Hoe kun je afvallen tijdens de overgang?


Hoe kun je afvallen Tijdens de overgang?

De overgang, vroeg of laat krijgt iedere vrouw ermee te maken. Bij de een zijn de klachten of symptomen heftiger dan bij de ander. Een groot nadeel van de overgang is dat u behoorlijk kunt aankomen.

Moeilijk op gewicht te blijven tijdens de overgang? De oorzaak!

Het is vaak moeilijker om tijdens de menopauze op gewicht te blijven. Dat heeft alles te maken met je hormoonveranderingen, stress en het verouderingsproces.

Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen door een gezonde levensstijl te leiden en op je voeding te letten. Tijdens de menopauze daalt je oestrogeenniveau. Dit kan leiden tot een toename van uw eetlust en het verlangen naar zoet en vet voedsel.

Bovendien kan de menopauze ook leiden tot een daling van uw stofwisseling. Dit betekent dat u minder calorieën verbrandt en dat het gemakkelijker is om aan te komen.

Overgang en stress

De stress die met de menopauze gepaard gaat, kan ook bijdragen tot gewichtstoename. Als je stress hebt, maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon kan ervoor zorgen dat u naar ongezond voedsel gaat verlangen en kan tot gewichtstoename leiden. Bovendien kan het verouderingsproces zelf tot gewichtstoename leiden. Naarmate u ouder wordt, neemt uw spiermassa af en uw lichaamsvet toe.

Deze combinatie kan leiden tot gewichtstoename. Gelukkig zijn er dingen die u kunt doen om gewichtstoename tijdens de menopauze te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. Dit betekent dat u gezond moet eten en regelmatig moet bewegen.

Supplementen gebruiken tijdens de overgang

Daarnaast zijn er verschillende supplementen die u kunnen helpen tijdens de menopauze. Zo zijn er supplementen die fyto-oestrogenen bevatten. Dit zijn plantaardige stoffen die kunnen helpen om uw symptomen te verminderen en ook gewichtstoename kunnen helpen voorkomen.

Ten slotte is het belangrijk om je stressniveaus te beheersen. Stress kan bijdragen tot gewichtstoename, dus is het belangrijk om manieren te vinden om te ontspannen en je stress te beheersen.

Afvallen kan op elke leeftijd een uitdaging zijn, maar het kan vooral moeilijk zijn tijdens de menopauze. Dat komt omdat de hormonale veranderingen die in deze periode optreden, uw stofwisseling kunnen vertragen en het moeilijker kunnen maken om gewicht te verliezen. Er zijn echter een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te helpen gewicht te verliezen tijdens de menopauze. Hier zijn vijf tips om je te helpen gemakkelijk gewicht te verliezen tijdens de menopauze:

1. Eet een gezond dieet. 

Gezond eten is belangrijk op elke leeftijd, maar het is vooral belangrijk tijdens de menopauze. Het eten van veel fruit, groenten en volle granen kan u helpen gewicht te verliezen en uw gezondheid te behouden in deze periode.

2. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging. 

Lichaamsbeweging is een ander belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Regelmatige lichaamsbeweging kan u helpen gewicht te verliezen en het eraf te houden. Het kan u ook helpen bij het verminderen van menopauzesymptomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten.

3. Vermijd verwerkte voedingsmiddelen. 

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Ze kunnen ook bijdragen tot gewichtstoename. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen kan u helpen gewicht te verliezen en uw algehele gezondheid te verbeteren.

4. Drink veel water. 

Gehydrateerd blijven is belangrijk voor uw gezondheid op elke leeftijd, maar het is vooral belangrijk tijdens de menopauze. Veel water drinken kan u helpen gewicht te verliezen door uw metabolisme goed te laten werken.

5. Zorg voor voldoende slaap. 

Genoeg slaap is belangrijk voor uw gezondheid op elke leeftijd, maar het is vooral belangrijk tijdens de menopauze. Slaapgebrek kan bijdragen aan gewichtstoename en kan het moeilijker maken om gewicht te verliezen. Voldoende slaap kan u helpen gewicht te verliezen en u op uw best te voelen.

Het volgen van deze tips kan u helpen gewicht te verliezen tijdens de menopauze. 

Als u echter moeite heeft met afvallen, is het belangrijk om met uw arts te praten. Hij of zij kan u helpen een plan op te stellen om veilig en effectief af te vallen.