Wat is de echte oorzaak van acne?Inhoudsopgave
 

Acne: wat is de oorzaak?

Het moet van meet af aan gezegd worden dat een precieze oorzaak van acne onbekend is. 

Ondanks het eindeloze onderzoek dat tot nu toe is gedaan, is er nooit iets geïsoleerd als primaire oorzaak voor het ontstaan van acne. 

Met dit in het achterhoofd zijn artsen en onderzoekers in ieder geval tot enkele conclusies gekomen over welke risicofactoren een rol spelen en uiteindelijk bijdragen tot de ontwikkeling van acne. 

Volgens sommige onderzoekers zijn hormonen en genetica de belangrijkste oorzaken, maar dit kan niet in alle gevallen kloppen. 

Nee, in sommige gevallen zijn het eerder factoren als medicatie, soorten cosmetica en bepaalde aspecten van de persoonlijke hygiëne (d.w.z. methoden om de huid te reinigen) die de voorwaarden scheppen voor de vorming van acne. 

Ook het milieu kan een katalysator zijn. Wie werkt met chemicaliën of wordt blootgesteld aan oliën en vetten, heeft een grotere kans om acne te krijgen omdat de stoffen zelf de poriën kunnen verstoppen.

Gelukkig is er iets aan te doen! Onze partner Fleur heeft een geweldig mooi E-book gemaakt: Leven zonder Acne. Hierin vindt je vele oplossingen die je kunnen helpen om van je acne af te komen. 

meer over acne en puistjes op deze website: