BMI te hoog? Heb je overgewicht? bekijk hier wat je eraan kunt doen!
08 juli 2018 
10 min. leestijd

BMI te hoog? Heb je overgewicht? bekijk hier wat je eraan kunt doen!

Is Je BMI te hoog? Denk je dat je overgewicht hebt? Dan kan dit artikel wel eens heel veel informatie voor je bevatten. Wanneer je BMI te hoog is dan is de kans op obesitas uiteindelijk aanwezig. Bereken het eenvoudig in dit artikel en ontdek de geweldige oplossing  voor het geval je BMI (veel) te hoog is.

Wat is BMI ook alweer?

BMI, oftewel Body mass index is een ideale manier om uit te rekenen of je overgewicht, ondergewicht of op een ideaal gewicht zit. DE BMI index wordt ook door de Wereldgezondheidsorganisatie ingezet om verschillende statistieken naar boven te krijgen.

wie is Adolphe Quetelet

Deze meetmethode, die ook bekend is onder de naam queteletindex, bestaat al ruim 200 jaar.  De bedenker ervan is de Belgische wis- en sterrenkundige Adolphe Quetelet die rond 1830 aan de basis van deze berekening stond. Oorspronkelijk werd de index dan ook ingezet om statistieken over grote groepen mensen uit te rekenen.

Heel veel diëtisten, ziekenhuizen en lifestyle coaches gebruiken deze methode om te kijken hoe je ervoor staat en of je een vergrootte kans maakt op de welbekende welvaartziektes.

discussies rondom BMI

Er zijn heel veel discussies over het nut van je BMI. Je lichaamsbouw krijg je mee van je ouders. De ene persoon is lang, de ander is klein en heeft brede heupen. Smalle schouders of brede schouders. Vandaar dat de BMI ook niet geschikt is voor sommige bevolkingsgroepen die een afwijkende lichaamsbouw hebben.

Spieren zijn zwaarder dan vet. Wanneer je een sportschooltype bent en heel veel spieren hebt dan zal je BMI een afwijkend cijfer hebben.

De hoeveelheid lichaamsvet in je lichaam maakt niet uit. Het gaat immers om de verhouding gewicht en lengte.

In het algemeen is een BMI calculator een prima graadmeter hoe jij ervoor staat. Luister niet teveel naar al die discussies. Niet voor niet gebruiken diëtisten en ziekenhuizen ook de BMi calculator,

wat is een gezond BMI?

een gezond BMI heb je als de verhoudingen tussen je lichaamsgewicht en je lengte klopt. Dan is de kans op gezondheidsproblemen ook het laagst.

Wat te doen bij een BMI die te hoog is?

Blijkt uit de BMI test dat je te hoog zit? dan is de kans groter dat je dan een verhoogde kans hebt op lichaamsaandoeningen. Het wordt dan hoog tijd om iets  er tegen te gaan doen.

BMI, reken nu uit of je overgewicht, ondergewicht of het ideale gewicht hebt

Klik hier om naar de website te gaan van de hartstichting om je BMI te berekenen. Keer gelijk terug voor het juiste advies wat ik je kan geven aan de hand van je resultaten.

…En wat was het resultaat? Zat je goed? iets te hoog, maar het kan natuurlijk ook te laag zijn.

BMI te hoog? Heb ik nu overgewicht of obesitas?

overgewicht-bmi te hoogDe laatste jaren is het aantal mensen met overgewicht en obesitas schrikbarend gestegen. Sinds de jaren 80 zit hier een zeer stijgende lijn in. Heel veel mensen hebben hun BMI dan ook te hoog.

Dit komt vaak door ons eetpatroon en we bewegen ook steeds minder. Wist je wel dat de helft van alle Nederlanders last heeft van overgewicht?

Wanneer jij ook tot deze groep behoort en besluit af te vallen en vet te verliezen dan gebeurt er heel veel met lichaam. Je zult gaan merken dat je persoonlijkheid totaal gaat veranderen. Je wordt een ander mens!

