06/09/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

Fitchef ‘weekmenu op maat’ review. De moeite waard of niet aan beginnen?

Mark Van Oosterwijck, de maker van Fitchef heeft wat nieuws gemaakt: “Weekmenu op maat”. Vanaf nu kan er een persoonlijk voedingsschema voor je worden gemaakt, helemaal op maat naar je eigen behoeftes.

Waarom een Fitchef ‘weekmenu op maat’ review?

Ik had er al aardig veel over gehoord en gelezen, maar wist, waarschijnlijk net als jij, totaal niet wat je te wachten staat. Tijd voor een review dus! Ik ben er voor je ingedoken om te kijken of dit nu echt wel zo’n super goed programma is waar anderen het over hebben.

 • Wat staat je te wachten als je gaat starten met het weekmenu op maat?
 • Voor wie is het weekmenu op maat bestemd?
 • Is het echt maatwerk wat je ontvangt?
 • Zijn de recepten een beetje te doen, of moet je urenlang in de keuken staan
 • Ga je ook daadwerkelijk afvallen?

Allemaal belangrijke onderwerpen wat ik voor je heb uitgezocht. Aan het eind kun je zelf de keuze maken of je met het weekmenu op maat wilt gaan starten.

Wie is Mark Van Oosterwijck ook alweer?

Mark van Oosterwijck is eigenaar van de website drogespieren.nl/  Hij heeft ook het boek Fitchef geschreven. Van het boek Fitchef zijn in 2 jaar tijd meer dan 40.000 stuks verkocht. Dit mag je dus gerust een bestseller noemen. Ongelofelijk veel boeken zijn dit. Door het grote succes van de Fitchef boeken is uiteindelijk het weekmenu op maat platform ontstaan.

lees ook: FitChef review en mijn ervaring. Afslanksensatie van 2019 en 2020!

Mark kon vroeger niet genieten van het leven. Mark had overgewicht en werd daardoor vaak gepest. Hij leerde al op zeer jonge leeftijd alles over gezonde voeding en uiteindelijk is het zijn passie geworden.

weekmenu op maat review

Uiteindelijk heeft Mark Van Oosterwijck de strijd tegen de kilo’s gewonnen. Nu helpt hij anderen daarmee! De visie van Mark over afvallen gaat het vooral over kleine aanpassingen en consistentie.

Wanneer je steeds stapje voor stapje gezonder te gaan leven, ga  je uiteindelijk nooit meer terug willen naar je oude, ongezonde leefstijl

Wat is het Fitchef weekmenu op Maat?

Het weekmenu op maat is een voedingsschema, compleet met bijpassende recepten die je in je dagelijkse patroon kunt gebruiken. Het is eigenlijk een verlengstuk op de Fitchef boekenserie. De recepten in Fitchef zijn ter inspiratie en de recepten in weekmenu zijn op maat zijn samengesteld naar jouw behoefte en doel.

De recepten worden samengesteld aan de hand van je eigen persoonlijk BMR. Let op BMR is wat anders als BMI. Ik zal het even voor je uitleggen.

Wat is BMR?

Met de BMR methode wordt uitgerekend hoeveel caloriën je lichaam nodig heeft, zonder dat je actief bezig bent. Je lichaam gebruikt caloriën voor je ademhaling, hartslag, temperatuur en celproductie (spieren enzo)

Wanneer je gaat starten met het weekmenu op maat wordt er via de BMR methode een analyse gemaakt, zodat altijd de juiste recepten ingrediënten en behoeftes voor je worden samengesteld.

Voor wie is het weekmenu op maat bestemd?

Wanneer jij je aanmeld voor het weekmenu op maat wordt er dus eerst een analyse gemaakt. allereerst wordt je doel gevraagd wat je graag wilt bereiken.

weekmenu op maat review

Heb je jouw doel aangegeven dan wordt je doorgestuurd naar het volgend onderdeel. Onder andere je gewicht, leeftijd en lengte wordt gevraagd om in te vullen, inclusief je persoonlijke gegevens. Aan de hand hiervan wordt er voor je uitgerekend hoeveel Kcal, eiwitten, vetten en koolhydraten je per dag nodig hebt.

