Hoe krijg je motivatie om af te vallen?
15 oktober 2021 
5 min. leestijd

Hoe krijg je motivatie om af te vallen?

 Wil je afvallen en kan je wel even een motivatie boost gebruiken? In deze blog gaan we (hopelijk) het knopje voor je omdraaien!

Je denkt duizenden gedachten per dag.

Je praat meer tegen jezelf dan tegen iemand anders.

Je bent je meest vertrouwde adviseur en vertrouweling.

Veel van de gesprekken die je met jezelf hebt zou je nooit met iemand anders delen omdat je dan je "ware ik" gaat prijsgeven.

De “jij” die gevuld is met zelftwijfel, zorgen, verdriet, schuldgevoel, pijn en teleurstellingen.

Motivatie om af te vallen: Hoezo ben jij te dik?

Maar dit is helemaal niet de "echte jij". Dit is de jij die je ego en je overtuigingssystemen hebben opgebouwd. Deze negatieve overtuigingen zijn door jou geconstrueerd en door jou als waarheid aanvaard. Het trieste is dat niets verder van de waarheid kan zijn.


Als je discipline, gedrevenheid en vastberadenheid hebt... is niets onmogelijk


Waar zijn deze onjuiste ideeën over jou vandaan gekomen? Meestal kwamen ze van anderen: ouders, leraren, collega's en vrienden. Zij hebben misschien het zaadje geplant door iets te zeggen als "ze is dik" en jij hebt die opmerkingen gecultiveerd tot het punt dat ze jouw waarheid zijn geworden.

Je staat toe dat je hele leven wordt beheerst door een paar obscure opmerkingen van jaren geleden. Niemand heeft het recht of de macht om te dicteren wie jij bent. Alleen jij weet wie je werkelijk bent en wat er in je hart leeft.

Toen je geboren werd, kwam je deze wereld binnen zonder de last van je huidige negatieve geloofssysteem. Je kwam deze wereld binnen als een prachtige bundel van vreugde gevuld met onbeperkte mogelijkheden.


Geloof gewoon in jezelf. Zelfs als je dat niet doet, doe dan alsof je dat wel doet en op een gegeven moment zul je dat wel doen.'


Ik ben hier om je te vertellen dat je niet veranderd bent. Je bent nog steeds en zult altijd een prachtige bundel van vreugde zijn met onbeperkt potentieel en mogelijkheden.

Motivatie om af te vallen: Hoe voel jij je eigenlijk?

Het enige verschil is waar je je aandacht aan geeft. Laat me je een vraag stellen. Als je zou stoppen met al die negatieve praatjes die je nu met jezelf hebt zoals;

  •  Ik ben te dik
  •  Waarom zou iemand van me willen houden
  •  Ik zal nooit dun worden
  •  Ik faal altijd

 En de lijst kan nog wel even doorgaan... Hoe zou jij je voelen? Denk je dat je je emotioneel lichter zou voelen? Denk je dat je je gelukkiger zou voelen? Denk je dat je je zelfverzekerder zou voelen?

MOTIVATIE VOOR AFVALLEN

Hoe denk je dat je leven zou veranderen als je een stap verder zou gaan en je zelfpraat zou veranderen door alleen positief over jezelf te spreken. Als je de tijd neemt om je te concentreren op wat je leuk vindt aan jezelf en je alleen daarop richt, zal je emotionele toestand zo positief worden dat je in staat zult zijn om alles te bereiken.


"Niemand is perfect, dus overwin de angst om alles perfect te zijn of te doen. Bovendien is perfect saai".


 Als je eenmaal begint te zoeken naar de positieve dingen in jezelf, zul je verbaasd zijn te beseffen dat je grootsheid er altijd al geweest is, net onder de oppervlakte.

Jij bent het zonnetje!

Je bent nooit iets anders geweest dan dat stralende bundeltje vreugde dat jaren geleden op de wereld kwam. Het is gemakkelijk om positieve aspecten van jezelf te ontdekken door een paar vragen te stellen.

  • Waar ben ik goed in?
  • Wie heeft er baat bij dat ik op de wereld ben?
  • Wie ben ik, wat zit er in mijn hart dat alleen ik weet?
  • Wat vind ik mooi aan mijn lichaam?

 Je doel is om je nu goed te voelen. Hoe voel je je nu? Als je alleen maar observeert wat je als positief ervaart, zul je je goed voelen, je zult gelukkig zijn.

Beslis hier en nu hoe je je wilt voelen. Besluit dat je altijd zult zoeken naar het goede in jezelf en dat goede zult waarderen.

 Dus wat heeft dit alles te maken met afvallen? Alles!!! Je emotionele toestand is de regelklep die bepaalt wat je in je ervaring binnenhaalt. Hoe je tegen jezelf praat creëert je overtuigingen en programmeert je onderbewustzijn.

Je moet jezelf dus afvragen of je wilt dat je overtuigingen en onderbewuste programmering gebaseerd zijn op vals negatief denken.


"Je bent niet al je gewicht in één dag aangekomen; je zult het niet in één dag verliezen. Heb geduld met jezelf."


Of wil je dat je overtuigingen gebaseerd zijn op de waarheid, dat je een perfect wezen bent en altijd bent geweest.

 Begin vandaag jezelf lief te hebben en te koesteren. Laat de vreugde, speelsheid en het enthousiasme die je als kind van nature had, in je dagelijkse ervaringen stromen.

Sta jezelf toe om elk succes te vieren, hoe klein het ook is. Hou van jezelf en waardeer jezelf bij elke kans die je krijgt.

Doe dit elke dag en zie hoe je gewicht begint op te lossen net zoals je oude negatieve overtuigingen over jezelf beginnen op te lossen.

Afvallen zonder een dieet te volgen?

Er bestaat een mogelijkheid om gewicht te verliezen zonder een dieet te volgen. Dit is ook een methode die je mindset gaat veranderen.

Als je een trouwe bezoeker bent op 24Taste dan is het waarschijnlijk opgevallen dat ik een grote fan ben van de methode van Brein-power.

Deze methode is een geweldige methode als je motivatieproblemen hebt om gewicht te verliezen. Door middel van een hypnose programma gaat niet alleen je mindset veranderen maar wordt er ook een zogenaamde virtuele maagband bij je aangebracht.

Dit heeft dan als gevolg dat je minder gaat eten en je veel beter in je vel gaat zitten.

Lees de review maar eens over het virtuele maagband programma van Brein-power>>>>

Gratis afslankhypnose sessie

Ik heb een unieke deal met Brein-power. Via deze link kun je eerst bekijken of het wat voor je is. Je kunt een gratis afslankhypnosesessie downloaden.

Ik weet haast wel zeker dat je daarna alweer een motivatieboost krijgt door het beluisteren van dit audio bestand.


" Hindernissen hoeven je niet tegen te houden. Als je tegen een muur aanloopt, draai je dan niet om en geef het op. Zoek uit hoe je erop kunt klimmen, erdoorheen kunt gaan of er omheen kunt werken."


Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland.Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is."Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven