15/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

YFood review en ervaringen. Gezond eten als je weinig tijd hebt.

De afgelopen weken heb ik het product Yfood getest. Ik had er al veel over gehoord en heb daarom besloten om het eens een keer aan te schaffen. Ik ben altijd super nieuwsgierig naar dit soort producten. Daarom deze keer een YFood review en mijn persoonlijke ervaring van dit product.

Na het lezen van deze YFood review weet je straks meer over:

  • Welke YFood producten zijn er allemaal?
  • Zijn de producten van YFood gezond?
  • Is het de moeite waard om met YFood te starten?
  • Zitten in de producten alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft?
  • Voor wie zijn de producten bestemd?

Wat is Yfood?

YFood verkoopt complete volwaardige maaltijden die in een drankje, poeder of reep zitten. Volgens de website zitten in hun producten alle juiste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Een volwaardige maaltijd dus!

De oprichters Ben en Noël grepen vroeger altijd naar junkfood. Een lekkere snelle hap. Uiteindelijk waren ze er helemaal klaar mee. Van al dat junkfood ga jij je uiteindelijk ontzettend lamlendig voelen. Het idee was geboren:

Ben en Noël namen ontslag van hun goedbetaalde banen en sprongen in het diepe. Hun missie: een bewust voedingspatroon voor iedereen eenvoudiger maken.

YFood was geboren!

. Ook omdat het voor een langere tijd een verzadigd gevoel geeft.

Waarom zijn de producten van Yfood een volwaardige maaltijd?

Yfood werkt met een aantal beloftes. Deze beloftes zijn hun eigen pijlers:

  • Ze willen een bewust voedingspatroon voor iedereen eenvoudiger maken. Om dat te bereiken, stellen ze de strengste eisen aan hun zelf en de producten.
  • YFood werkt continu met gerenommeerde voedingsdeskundigen en complexe productieprocedures om de best mogelijke samenstelling van hun producten te garanderen
  • Eén fles YFood van 500 ml geeft  je 3 tot 5 uur een verzadigd gevoel.
  • De smaak is super! Dit maakt bewuste en evenwichtige voeding op lange termijn weer leuk.
  • YFood wordt duurzaam. Hier wordt nog hard aan gewerkt maar binnen no-time is bij hun  al het plastic verdwenen.

Dit zijn behoorlijke ambitieuze doelen waar ze mee bezig zijn. Laten we het snel gaan hebben over de voedingswaarde. Daar sta je helemaal raar van te kijken.

YFood bevat alle belangrijke voedingsstoffen

De YFood Drink bevat met 500 kcal per portie een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor een gemiddelde volwassene (2000 kcal per dag). Eén portie YFood (500 ml) bevat ook ongeveer 34 gram proteïne, wat neerkomt op 68% van je dagelijkse proteïnebehoefte.

Daarnaast zijn er maar liefs 26 vitaminen en mineralen toegevoegd om te zorgen dat je alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft.

Yfood is gemakkelijk te verteren

De YFood ready-to-drink meals hebben een lage glycemische index van  32. Dit betekent dat bij het drinken van een fles van 500 ml de bloedsuikerspiegel van metabolisch gezonde mensen maar licht stijgt en dan geleidelijk weer daalt. Op deze manier voorkom je de zogenaamde after dinner-dip.

YFood bevat geen toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen en kunstmatige smaakstoffen

De producten smaken niet alleen geweldig, ze zijn ook nog eens minimaal een jaar houdbaar. De producten zijn puur natuur en bevatten geen toegevoegde suikers, kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van ultrahoge temperatuurbehandeling (UHT). zijn de producten langer vers en gaan er tijdens het proces geen voedingsstoffen verloren.

Leestip voor straks: Gezonde powerfood! De top 10 waar je van schrikt!

YFood bevat de juiste plantaardige oliën

Zoals je weet zijn vetten zijn een van de belangrijkste voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Je krijgt er energie van en je lichaam kan door vetten belangrijke vet oplosbare vitaminen opnemen. Vitamine A, D, E en K zijn allemaal vet oplosbare vitaminen.

Tijdens de productie van de producten worden er extra vitaminen en mineralen  toegevoegd, zodat een portie van 500 ml voor een gemiddelde volwassene ongeveer 25% van de dagelijkse behoefte aan micronutriënten bevat.

YFood review en ervaringen. Gezond eten als je weinig tijd hebt.

YFood bevat vezels uit haver

Vezels zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Met één portie YFood krijg je 7,5 gram voedingsvezels binnen, die uit glutenvrije haver wordt  halen. Deze zijn volledig plantaardig, bevatten weinig calorieën en geen vet en suiker.

26 vitaminen en mineralen

Wat ik zelf heel bijzonder vindt is dat er maar liefs 26 vitamines en mineralen in de producten zitten. Dit zijn onder andere de  vet oplosbare vitaminen A, D, E en K, de wateroplosbare vitaminen riboflavine en B12 en chloride, calcium, magnesium en fosfor.

Tijdens de productie worden extra vitaminen en mineralen aan onze drinks toegevoegd, zodat een portie van 500 ml voor een gemiddelde volwassene ongeveer 25% van de dagelijkse behoefte aan micronutriënten bevat.

Welke YFood producten zijn er allemaal?