Op onderstaande foto zie je een voorbeeld van mijn analyse.

weekmenu op maat review

Zoals je kunt zien kun je met dit weekschema alle kanten op. Niet alleen om af te vallen, maar ook om op gewicht te blijven en voor als je wilt aankomen in verband met extra spiermassa wat je wilt gaan ontwikkelen.

Wanneer je eerst wilt afvallen en je hebt je doel bereikt dan kun je heel eenvoudig tussentijds je behoefte aanpassen. Ik snap dan heel erg goed dat je daarna op gewicht wilt blijven.. Pas je behoefte dan aan.

Stel je voor dat je met weekmenu op maat wilt gaan afvallen en je bent na een paar maand inderdaad wat kilo’s kwijt? Dan heb je inmiddels al een ander BMR opgebouwd en kun je het heel erg simpel weer aanpassen aan je huidige BMR.

Hoe werkt het  Fitchef ‘weekmenu op maat’?

Het is een heel uitgebreid programma. Alles is onderverdeeld in:

 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • tussendoortjes
 • voor het slapen gaan

Je kunt de verschillende menu onderdelen ook nog weer specifiek onderverdelen. als voorbeeld neem ik het ontbijt. Het ontbijt maakt weer de onderverdeling in zuivel, fruit, groente, ei vlees, noten, rood vlees, gevogelte, vette vis, en magere vis.

Zelfs is het mogelijk om meerdere ingrediënten te selecteren, zodat je het ultieme ontbijt kunt samenstellen ( op maat naar jouw behoeftes) wat jij lekker vindt!

Uiteindelijk vink je aan of je een bepaald dieet , allergie of voedingsgewoonte hebt. Je hebt de keuze uit:

 • visvrij
 • notenvrij
 • vleesvrij
 • glutenvrij
 • lactosevrij

Je kunt zelfs de bereidingstijd aangeven. Heb je een drukke dag, dan kun je dit van te voren beter plannen. Bij de laatste stap kun je aangeven of het voor één persoon of voor meerdere personen moet worden klaargemaakt.

Er wordt je dus heel veel werk uit handen genomen. Er komen iedere week tientallen extra recepten in de database aangevuld. dus het zal nooit eentonig worden

Wat doet het Fitchef weekmenu op maat met je spiermassa?

Zodra je minder calorieën binnenkrijgt, verbrandt je lichaam vet om energie te krijgen. Aan de andere kant kan een calorievermindering ook zorgen dat je spieren verliest. Dit mag je dus nooit overdrijven.

Het weekmenu op maat kun je ook zo instellen dat je het kunt gebruiken om meer spiermassa te krijgen. Dus meer calorieën uit eiwitten, en minder calorieën uit koolhydraten.

Welke recepten staan er in het weekmenu op maat?

Wanneer je door de recepten database bladert valt me op dat er echt gigantisch veel keus is. Toevallig heb ik het boek FitChef er even bij gepakt. en het viel me op dat het Weekmenu op maat inderdaad een verlengstuk is van het boek.

Bij ieder recept staat duidelijk vermeld:

 • bereidingstijd
 • Hoeveelheid Kcal.
 • Voedingswaarde
 • Hoeveel personen
 • Ingrediënten
 • bereidingswijze
 • Benodigdheden
 • Een tip van FitChef!

Je ontvangt dus een overvloed aan informatie wat je allemaal nodig hebt. Ik heb een recept er tussenuit gehaald (Pulled porc met bbq saus en een analyse ervan gemaakt.

Analyse Pulled Porc met barbecue saus uit het weekmenu

weekmenu op maat review

Aangezien ik zelf dol ben op pulled porc heb ik dit recept geprobeerd en was eigenlijk best wel verrast! Pulled porc kun je me midden in de nacht -bij wijze van- wel voor wakker maken.

In dit recept wordt er niet van procureur (waar je het daadwerkelijk van maakt) uitgegaan maar van hamlappen. Hamlappen zijn veel magerder dan procureur en ik was dus benieuwd hoe dit zou smaken.

Eigengemaakte barbecuesaus

Barbecuesaus wat je in de winkel koopt is een grote suikerbom. We weten allemaal dat suiker niet goed voor je is. Dus in dit recept wordt de barbecuesaus lekker zelf gemaakt, zonder dat het heel veel werk is. De smaak van de saus was prima! Het is in het begin even wennen maar dat komt puur omdat onze smaakpapillen gewend zijn aan de kant en klare varianten in de winkel.

Ik heb het ook gegaard in de oven, en bij mij moest het wel een half uur langer in de oven. Dit hoeft niet aan een fout recept te liggen, maar iedere oven is weer anders. Dus laten we het daar maar op houden.

De reacties bij mij aan tafel waren super in ieder geval. Ik raad je wel aan als je weinig tijd hebt om te koken  om dit recept de avond of dag van te voren te maken. Dit kan prima en doet geen afbreuk aan de kwaliteit!

Wat zijn de voordelen van premium member?

In principe kun je gratis starten met weekmenu op maat van FitChef. Wanneer je premium member bent heb je trouwens wel veel meer voordelen.

 • Iedere week een nieuw menu opmaat
 • Macro en caloriebehoefte tussentijds kunnen aanpassen
 • De optie om tussentijds je behoefte aan te passen
 • Dieetvoorkeuren opgeven
 • Wekelijks boodschappenlijstje bij ieder menu
 • Boodschappenlijstje importeren bij Albert Heijn

Dit is ook interessant om te weten als je gaat starten

Wanneer je gaat starten met dit programma heb ik nog een aantal tips voor je. Zodoende kun je eventueel een flitsende start gaan maken.

Passen de recepten van FitChef bij een gezond eetpatroon?

Alle recepten maken gebruik van vers fruit en verse groente, volkoren granen, onbewerkte eiwitten en gezonde vetten: allemaal ingrediënten die rijk zijn aan vitamines en mineralen.

Wat moet je doen als je een bepaald recept absoluut niet lekker vindt?

smaken verschillen uiteraard. Je kunt heel gemakkelijk gaan zoeken in de recepten database naar een recept met vergelijkbare macro’s om het recept te vervangen. Vervang het ingrediënt dat je niet lekker vindt door een ingrediënt met een vergelijkbare voedingswaarde

Niet het gewenste resultaat met het weekmenu op maat?

Je kunt heel eenvoudig via de settings in je profiel je calorie-inname met 100-200 kcal per dag aanpassen. Dit wordt dan verwerkt bij je nieuwe menu’s die dan worden aangepast.

Weg met de dure diëtist, Start vandaag nog!

Je weet nu alles over het Weekmenu op maat van FitChef. Ik ben er in ieder geval heel erg positief over. Terwijl ik deze review aan het schrijven was kwam ik er eigenlijk achter dat je eigenlijk geen diëtist nodig hebt om af te vallen. Dit programma doet dit voor je op afstand.

Het werk wat een diëtist voor je doet wordt nu eigenlijk gedaan door FitChef.

Een win-win situatie dus voor je.

voor € 0,33,- per dag kun jij een gezond en verantwoord weekmenu samenstellen!

Je kunt eigenlijk gelijk al gratis starten. Maar ik raad je aan om toch te beginnen als premium member. Je betaald voor premium member € 9.95 per maand, dit is nog geen € 0.33,- per dag! Wanneer je besluit om het jaarabonnement af te gaan sluiten betaal je € 6.95 per maand.

Het leuke is dat je bij een jaarabonnement dan ook nog eens de beide FitChef boeken ( deel 1 en FitChef turbo)  ontvangt!

Mocht je na het lezen van deze review willen gaan starten: “Heel veel succes, namens 24taste.nl!

Starten met het Weekmenu op maat

Iedere dag heerlijk eten!


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>