13/10/2022

geert

koken en recepten

minuten leestijd

Kip rechtstreeks bij de boer kopen. Hoe moet je dat doen?

Wat heel veel mensen nog niet doen (of nog nooit gedaan hebben)  is kip rechtstreeks bij de boer kopen.  Waarom eigenlijk niet? Omdat er nog weinig mensen zijn die van deze mogelijkheden af weten. Tegenwoordig kan dit heel erg gemakkelijk via internet. Het bedrijf Grutto.com is hierin gespecialiseerd.

Waarom kip rechtstreeks bij de boer kopen?

Wanneer je kip rechtstreeks bij de boer koopt dan weet je wat je krijgt. Het is kip die meer aandacht heeft gehad en een veel beter leven. De kip die je in de supermarkt kunt kopen is heel andere kip. Dit ga je zeker ervaren als je eenmaal kip hebt geproefd wat je rechtstreeks bij de boer hebt gekocht.

Vaak zijn de prijzen van kip uit de supermarkt natuurlijk ontzettend aantrekkelijk. Dan maak je snel je keuze om daar kip te kopen. Maar veel mensen weten niet dat een kuikentje in zes weken uitgroeit tot een kip van 6 kg.

Plofkippen

Het begrip plofkippen is gelukkig al iets aan gedaan in de supermarkt. Het is wel beter geworden de laatste tijd. Maar toch hebben de supermarkt kippen geen ideale leefomgeving.

Kip rechtstreeks bij de boer kopen. Hoe moet je dat doen?

Wanneer je kip die je rechtstreeks bij de boer koopt ga je merken dat je echt een hele goede kwaliteit zult ontvangen.

Hoe kun  je kip rechtstreeks bij de boer kopen?

Het bedrijf Grutto.com kan dit voor je regelen. Het werkt allemaal wel iets anders dan online kip kopen bij de supermarkt. Ik ga het voor je uitleggen hoe het werkt:

 1. Ga naar de website van grutto.com
 2. Kies het kippakket uit die je graag wilt bestellen
 3. De kip wordt pas geslacht als alle pakketten verkocht zijn. Dit staat keurig netjes vermeld.
 4. Staat alles klaar? De kip wordt gekoeld bij je thuis bezorgd!

Leestip: kwaliteitsvlees. Hoe kun je online goede kwaliteit vlees kopen?

Met welke boeren werkt Grutto samen?

Grutto wil alleen maar met boeren samenwerken die het goed voor elkaar hebben. Alleen maar boeren die zorg hebben voor hun beesten en ook nog eens denken aan het milieu.

Kip rechtstreeks bij de boer kopen. Hoe moet je dat doen?

De boeren checklist van Grutto:

 • Liefde voor de dieren
 • Het beste voer
 • Geen preventieve antibiotica
 • Bezig met duurzaamheid

Je komt er als boer dus niet zo gemakkelijk tussen. Hier kun je zien welke boeren met Grutto samenwerken. Leuke story’s, dit ook omdat je dan te weten komt hoe de beesten daar op de boerderijn leven.

Wat kost kip als je het rechtstreeks bij de boer koopt?

Je bent wel iets meer geld kwijt dan bij de supermarkt. Gelukkig krijg je er ook een heleboel kwaliteit voor terug! Als voorbeeld heb ik het kip bio pakket voor je

Kip rechtstreeks bij de boer kopen. Hoe moet je dat doen?

Je hebt in dit geval 16 maaltijden. Je betaald dan per maaltijd gemiddeld € 2,50 per persoon per maaltijd. Als voordeel heb je dan wel weer dat dit kippenvleespakket komt van biologische kippen die een mooi leven hebben gehad.

De boer geeft ze volop frisse lucht, daglicht en buitenruimte. Ze eten natuurlijk, biologisch voer dat gentech-vrij is, en dat proef je gelijk!

Met welke kippenboeren werkt Grutto mee samen?

