Wat is acne cosmetica? kun je door cosmetica acne krijgen?


Acne cosmetica: Wat is dat eigenlijk?

Acne is een veel voorkomend en vervelend huidprobleem dat moeilijk te verhelpen kan zijn. Maar er zijn dingen die je kunt doen om je huid te helpen opruimen. Eén daarvan is het gebruik van acne-vriendelijke cosmetica.

Acne-vriendelijke cosmetica zijn producten die je poriën niet verstoppen en je huid niet irriteren. Ze kunnen je helpen je acne onder controle te houden en je huid er beter uit te laten zien en aan te laten voelen.

Vaak merken vrouwen die regelmatig make-up of cosmetica dragen, dat ze last krijgen van puistjes op het voorhoofd of de wangen. Het kan gaan om wat men acne cosmetica noemt. Deze vorm van acne wordt meestal veroorzaakt door het soort cosmetica dat iemand gebruikt.

comedogene cosmeticaproducten

Dit type acne wordt veroorzaakt door het gebruik van comedogene cosmeticaproducten. Dit zijn producten die bepaalde stoffen bevatten die ertoe kunnen leiden dat de poriën verstopt kunnen raken.

Wanneer een dergelijk cosmeticaproduct wordt aangebracht op de huid en deze zich in de haarfollikels gaat verstoppen, ontstaat er een puist.

Ik moet wel zeggen dat als je denkt dat je last hebt van acne door cosmetica je het beste het voor jezelf even moet gaan testen. 

Zodoende kom je zelf erachter of je acne hebt door cosmetica 

Hier zijn vijf tips voor het kiezen en gebruiken van acne-vriendelijke cosmetica:

1. Kies producten met het label "niet-comedogeen" of "olievrij". Deze producten verstoppen je poriën niet. 

2. Vermijd producten die ingrediënten bevatten die je huid kunnen irriteren, zoals alcohol, parfum en menthol.

3. Gebruik olievrije zonnefilters om je huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

4. Verwijder alle make-up voor je naar bed gaat.

5. Praat met je arts of dermatoloog over voorgeschreven medicijnen die je acne onder controle kunnen helpen houden.

Acne-vriendelijke cosmetica kan je helpen je acne onder controle te krijgen. Door deze tips op te volgen kun je helpen je huid er op haar mooist uit te laten zien en te laten voelen.

Het 'leven zonder acne' ebook kun je bekijken via deze link

Meer over acne op 24taste: