd ook de afslankreceptenbijbel aan. Een uitgebreide review over de afslank receptenbijbel vind je ook op 24Taste.

(bron)

Lees straks ook: Mijn ervaringen met de afslankreceptenbijbel van Oscar Helm


Werken diëten wel?

Oscar Helm legt het graag voor je uit! Bestel de Dieet-leugen via bol.com

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!