Wanneer heb je obesitas?

Wanneer nu blijkt dat je BMI tussen de 30 en 40 ligt dan moet jij je echt zorgen gaan maken. Je hebt dan een ernstig overgewicht. Met een naar woord noemt men dit ook wel obesitas.

De tijd is dan aangebroken dat je je dan echt zorgen moet gaan maken over je gezondheid. Tijd voor actie dus! e gewicht kan je kwaliteit van leven nu behoorlijk gaan beïnvloeden.

Wat is de oorzaak van obesitas?

Eén van de oorzaken van obesitas kan geestelijk zijn. Heb je psychische problemen dan kan ernstig overgewicht daar de reden van zijn. Maar er zijn nog tal van andere oorzaken:

 • comforteten (mensen die depressief zijn of een laag zelfbeeld hebben, troosten zichzelf via eten om zich beter te voelen)
 • fastfood.
 • Te veel snelle koolhydraten.
 • grotere porties eten dan wat je daadwerkelijk nodig hebt.
 • te veel alcohol drinken (alcohol bevat veel calorieën en zware drinkers hebben vaak overgewicht)
 • veel uit eten gaan; een voorgerecht of een dessert in een restaurant bevat vaak vet en suiker
 • verwerkt voedsel met veel vet eten (Eten uit pakjes en zakjes)

Wanneer je ernstig overgewicht hebt kun je uiteindelijkmoeite krijgen met alledaagse activiteiten zoals werken, het huishouden, sporten en spelen met je kinderen. Soms worden deze activiteiten zelfs onmogelijk. Daarnaast liggen er grote gezondheidsrisico’s op de loer, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte en voortijdige slijtage van je gewrichten.

Je raakt uiteindelijk steeds dieper in de put. Je wilt graag van die kilo’s af maar stelt het keer op keer weer uit!

Lees ook: Mindset en afvallen. 10 tips om je mindset een boost te geven met afvallen!

Overgewicht kwijtraken? Stel een doelgericht plan op

Wanneer je besluit om iets te gaan doen tegen die overtollige kilo’s moet je van te voren een goed plan gaan maken. Bedenk dan voor jezelf wat voor jou de ware reden is om af te vallen en vet wilt gaan verliezen.

Twee dingen zijn dan ontzettend belangrijk voor een goed resultaat: Je mindset en je zult toch wel je leefstijl moeten gaan aanpassen

Wil je de kleding weer aan hebben die al een paar jaar in je kledingkast hangt?  Heb je het gevoel dat je wordt nagekeken? Wil je stralen in je zwembroek of bikini? Of wil je gewoon fit en strak  door het leven?

Dat zijn allemaal dingen wat jij je moet gaan afvragen.

Minder overgewicht? je doorloopt verschillende fases op weg naar een nieuw leven

 1. Stel je voor dat je gaat afvallen. De eerste fase waar je in beland is de bewustwording van je huidige situatie. Je weet dat de huidige situatie niet gezond voor je is en dat het momenteel niet gaat zoals jij het wil.
 2. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent. verdiep je goed in het ‘plan’ wat je voor jezelf hebt gemaakt. Prik een datum wanneer jij gaat beginnen om de strijd aan te gaan met die overtollige kilo’s. Wanner je bent begonnen is het mogelijk dat er na een tijdje een moeilijke periode aan gaat komen.
 3. Je bent de eerste kilo’s kwijt. De mensen in je omgeving stimuleren je en je kleding zit niet meer zo strak. hartikke goed allemaal. Maar na een tijdje ontvang je die stimulans niet meer van je omgeving. Het is dan logisch dat je dan minder gemotiveerd bent en dit is dan juist met moeilijkste punt in je strijd tegen die overtollige kilo’s.
 4. Het dagelijks leven komt weer om de hoek kijken. Je gezin vindt het  minder leuk dat er allerlei dingen zijn veranderd. Door je omgeving, of door jezelf, ben je meer geneigd vals te spelen met het afvallen. Het begint allemaal een beetje moeilijk te worden
  Nu komt het allerbelangrijkste moment: ga ik het volhouden, of val ik terug in oude gewoonten?

