14/10/2022

geert

overgang

minuten leestijd

Slank en soepel door de overgang? Zorg dat je hormonen in balans zijn!

Ik laat jullie in deze blog kennis maken met Linda Santing. Linda neemt ‘de pen’ deze keer over van mij.  Waarom? Omdat Linda een geweldige website heeft waar je alles leert om met je hormonen om te gaan!

Lees daarom snel verder, want Linda leert jullie hoe je slank en soepel door de overgang kunt gaan.

Mijn naam is Linda Santing en ben eigenaar van de website www.mijnhormonen.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van hormonen. Dit allemaal in het breedste zin van het woord. Of het nu gaat om zwangerschapshormonen, stresshormonen of gelukshormonen, op mijnhormonen.nl vind je alle informatie hierover.

Veel vrouwen (en mannen) kampen wel eens met problemen met hun hormonen. Dat is ook niet zo gek, je lichaam wordt voor een groot deel door hormonen gefunctioneerd.

Deze blog gaat dan ook over de overgang. Dit kan voor vrouwen een lastige periode zijn. De hormonen zijn dan erg aanwezig en proberen hun weg te vinden naar een nieuwe periode.

De oplossing voor dit probleem is vrij simpel: De Menokuur

De overgang, het kan een ontzettende vervelende periode zijn. Wat het precies inhoudt en hoe je zo aangenaam mogelijk hier doorheen komt lees je in deze blog.

Om zo fijn mogelijk door de overgang heen te komen is een beetje hulp erbij wel handig.

Menokuur helpt je Slank En Soepel door de overgang

Wat is de overgang?

De overgang is de periode waarin je van vruchtbaar naar niet vruchtbaar gaat. Er veranderd heel veel in je hormoonhuishouding. Je lichaam laat een vruchtbare periode achter zich.

Bij de geboorte al heb je als vrouw eicellen opgeslagen in de eierstokken. Deze komen tijdens je puberteit vrij en ben je vruchtbaar. De periode waarin de eicel vrijkomt is je menstruatie periode.

Tijdens de menstruatie periode produceren de eierstokken hormonen genaamd Oestrogeen. Deze zorgen ervoor dat de eicellen vrij komen.

Lees ook:

Hoe lang duurt een overgang?

De overgang is een proces wat je doormaakt gedurende een periode van ongeveer 5 tot 10 jaar. In het begin zal je het nog niet echt door hebben dat je in de overgang zit. Pas achteraf kan je vast stellen dat er vele momenten waren waarin je begon met klachten dat hierbij passen.

Daarom zijn de klachten ook zo vaag. De meeste mensen weten wel de klachten zoals heftige menstruatie of opvliegers, maar er zijn meer klachten. Dat lees je verderop in dit artikel.

De overgang heeft verschillende fases

De overgang is de gehele periode wat je doorgaat tot je niet meer menstrueert én geen klachten meer hebt.

De fases:

Premenopauze

De Premenopauze is de periode vóór je laatste menstruatie. Dit heb je zelf niet echt door, maar door verschillende klachten kan je achteraf vast stellen dat dát de periode is geweest.

Deze Premonopauze duurt ongeveer 4 jaar. Soms is dat wat korter.

In deze periode neemt langzaam het vrouwelijk hormoon Oestrogeen af. Dit komt omdat je eierstokken minder hormonen produceren.

Menopauze

De menopauze is niets anders dan de laatste dag van je menstruatie. Ook dit heb je pas achteraf door.

Wanneer je een jaar niet meer ongesteld bent geworden kan je spreken van je Menopauze. Dan is de laatste keer dat je hebt gemenstrueerd de laatste geweest.

Toch is je lichaam eraan gewend om iedere maand ongesteld te worden. Je lichaam en geest zullen dan van slag zijn dat je niet ongesteld wordt. De kwaaltjes die je anders ook hebt zal je nu ook ervaren.

Postmenopauze

Wanneer je langer dan een jaar niet meer ongesteld bent geweest kan je spreken van je postmenopauze. Je eierstokken zijn dan officieel gestopt met het aanmaken van hormonen.

Je lichaam en geest bereiden zich nu voor om een andere manier van hormonen geven. Waar je normaal veel vrouwelijk hormoon produceert zal dit nu ineens veel minder zijn.

Hormoonschommelingen tijdens de overgang

Tijdens het proces dat de eierstokken minder oestrogeen aanmaken kan je heel veel last hebben van hormoonschommelingen. Je ervaart dan de overgangsklachten.

Klachten die je kunt hebben tijdens de overgang:

 • Onregelmatige menstruatiecyclus
 • Droge vagina, ogen of mond
 • Minder zin in sex
 • Slecht slapen
 • Opvliegers
 • Snurken
 • Onzekerheid
 • Vermoeidheid

Zoals je kunt zien is het lijstje lang en sommige zijn vage klachten. Want ja, vermoeid zijn we allemaal wel eens en snurken al helemaal.

Veel vrouwen worstelen met deze overgangsklachten of met overgewicht. Hormoontherapie voelt voor vele niet goed en ook met afslankproducten werkt niet altijd bij vrouwen in de overgang.

In samenwerking met deskundigen is MENOKUUR ontwikkeld.

