06/11/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

Hoe kun je gezonder snoepen en stoppen met snaaien?

Snoepen en snaaien wordt beschouwd als een ongezonde gewoonte om je energieniveau op peil te houden.

Snoepen en snaaien kan een worsteling zijn. Je hebt constant honger en je voelt je nooit verzadigd. Het zijn niet alleen de calorieën die een probleem vormen, Op de lange termijn kan het leiden tot gewichtstoename en gezondheidsproblemen.

Je merkt vaak als je gaat snoepen of snaaien dat je gestrest bent of  het ontstaat bij verveling. Gelukkig is er wat aan te doen.

…. Daar gaan we het in deze blog uitgebreid over hebben

Hoe kun je gezonder snoepen en stoppen met snaaien?

Waarom gaan we snoepen of snaaien?

Tja…..

Het oerbrein is het centrum van alle menselijke gedachten en emoties. Het houdt ons in leven en overweldigt onze zintuigen vaak met gevoelens. Het doel met ons oerbrein houdt ons graag in leven en het overvalt ons vaak door ons te vertellen dingen te doen die we niet willen, maar die uiteindelijk ons overlevingsinstinct ten goede komen.

En hij heeft zijn eigen manier om dat te doen. Niet eten dus! Je oerbrein verhongerde vroeger en maakte er toen zijn missie van om je continu op voedsel te concentreren, zodat je genoeg calorieën binnenkrijgt.

Wat denk je dat er gaat gebeuren als je gaat sleutelen aan voedsel om calorieën te verminderen of gezond eten te bevorderen?

Als je honger hebt, staat je hele lichaam op scherp en is het erg moeilijk om gefocust te blijven. Je hersenen zijn misleid door te denken dat iemand je bedreigt vanwege de grootte van het voedsel dat voor je staat. Als het kleiner was, zou niemand je kunnen stoppen met eten!

Onderzoek waarom je aan het snoepen of snaaien bent

Soms is de beste manier om een gewenst doel te bereiken, door zelfreflectie en een dagboek bij te houden. Door te schrijven over wat je eet, wanneer je eet en waarom je eet, zul je je eigen voedingsgezondheid beter begrijpen.

Je realiseert je dat je beter eet, maar nog beter kan. Het is goed om je te concentreren op positieve veranderingen en de stemming een boost te geven.

De een gaat snoepen of snaaien omdat ze de rest van de dag bijna niets meer heeft gegeten, de ander snoept misschien uit verveling of vermoeidheid.

Het is belangrijk om je geest of lichaam goed van brandstof te voorzien voordat je keuzes maakt wat je wilt gaan eten.

Eindelijk een keer je eetlust

onder controle houden?

Met het 'Stoppen met Snaaien' programma kun je het snaaigedrag onder controle houden

Krijg inzicht in jouw meest gebruikte smoesjes om te snoepen of snaaien

Sommige mensen zullen eerder geneigd zijn om ongezond voedsel te eten als ze zich niet op hun best voelen. Als jij je normaal gesproken pas na een paar kopjes koffie of cola zelfverzekerd voelt, kan dit uiteindelijk je favoriet worden.

Dit kan uiteindelijk leiden tot ongezonde eetgewoonten en gezondheidsproblemen.

Je hebt misschien een aantal excuses voor je eetgedrag, zoals "Nou, een snoepje (of wijn, friet, bitterbal, etc. etc.) kan niet echt zoveel verschil maken"

Herken je dit?

Snoepen en snaaien voorkomen, Eet minimaal 3 maaltijden per dag eten.

Wanneer je te weinig eet, omdat je denkt dat je daardoor sneller afvalt, is de kans op een snoep aanval heel groot.

Doordat je te weinig eet, gaat je lichaam dit op een ander moment compenseren.

Als je te weinig eet, omdat je denkt dat je daardoor sneller afvalt, is de kans op snoepen of snaaien erg groot. Omdat je lichaam dit op een ander moment gaat compenseren, kun je de effecten van onvoldoende voedingsinname ervaren in de vorm van vermoeidheid en meer snoepen dan normaal.

Ga op zoek naar alternatieven

Neem de tijd om de markt of supermarkt te bezoeken en op zoek te gaan naar alternatieven. Sommige groenten en fruit waar u van kunt genieten, zijn zoethout, chips en koekjes, maar dat geldt ook voor aardbeien, bosbessen en verse salades.

Probeer voor elke behoefte iets te vinden. Je kunt hierbij denken aan:

 • Knabbelen: worteltjes, komkommer, augurk
 • Zoetigheid: aardbeien, kersen, pruimen
 • Gezond snaai food: losse vruchten, rozijnen, cherrytomaatjes
 • Hartig: kaas (maar niet onbeperkt)
 • Warm: Gehaktballen, pitabroodjes of tortilla's gevuld met groenten

Experimenteer met gezonde sauzen, zoals guacamole of een yoghurtdip.

Wat is een gezonde snack?

De term "gezonde snack" is een brede term die kan verwijzen naar alles van een stuk fruit tot een sandwich. Het belangrijkste is dat het niet calorierijk moet zijn, maar eerder voedzaam.

Een gezonde snack kan gemaakt worden van noten, fruit, groenten, granen en zelfs eiwitrepen. Het is belangrijk om wat gezonde snacks in je tas of bureaula te hebben, zodat je die momenten kunt vermijden dat je honger hebt en er geen eten in de buurt is.

Gezond snacken is essentieel voor een gezond voedingspatroon. Het kan een uitdaging zijn om tussen de maaltijden door tijd te vinden om te eten, vooral als u het druk hebt of onderweg bent.