… En nu doorgaan, draai die knop om, wees sterk!!

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel zijn afgevallen:

 • Veel meer zelfvertrouwen hebben dan voor die tijd.
 • Je ware persoonlijkheid komt naar boven
 • Je straalt veel meer
 • Je zult gaan merken dat je veel meer in het middelpunt van de samenleving bent beland.

Dit zijn dus alleen maar voordelen! Ik hoop dat dit je een boost gaat geven!

gratis ebook

Help! mijn BMI is te hoog, wat moet ik nu doen?

Ik heb korte tijd geleden de afslank receptenbijbel van Oscar Helm gelezen. Oscar is dieet psycholoog, voedingsdeskundige en afslankcoach. Oscar Helm heeft de afgelopen jaren duizenden mensen geholpen naar een gezondere leefstijl.

In de afslank receptenbijbel wordt op een duidelijke manier uitgelegd waarom bepaalde voedingsmiddelen nu juist wel of niet goed voor je lichaam zijn. De afslank recepten bijbel is een vernieuwde aanpak met simpel te bereiden recepten die iedereen in een handomdraai kan maken.

“Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten…”
Beste Oscar,

Je afslank recepten zijn toppie! Mijn vrouw was verrast door mijn kookkunsten, het is heerlijk om haar te zien genieten en we beiden afvallen. Na 9 dagen hadden we er beide al 2 kilo’s af.

Bernhard

Klik hier voor de afslankreceptenbijbel om je BMI weer op een normaal niveau te krijgen

Waarom de afslankreceptenbijbel?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de afslank receptenbijbel je lichaam gaat veranderen in een vetverbrandingsmachine.

Oscar Helm hanteert niet voor niets een 60 dagen niet goed, geld terug garantie!

overgewicht-afslankreceptenbijbel-bmi

 

Geen jojo effect met deafslankreceptenbijbel

In de grafiek op de website van het boek is dan ook te zien dat, hoewel beide diëten ongeveer gelijk zijn in de eerste drie weken, er inderdaad geen sprake is van een jojo-effect bij het volgen van een dieet uit de Afslank Receptenbijbel.

Niet alleen op de website van Oscar Helm wordt er positief over de Afslank-receptenbijbel gesproken maar ook op vele ander websites.BMI te Hoog overgewicht

In een recente tweet van Nicolette van Dam kunt u zien dat zij ook uitermate tevreden is over de Afslank receptenbijbel

Ik ben in ieder geval ook super tevreden over het boek en kan dit dan ook zeker voor je aanraden.

beslis snel en profiteer van de tijdelijk 5 gratis digitale bonussen

 • Bonus 1: Dag- en Weekmenu’s + Boodschappentips
 • Bonus 2: 10 Gezonde Toetjes
 • Bonus 3: 84 Gezonde Tussendoortjes
 • Bonus 4: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam
 • Bonus 5: Het Ultieme Afslank Programma (video)

De afslankreceptenbijbel is nu tijdelijk verlaagd van €70.- naar € 37.-. dus profiteer snel van de korting!

Heb je al ervaring met de afslank receptenbijbel en dit ook succesvol toegepast in je zoektocht naar een gezondere leefstijl? laat dan een reactie achter.

Profiteer van de tijdelijke korting,  Klik hier voor de afslankreceptenbijbel om je BMI weer op een normaal niveau te krijgen

Lees ook: REVIEW: De 15 beste afvalprogrammas die er bestaan!

 

Over de schrijver
Hoi!, Fijn dat je er bent! Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic is Geert Louters ook de drijvende kracht van 24Taste.nl. Stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvalllen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!