Dit zeg Cora over de menokuur:

“Dankzij Menokuur voel ik me een compleet ander mens. Ik ben bijna 8 kilo afgevallen, slaap weer hele nachten, mijn hoofdpijn is weg, en voel me weer fit.”

Wat is de Menokuur?

Het succes van Menokuur zit hem vooral in de combinatie van het verminderen van de overgangsklachten én het verantwoord afvallen Dit gebeurd door middel van 100% natuurlijke supplementen en hormoonvrij.

De ampullen zorgen ervoor dat je vetverbranding wordt geactiveerd. De supplementen zitten vol met vitamine en mineralen die speciaal voor jou als vrouw zijn afgestemd tijdens de overgang.

Slank en soepel door de overgang? Zorg dat je hormonen in balans zijn!

Wat doet Menokuur?

Menokuur bestaat uit een box en een online programma met hierin alles wat je nodig bent om slank en soepel door de overgang heen te komen. De box wordt geleverd met 3 reset- en 21 hormoonbalancerende ampullen.

Je ontvangt Meno-Detox druppels en 60 stuks MenoVitaal tabletten. Een praktische handleiding, heerlijke recepten en een eenvoudige stappenplan en boodschappenlijst.

Gemiddeld wordt er een gewichtsverlies behaald van 8 % tot 10 %

Extra ondersteuning

Menokuur heeft ook een extra ondersteuning. Want het helemaal alleen doen zorgt voor frustratie, stress, onzekerheid en misschien wel het opgeven van.

Door de extra ondersteuning wordt er stap voor stap uitgelegd en toegelicht hoe je het beste de gewenste resultaat kan halen. Bij de VIP programma zitten vele bonussen bij.

Twijfel jij nog of dit programma wel bij je past?

Beantwoord dan eens de volgende vragen:

 • Ben jij tussen de 40 en de 60 jaar?
 • Heb je klachten zoals; opvliegers, slecht slapen, geen zin meer om voor anderen te zorgen, kom je gemakkelijk aan?
 • Heb je vaak last van; spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk etc?
 • Ben je vaak; neerslachtig, vergeetachtig, duizelig, weinig zin in sex?

Dit is wat gebruikers van Menokuur zeggen

Ik heb voor je opgezocht wat de reviews zijn over het programma van Menokuur. Dit is wat anderen zeggen die het programma volgen:

“Ik ben een maand geleden gestart met Menokuur. Even een reset om mijn lijf te laten ‘omdenken’. Het heeft bij mij wat in gang gezet. De opvliegers snachts werden een stuk minder, en oh wat fijn dat ik beter kon slapen!

Vanuit een gevoel van down zijn, en het even allemaal niet meer weten, toch weer langzamerhand naar het blij voelen en actie ondernemen. De combinatie Menokuur met Judith is een echte aanrader!!”

Cindy, 47 jaar

“Ik ben Cindy en na ruim vijf jaar allerlei hormonale klachten te hebben gehad was het Menokuurprogramma echt mijn laatste hoop. Ik had de laatste jaren van alles geprobeerd, van spiraal tot hormoonpleisters, van Reiki tot acupunctuur en voelde me alleen maar slechter.

Hormonen wilde ik niet, maar ik voelde me alleen maar slechter en slechter. Ik sliep niet meer, had vage rugklachten, en kwam ook nog eens kilo’s aan. Ik had al cupmaat G. Niemand begreep mij”. 

Toen startte ik met het Menokuurprogramma en ik voelde me snel energieker. Mijn opvliegers, buikpijn en rugpijn verdwenen. Ik slaap weer 7 uur achter elkaar! Zo bijzonder! En ik ben ook nog eens 10 kilo kwijt. Eindelijk voel ik me weer zoals vroeger, helemaal mezelf!!! Ik ben ontzettend dankbaar… ik heb mijn leven terug. (bron)

Bestel de Menokuur

Wanneer je start met de menokuur heb je keuze uit 2 pakketten:

Menokuurbox:

 • 100% natuurlijk en hormoonvrij
 • Verminderd overgangsklachten
 • Gewichtsverlies tussen de 8% en 10 %
 • Je voelt je fitter en energieker

Bestel deze box in plaats van € 297 nu voor € 196

Menokuurbox Mét begeleiding: 

Wil je toch het beste resultaat behalen met de juiste begeleiding? Je ontvangt direct waardevolle informatie en vele inspirerende video’s met tips en adviezen.

Slank de overgang door?

Mijn ervaring met Menokuur

Zelf ben ik nog niet zover voor de overgang. Maar het feit dat JIJ hier op deze pagina bent gekomen geeft aan dat je iets wilt doen aan de klachten bij de overgang. Of misschien wil je wel alleen afvallen of meer informatie.

Enige tijd geleden heb ik telefonisch contact gehad met Judith. Hebben een lang en gezellig gesprek gehad. Het is een vrouw dat je direct op je gemak stelt. Ze heeft door haar eigen ervaringen geleerd hoe het is om met klachten te leven.

Daarom heeft ze dit project ontwikkeld en wil graag JOU ook helpen om door de overgang heen te komen.

Ben jij inmiddels gestart? Laat je me weten hoe het gaat? Ben zeer benieuwd!

Liefs Linda

www.mijnhormonen.nl

Nabrander van mezelf:

Neem eens een kijkje bij mijnhormonen.nl van Linda zodat je straks alles weet wat hormonen


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>