Maar om op het goede spoor te blijven met uw doelstellingen voor gewichtsverlies, is het cruciaal om een gezonde snack te hebben als onderdeel van uw dagelijkse routine.

Eindelijk een keer je eetlust

onder controle houden?

Met het 'Stoppen met Snaaien' programma kun je het snaaigedrag onder controle houden

4 manieren om je eigen zelfgemaakte gezonde snacks te maken

Zelf gezonde snacks maken is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Hier zijn vier manieren die u kunnen helpen uw eigen zelfgemaakte snacks te maken.

1. Zelf een mueslireep maken

2. Zelf een trailmix maken

3. Zelf gebakken boerenkoolchips maken

4. Zelf een eiwitreep maken

Hoe vind je gezonde en smakelijke snacks die gemakkelijk thuis te maken zijn?

Gezonde en lekkere snacks vinden die gemakkelijk thuis te maken zijn, is geen gemakkelijke taak. Maar het is ook niet onmogelijk. Hier zijn enkele van de beste snacks voor kinderen die je thuis kunt maken:

 • Druiven: Druiven bevatten weinig calorieën en veel vezels. Ze bevatten ook veel vitamines en mineralen zoals kalium, vitamine C, thiamine, niacine, foliumzuur en magnesium.
 • Wortelen: Wortelen bevatten veel vezels die het cholesterolgehalte op natuurlijke wijze helpen verlagen. Ze hebben ook een aantal vitamines zoals A, B6, C en E.
 • Avocado: Avocado's zijn rijk aan voedingsstoffen zoals kalium, koper en vitamine K die het risico op hartaandoeningen of beroertes helpen verminderen. Ze bevatten ook

Hoe je gezonde voeding kunt vinden dat ook nog eens lekker is

Veel mensen zijn op zoek naar gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn. Om erachter te komen wat een goede snack is, moeten we wat onderzoek doen en uitzoeken wat de beste opties zijn.

Een goede snack moet een lage glycemische index hebben, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel niet doet stijgen en ervoor zorgt dat je snel weer honger krijgt nadat je het hebt gegeten. Het moet ook nog eens:

 • veel eiwitten en vezels bevatten.
 • weinig zout
 • weinig calorieën
 • Enkele voorbeelden zijn vers fruit, rauwkost, noten & zaden.
stoppen met snoepen en snaaien

14 tips om jou te helpen om vanaf vandaag nog minder te gaan snoepen of snaaien

We zijn bijna aan het einde van dit artikel Ten slotte heb ik nog 14 tips voor je om gelijk al minder te gaan snoepen of snaaien:

 1. Eet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.
 2. Zorg voor voldoende slaap.
 3.  Beweeg regelmatig.
 4. Stoppen met roken.
 5. Beperk uw alcoholgebruik.
 6. Zorg voor voldoende blootstelling aan zonlicht.
 7. Sla geen maaltijden over.
 8. Vermijd zoveel mogelijk stress en zorgen.
 9. Houd uw bloeddruk laag door gezond te eten en voldoende te bewegen.
 10. Drink thee in plaats van frisdrank of sap: thee bevat antioxidantenJ die kunnen helpen het verouderingsproces tegen te gaan en het cholesterolgehalte te verlagen.
 11. Koop een waterfles: Draag altijd een waterfles bij je, zodat je altijd toegang hebt tot schoon, gezond water.
 12. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen: Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak te veel ingrediënten die niet goed zijn voor je lichaam.
 13. Drink geen alcohol: alcohol bevat veel calorieën en kan leiden tot gewichtstoename als het in overmatige hoeveelheden wordt geconsumeerd
 14. Sla nooit je ontbijt over:  het ontbijt voorziet het lichaam van energie en voedingsstoffen voor de komende dag,

Stoppen met snoepen of snaaien met behulp van hypnose

Hypnose is een natuurlijke gemoedstoestand die de meeste mensen ervaren wanneer ze zich in een ontspannen toestand bevinden. Het is een niet-oordelende en veilige manier om je gedachten, gevoelens en gedragingen te onderzoeken om je leven te verbeteren.

Hypnose kan worden gebruikt als hulpmiddel bij gewichtsverlies of gewichtsbeheersing. Het kan ook worden gebruikt om te stoppen met snacken of snaaien

Yvonne Thuijs van Brein-power is dè expert die jou kan helpen om van je snoep en snaai gedrag af te halen. Met het "stoppen met snaaien" programma van Yvonne leer je:

 • Waarom je echt snaait.
 • Hoe je je Oerbrein managed.
 • Wat je echt nodig hebt in plaats van Snoep en Snaai.
 • Hoe je voorgoed stopt met Diëten.. en Dieet Denken.
 • Hoe je makkelijk voor een gezond alternatief kunt kiezen.
 • Hoe je weer een gezonde relatie met eten krijgt
 • Hoe je weer de controle terug pakt over je eetgedrag.
 • Hoe je leert luisteren naar je eigen behoeftes.

Stoppen met snaaien programma kortingscode

Wil je gebruik maken van de kortingscode van het stoppen met snaaien programma? Er is een (tijdelijke) unieke kortingscode verkrijgbaar.

Als je naar deze pagina gaat kun je de kortingscode: STOP10SNAAIEN voor 10,- korting. Dit is gemakkelijk verdiend toch?


Eindelijk een keer je eetlust

onder controle houden?

Met het 'Stoppen met Snaaien' programma kun je het snaaigedrag onder controle houden

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!