Snelle koolhydraten: Wat is dat precies? en waarom moet je deze vermijden?

Als je bent zoals de meeste mensen, denk je waarschijnlijk dat koolhydraten goed of slecht zijn. Maar de waarheid is dat er verschillende soorten koolhydraten zijn - en sommige daarvan kunnen je juist helpen afvallen.

In dit artikel nemen we een kijkje bij 10 verschillende producten die snelle koolhydraten bevatten. Snelle koolhydraten zijn het soort koolhydraten dat snel wordt afgebroken tot suiker, dat dan als vet kan worden opgeslagen.

Dus als je probeert af te vallen, wil je voedingsmiddelen vermijden die snelle koolhydraten bevatten. 

1. Wit brood 

Wit brood is een van de meest populaire broodsoorten, maar ook een van de slechtste voor je gewichtsverlies doelen. Dat komt omdat wit brood gemaakt is met geraffineerd meel, dat een soort snelle koolhydraten is.

2. Witte rijst 

Net als wit brood wordt ook witte rijst gemaakt met geraffineerde koolhydraten. In feite heeft witte rijst een hogere glycemische index dan brood, wat betekent dat de kans nog groter is dat het als vet wordt opgeslagen.

3. Aardappelen

Aardappelen zijn nog zo'n soort snelle koolhydraten. Vaak wordt gedacht dat ze gezond zijn, maar als het op afvallen aankomt, kunnen ze eigenlijk meer kwaad dan goed doen.

4. Pasta 

Pasta is nog zo'n populair voedingsmiddel dat gemaakt is met geraffineerde koolhydraten. In feite heeft pasta een vergelijkbare glycemische index als wit brood. Dus als je probeert af te vallen, moet je ook pasta vermijden.

5. Ontbijtgranen 

Veel ontbijtgranen zijn gemaakt met geraffineerde koolhydraten, wat betekent dat ze niet ideaal zijn om af te vallen. Sommige ontbijtgranen bevatten zelfs meer suiker dan een blikje cola!

6. Vruchtensappen 

Vruchtensappen lijken misschien een gezonde optie, maar ze zitten eigenlijk boordevol suiker. In feite bevat een enkel kopje appelsap meer suiker dan een blikje cola.

7. Sportdrankjes 

Sportdrankjes worden vaak aangeprezen als gezond, maar eigenlijk zitten ze gewoon vol suiker. In feite bevat een enkele beker Gatorade 36 gram suiker - dat is meer dan een blikje cola!

8. Cake 

Cake is nog zo'n voedingsmiddel dat vol zit met suiker en geraffineerde koolhydraten. In feite bevat een doorsnee plak cake meer suiker dan een blikje cola.

9. Koekjes 

Koekjes zijn een ander soort voedsel dat veel suiker en geraffineerde koolhydraten bevat. In feite kan een enkel koekje meer suiker bevatten dan een blikje cola. 1

10. IJs 

IJs is nog zo'n voedingsmiddel dat veel suiker en geraffineerde koolhydraten bevat. In feite kan een enkele portie ijs meer suiker bevatten dan een blikje cola. Zoals je ziet zijn er tal van voedingsmiddelen die snelle koolhydraten bevatten. Als je probeert af te vallen, moet je deze voedingsmiddelen zo veel mogelijk vermijden.

Succesvol afvallen met een koolhydraatarm dieet?

Start nu net als duizenden anderen met het koolhydraatarm 50 dagen programma