Welke simpele oplossingen kunnen acne verminderen?


Simpele oplossingen tegen acne

Een groot aantal simpele oplossingen kunnen acne verminderen

Warme/koude kompressen

Een belangrijke natuurlijke remedie die vaker wel dan niet wordt aanbevolen is het gebruik van warme en koude natte handdoek kompressen om zwelling te verminderen en verstopte poriën te elimineren - de grootste boosdoener bij de productie van acne.

Water drinken

Deze natuurlijke remedie tegen acne is eenvoudig genoeg. Het idee erachter is dat als je voldoende water per dag drinkt, meestal 7-8 glazen water per dag, je lichaam wordt gereinigd van giftige elementen die juist kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en verspreiding van acne. Ook moet worden opgemerkt dat veel natuurlijke remedies niet alleen aanraden om gewoon water te drinken, maar ook om kruidenbestanddelen toe te voegen door fenegriekzaden en maïs in het water te koken.

Oliën en sappen

Hoewel het vreemd kan lijken, kunnen de voordelen van het gebruik van natuurlijke stoffen zoals amandelolie - die daadwerkelijk kan helpen bij het verwijderen van acne-littekens - niet worden genegeerd. Abrikozensap helpt om de aanwezigheid van cysten te verlichten door ze door te snijden.

Komkommersap

Wordt gebruikt als een topische toepassing, alleen of gecombineerd met wortelsap, alfalfa of sla.

Citroensap

 Dit soort sap, zoals citroensap, dient als een natuurlijk exfoliaat, dat dode huidcellen verwijdert die verstopping van de poriën kunnen veroorzaken. Je moet het ongeveer 10 minuten op het gezicht laten drogen voordat je het wegspoelt met koel water.

Fenegriekbladeren

Deze remedie biedt een goede preventie van puistjes en bestaat uit het nemen van fenegriekbladeren, ze fijn te maken, en er een pasta van te maken. Je moet het dan elke avond op de geïnfecteerde gebieden aanbrengen, en het de volgende ochtend met warm water wegspoelen.

Honingmasker

Omdat honing van nature anti-bacteriële eigenschappen heeft, wordt het vaak als masker op het gezicht aangebracht om bacteriën aan de oppervlakte te doden. Het masker moet meestal een- of tweemaal per week worden aangebracht, afhankelijk van de resultaten van het gebruik.

Gedestilleerde witte azijn

Breng de azijn aan als een plaatselijke oplossing en laat het minstens 5-10 minuten op de ontstoken plek zitten. Spoel het daarna grondig af met koel water. Vaak kan de azijn een beetje te sterk zijn, dus het is aan te raden om het te verdunnen, maar niet te veel.

Gebruik van make-up of cosmetica

Simpel gezegd is dit een verstandige remedie tegen acne. Vermijd het gebruik van deze producten, omdat de chemicaliën en oliën die voor de vervaardiging ervan worden gebruikt, de poriën waarschijnlijk verstoppen, wat weer leidt tot meer puistjes.

Wil je van je puistjes af? Bekijk dan snel dit e-book>>>

meer over acne: