14/10/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

Werken dieet shakes echt? Alle feiten op een rijtje!

Iedereen heeft wel een collega of vriend die tijdens de lunch geen broodje eet maar een dieet shake.

Je vraagt ze dan: “Waarom drink je iedere zo’n shake? ” Shakes worden vaak gebruikt om snel en effectief af te vallen.

Er zijn tegenwoordig duizenden methodes om af te vallen en dieet shakes, oftewel een maaltijd vervangende shake is er één van.

Werken dieet shakes echt en helpen ze je af te vallen?

Het korte antwoord is ja.

Je kunt heel gemakkelijk afvallen met een dieet shake, maar helaas zullen die resultaten moeilijk vol te houden zijn. Om te ontdekken waarom – en om te leren hoe je betere, duurzamere resultaten kunt behalen – beginnen we deze blog eerst met wat basisfeiten.

Wat zijn Dieet shakes?

Maaltijdvervangende shakes, oftewel dieet shakes zijn bedoeld om een volledige maaltijd te vervangen. Ze bieden een caloriearm, vitamine- en mineraalrijk alternatief.

Meestal worden dieet shakes gebruikt in zeer caloriearme of caloriearme diëten om:

 • gewichtsverlies te creëren
 • je algehele calorie-inname te verminderen, terwijl er voldoende voeding wordt geboden.

De meeste dieet shakes bevatten veel eiwitten en vezels om te helpen bij verzadiging. Ze zijn verrijkt met vitamines en mineralen om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke voedingsstoffen mist.

Deze drankjes kunnen voor gemixt worden gekocht of als maaltijd vervangend eiwitpoeder dat je zelf kunt mixen.

Ze zijn bedoeld als een handige optie om je te helpen om je  doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

dieetpro banner 728x90 1


De juiste dieet shake voor gewichtsverlies kiezen

Als je een dieet shakes wilt gebruiken om af te vallen, lees dan eerst goed het etiket. De beste maaltijdvervangende shakes bevatten weinig calorieën en veel eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Kies een optie die het volgende bevat:

 • Minder dan 250 calorieën
 • 5+ gram vezels
 • 10+ gram eiwit
 • 25-30% meeste vitamines en mineralen
 • Minder dan 5 gram vet
 • minder dan 5 gram suiker

De shakes van Dieet Pro voldoen aan deze ingrediënten!

Aangezien dieet shakes bedoeld zijn om een hele maaltijd te vervangen, is het belangrijk om rekening te houden met je voedingsbehoeften:

 • Eiwit
 • Vezel: 38 gram voor mannen, 25 gram voor vrouwen
 • Suiker:

Bij het overwegen van een dieet shake, moet je rekening houden met het type eiwit of eiwitpoeder dat wordt gebruikt. Er zijn verschillende dierlijke en plantaardige eiwitten die in shakes zitten.

Plantaardige eiwitten of dierlijke eiwitten

De meest populaire dierlijke eiwitopties zijn wei en collageen. De  meest populaire plantaardige eiwitopties zijn erwteneiwit, hennepeiwit, bruine rijsteiwit en soja-eiwit.

Plantaardige eiwitopties bevatten meestal minder eiwit en zijn geen complete eiwitbronnen tenzij het een eiwitmengsel is, maar beide opties zijn goede opties!

Last but not least, moet je rekening houden met je  persoonlijke voorkeuren. Als je niet geniet van je dieet shake, zal het een stuk moeilijker zijn om het in je routine op te nemen. 

Nu we wat meer hebben besproken over wat een dieet shake is en waar we op moeten letten, kunnen we het hebben over hoe we ze op een veilige manier kunnen gaan gebruiken.

Lees straks ook: Mindset en afvallen. 10 tips om je mindset een boost te geven met afvallen!

werken dieetshakes echt

Hoe gebruik je dieet shakes om af te vallen?

Eerst moet je erachter zien te komen hoeveel calorieën je nodig hebt om op een gezonde manier af te vallen. Een gezonde manier om af te vallen is ongeveer 1 kilo per week.  Omdat dieet shakes  soms kunnen leiden tot drastische dalingen in calorieën en voedingsstoffen, wil je ook plannen welke andere gezonde voedingsmiddelen je hiernaast gaat gebruiken.

Ten tweede, bepaal wanneer je je dieet shake wilt gebruiken. Voor de meesten van ons in deze snelle wereld, merk je misschien dat je geneigd bent om te ontbijten of lunchen, afhankelijk van hoe je dag eruit ziet.

Wist je wel dat de dieet shakes van Dieet Pro als beste getest is? Bekijk ze snel>>>>

Onthoud dat niet al je maaltijden vervangen moeten worden. Probeer van ten minste één maaltijd een optie te maken die geen shake is.

Dit gaat je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en je  uiteindelijk helpen om helemaal af te stappen van maaltijdvervangers. Ook ga je dan bezig om minder  calorieën te krijgen uit andere,  meer stevige voedingsmiddelen.

Ten derde, als je vooruitgang boekt met je  gewichtsverlies, houd er dan rekening mee dat echte duurzaamheid en gewichtsverliesbeheersing voortkomt uit het veranderen van je eetgewoonten als geheel.

Maaltijdvervangers kunnen op korte termijn een geweldige oplossing zijn om je op weg te helpen, maar wie wil er echt de rest van zijn leven elke dag zijn calorieën tijdens de lunch drinken?

Werk eraan om je afhankelijkheid ervan te beperken en train je hersenen om in elke situatie de gezondst mogelijke optie te vinden.

Voel je comfortabel door in het begin een beetje ongemakkelijk te zijn en rek je comfortzone uit om uit je elastische broek te komen. Dit gaat je helpen meer te weten te komen over je eigen eetstijl, gematigdheid en je te  helpen ontberingen te voorkomen naarmate je dieper in je reis van gewichtsverlies komt.

Zijn dieet shakes gezond?

Dieet shakes  kunnen een effectieve en veilige strategie zijn om calorieën te verminderen zonder te beknibbelen op vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft. 

Ze kunnen je helpen om motivatie te krijgen en je klaar te stomen voor het nemen van uw volgende stappen om gewicht te verliezen.

Werken dieet shakes echt?

Hoewel u op korte termijn baat zou kunnen hebben bij maaltijd vervangende dranken of repen, zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om dit vol te houden.

Voor de meeste mensen komt het gewicht meteen terug wanneer u terugkeert naar uw normale dieet.Bij de dieet shakes van Dieet Pro is dit anders.

Dieet Pro helpt je ook om te leren hoe je gezond voedsel kunt opnemen terwijl je  gewicht verliest en duurzame resultaten behaalt.

Door uit de dieetmentaliteit te stappen en meer na te denken over gewichtsverlies in termen van verandering van levensstijl, kan jij je streefgewicht voorgoed behouden.

Meer over dieetshakes:


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>