Er zijn drie soorten producten in de webshop te vinden:

Drinks

De drinks zijn kant en klare drankjes die je gemakkelijk mee kunt nemen. Er zijn verschillende smaken te verkrijgen zoals: cold brew coffee ( de bestseller), Alpine chocolate, Smooth vanilla, Fresh berry, happy Banana, Crazy coconut, Strawberry lassi

Wil je eerst bekijken welke smaak het beste bij je past? Je kunt dan een tasterpack bestellen zodat je ze allemaal een keer kunt uitproberen.

https://24taste.nl/yfood-review-ervaringen/?tve=true&tcbf=ee1cbface8#

Powders

Zelf je eigen shake maken? Dat is mogelijk met de powders. Deze zijn verkrijgbaar in dezelfde smaken als de drinks. Ook hier is het mogelijk om een tasterpack aan te schaffen (12 volwaardige maaltijden voor 29,99)

Iedere shake bevat 400Kcal wat neer komt op 20% van je gemiddelde energiebehoefte.

…Ennuh, je krijgt er ook nog eens een gratis shaker bij!

Bars

De bars zou ik graag een keer willen proberen. Alleen ze zijn er momenteel even niet! ik kwam onderstaand bericht tegen in de webshop van YFood

https://24taste.nl/yfood-review-ervaringen/?tve=true&tcbf=ee1cbface8#

Geld besparen op je YFood producten: korting dus!

Wat ik zelf aantrekkelijk vindt is dat je behoorlijk wat geld kunt besparen als je (net als ik) fan bent van hun producten. Allereerst kun je een eenmalige korting krijgen als jij je aanmeld op hun nieuwsbrief.

Het gaat om een korting van 5,- die je in 10 seconden kunt verdienen.

vrienden aanbrengen en 10,- korting ontvangen

Wanneer je een vriend aanbrengt ontvang jij 10,- korting op je eerstvolgende bestelling en je vriend ontvangt dit ook! Mooi meegenomen toch?

Bekijk de actie>>>

Verder is er het abonnement van YFood. Op deze manier bespaar je 15% en zit je nooit zonder je producten. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je een levering wilt en wat je voor producten wilt hebben.

Dit abonnement betaald zich zelf dan uiteindelijk weer terug.  Het is flexibel en je kunt het elk moment aanpassen of beëindigen.

https://24taste.nl/yfood-review-ervaringen/?tve=true&tcbf=ee1cbface8#

Wat is de nutriënten score van de producten?

Nutri-score is eigenlijk niks anders dan een zogenaamd keurmerk van de producten. Nutri score is ontwikkeld in Frankrijk en is officieel nog niet ingevoerd in Nederland. Toch kom je het steeds vaker tegen bij voedingsmiddelen

https://24taste.nl/yfood-review-ervaringen/?tve=true&tcbf=ee1cbface8#

Om de score te bepalen krijgen ‘positieve’ en ‘negatieve’ componenten punten. Positieve componenten zijn de hoeveelheid eiwit, groente, fruit, peulvruchten, noten en bepaalde oliën.

Deze worden afgetrokken van de punten voor ‘negatieve’ componenten, namelijk de hoeveelheid energie, verzadigd vet, suiker en zout.

De uitkomst wordt vertaald naar een score met kleuren variërend van lichtgroen (A) tot donkeroranje (E). (Bron: Voedingscentrum)

Alle YFood-producten hebben de Nutri-Score A.

Het label staat al op de verpakkingen van onze drinks en powders. Vanaf de herfst zal het label ook op onze bars en vegan drinks te zien zijn.

Zijn er vergelijkbare producten op de Nederlandse markt?

Er is nog een hele goeie op de markt. Dit is Jakefood. Zie het als elkaars concurrenten. Op de website van Jakefood staat een heel erg leuk artikel waar ze hun producten vergelijken met de producten van YFood

Jakefood zegt niet dat hun producten beter zijn. Beide producten zijn super. De smaak kan ik niets over zeggen, omdat ik Jakefood nog niet heb geprobeerd.

Yfood en afvallen. Is dat mogelijk?

De shakes van YFood is een maaltijdvervanger en je kunt het als ondersteunend middel inzetten  voor het afvallen

Je weet dan ook precies hoeveel calorieën je hebt gehad. Eén shake is dus genoeg voor een complete maaltijd.

yfood review en ervaringen

Zorg er altijd voor dat je gezond leeft, en verder gezond eet. YFood kan je dan heel goed ondersteunen tijdens het afvallen.

meer over afvallen met shakes>>>>

Waar kun je YFood kopen?

Je kunt de producten aanschaffen in hun webshop. Binnen enkele dagen heb je het dan in huis. Alle betalingsmogelijkheden zijn aanwezig in hun webshop. Alles wordt verzonden met DHL.

Mijn ervaring met YFood.

Het heeft mij verbaasd wat voor goede producten het zijn. De claim dat het het een verzadigd gevoel voor 3 tot 5 uur geeft heeft me in eerst instantie verbaasd, maar het bleek echt zo te zijn.

Een heerlijke smaak. Ik heb de cold brew coffee en de smooth Vanilla shakes getest. Niks mis mee.

Deze producten zijn ideaal als je gezond wilt eten maar te weinig tijd hebt om hier aandacht aan te besteden. Een aanrader dus!

Twijfel je nog? Mijn advies is om het tasterpack dan eens te bestellen. Je kunt dan voor een goedkope prijs alle smaken een keer uittesten

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!