Zoals ik eerder al heb gezegd mag niet de eerste de beste boer samenwerken met Grutto. Ze moeten eerst voldoen aan een strenge boeren checklist. Deze boeren hebben het keurmerk binnen en mogen kippakketten leveren namens Grutto:

 • Biomeerwaardekip uit Dalfsen
 • Rob Juijn uit Heeswijk-Dinther
 • Bart Kok uit Lelystad
 • Piet Glas en Angela Rijnen uit Loppersum
 • Johan Leenders uit Dalfsen
Kip rechtstreeks bij de boer kopen. Hoe moet je dat doen?

Deze boeren hebben echt passie voor hun beroep en liefde voor hun dieren. Het spat er gewoon vanaf. Hun dieren hebben het echt goed! Heel waat anders dan de gestreste kippen uit de legboerderijen.

Als de dieren liefde krijgen dan ga je dat zeker merken in de kwaliteit.

Bekijk hier de uitgebreide informatie over alle boeren die namens Grutto kip mogen verkopen.

Wat is crowdbutching?

Als je crowdbutching vertaald  dan kom je uit op de Nederlandse woorden Publiek (crowd) en slachten, slager ( butching).

Je koopt online en samen met anderen een stukje van een een koe, kippakket, varken, wild of vis.

Crowdbutching is een manier van vlees kopen die er voor zorgt dat de alles van het dier wordt gebruikt. Op deze manier gaat er niets verloren.

Door rechtstreeks bij de boer te kopen, is de handel transparant, je weet precies wat je koopt.

De missie van Grutto is om de vleessector te verduurzamen, transparant en gezond te maken. Door direct bij lokale boeren te kopen, die met liefde voor dieren en de natuur handelen, en zonder vleesverspilling te produceren, is duurzaam vlees verkopen mogelijk.

Wat vinden  anderen van Grutto?

Wanneer je nu besluit om een keer gebruik te maken van het fantastisch vlees wat je via Grutto kunt kopen dan ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de ervaringen van gebruikers die je voor zijn gegaan.

Op Google reviews staan maar liefs 5868 reviews. Grutto haalt een hoge score: 4,8 van de 5 sterren. Dus dat zit wel goed!

kip rechtstreeks bij de boer kopen

Uiteraard zijn er ook negatieve berichten te vinden. Dat heb je bij ieder bedrijf. Maar in ieder gevalzijn bijna alle gebruikers positief

Conclusie: Moet je kip rechtstreeks bij de boer kopen?

Ben je een echte “kip-lover”? Dan is het zeker de moeite waard om het een keer uit te proberen. Zorg van te voren dat je voldoende ruimte hebt in je diepvries. Anders moet je gelijk aan de bak!

Duurzaam van eigen bodem en je steunt tegelijk de Nederlandse boeren die een eerlijke prijs ontvangen!

Recept Van Grutto: Citroendrumsticks

Om alvast in de kip- stemming te komen heb ik een recept van overheerlijke citroen dumsticks gevonden op de website van Grutto

Dit heb je nodig:

 • 8 kipdrumsticks
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels honing
 • 1 eetlepel oregano
 • 1 bol knoflook
 • 1 citroen
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 4 eetlepels Griekse yoghurt
 • handje verse dragon
 • 1 vers (zuurdesem) brood

Zo maak je het!

 • Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de drumsticks op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom goudbruin.
 • Meng in een kommetje de sojasaus, honing, oregano en 4 eetlepels water. Snijd de citroen in plakken en halveer de bol knoflook over dwars.
 • Zet het vuur nu lager. Schenk de marinade bij de kip, voeg de citroenplakken en knoflook toe en laat het ongeveer 20 minuten stoven op laag vuur. Voeg eventueel een extra scheutje water toe als het droog kookt.
 • Meng de mayonaise met Griekse yoghurt en de dragon en breng op smaak met zout en peper. Serveer de drumsticks met het verse brood en de dragonmayonaise. Tip. de knoflooktenen zijn heerlijk zacht en gestoofd, deze kunnen ook gegeten worden en smaken heerlijk.

JA!, Ik wil mijn kip rechtstreeks bij de boer kopen

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!