15/01/2023

geert

Afvallen

minuten leestijd

Vet verbranden met maaltijdshakes + 5 vetverbrandende shake recepten

Maaltijdshakes kunnen een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen en vet te verbranden. Ze zijn gemakkelijk te maken, handig om mee te nemen "on the go" en kunnen een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevatten.

In dit artikel gaan we bespreken:

 • hoe maaltijdshakes kunnen bijdragen aan vetverbranding
 • welke ingrediënten je moet kiezen
 • hoe je maaltijdshakes kunt toevoegen aan je eetpatroon om gewicht te verliezen.
Vet verbranden met maaltijdshakes

Hoe kun je vet verbranden met maaltijdshakes?

Een van de belangrijkste redenen waarom maaltijdshakes kunnen bijdragen aan gewichtsverlies en vetverbranding, is dat ze een grote hoeveelheid eiwit bevatten.

Eiwit helpt bij het opbouwen van spieren en het verminderen van hongergevoelens.

Dit kan leiden tot een vermindering van het aantal calorieën dat u eet gedurende de dag, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Maaltijdshakes kunnen ook helpen bij de verbranding van vet, omdat ze vaak weinig tot geen koolhydraten of suiker bevatten.

Koolhydraten en suiker kunnen leiden tot een piek in de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot vermoeidheid en hongergevoelens. Door koolhydraten en suiker te beperken, kunt u ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel stabiel blijft en dat u minder hongergevoelens heeft.

Groente in je maaltijdshake?

Een andere reden waarom maaltijdshakes kunnen bijdragen aan gewichtsverlies en vetverbranding is dat ze vaak veel groenten bevatten.

Groenten zijn een geweldige bron van vezels, vitaminen en mineralen. Vezels helpen bij het verminderen van hongergevoelens en kunnen helpen bij de vertering.

Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor een gezonde stofwisseling, wat kan helpen bij het verbranden van vet.

Vet verbranden met maaltijdshakes

Vet verbranden met maaltijdshakes? Kies de juiste ingrediënten!

Wanneer je maaltijdshakes maakt, is het belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen. Kies ingrediënten die rijk zijn aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Hier zijn een paar voorbeelden van goede ingrediënten voor maaltijdshakes:

 • Eiwitpoeder: Dit kan whey-eiwit, soja-eiwit of een veganistische eiwitbron zijn. Dit helpt om spieren op te bouwen en hongergevoelens te verminderen.
 • Groenten: Voeg groenten toe zoals spinazie, boerenkool, kale of broccoli. Deze zijn een geweldige bron van vezels, vitaminen en mineralen.
 • Fruit: Voeg fruit toe zoals bessen, appels of bananen voor extra smaak en vitamines.
 • Gezonde vetten: Voeg gezonde vetten toe zoals avocado, noten of zaden voor meer verzadiging en energie.
 • Water of melk: Gebruik water of melk als basis voor de shake. Dit helpt om de shake de juiste consistentie te geven en voegt geen onnodige calorieën toe.
vet verbranden met shakes

5 maaltijdshakes om vet te verbranden

Deze shakes zijn gemakkelijk te maken, smakelijk en vol met voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Van een eiwitboost shake tot een veganistische shake, we hebben voor elk wat wils.

Elk recept bevat eiwit, vezels, vitamines en mineralen, deze ingrediënten zijn allemaal nodig voor een gezonde stofwisseling en helpen bij het verbranden van vet.

Dus, trek je blender uit de kast en laten we aan de slag gaan met deze vet verbrandende maaltijdshakes!

1. Eiwitboost shake

Maak deze shake met een eiwitpoeder naar keuze, bijvoorbeeld whey of plantaardige eiwitpoeder, groene groenten zoals spinazie of boerenkool, en een half avocado voor gezonde vetten. De eiwitpoeder helpt bij het opbouwen van spieren en het verminderen van hongergevoelens, terwijl de groenten en avocado rijk zijn aan vezels en gezonde vetten.

2. Bessen shake

Maak deze shake met bevroren bessen, een eiwitpoeder naar keuze, en amandelmelk. Bessen zijn een geweldige bron van vitamines en antioxidanten, terwijl eiwitpoeder helpt bij het opbouwen van spieren en het verminderen van hongergevoelens.

3. Gember-appel shake

Maak deze shake met een eiwitpoeder naar keuze, een gesneden appel, wat fijn geraspte gember en kaneel. Appel en gember zijn rijk aan vezels en antioxidanten, terwijl eiwitpoeder helpt bij het opbouwen van spieren en het verminderen van hongergevoelens.

4. Veganistische shake

Maak deze shake met plantaardige eiwitpoeder, groene groenten zoals spinazie of boerenkool, en een banaan. Plantaardige eiwitpoeder helpt bij het opbouwen van spieren en het verminderen van hongergevoelens, terwijl groenten en banaan rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen.

4. "Cacao shake" 

Maak deze shake met een eiwitpoeder naar keuze, cacaopoeder, gesneden banaan en amandelmelk. Cacaopoeder is rijk aan antioxidanten en helpt bij het verminderen van hongergevoelens, terwijl eiwitpoeder helpt bij het opbouwen van spieren.

Vet verbranden met de beste maaltijdshakes uit Nederland?

Misschien denk je nu van: "wat veel werk zeg! zelf shakes maken. .....Dat kan! Maar zelfs daar is een oplossing voor. 

Er zijn vele diverse kant-en-klare shakes op de markt verkrijgbaar, waaronder die van DieetPro. Deze shakes zijn gemakkelijk en snel te gebruiken en bieden vaak een grote hoeveelheid eiwit en andere voedingsstoffen die nodig zijn voor gewichtsverlies en vetverbranding.

Het is wel belangrijk om te onthouden om eerst goed te kijken naar de ingredienten omdat kant-en-klare shakes niet altijd de gezondste optie zijn.

Het is aan te raden om te letten op de hoeveelheid suiker en andere toevoegingen die erin zitten. 

Gelukkig zit dat met de shakes van DieetPro wel goed. Bekijk het assortiment maar eens!

Voor -en nadelen van vet verbranden met DieetPro

We hebben alles even voor je op een rijtje gezet

Voordelen

 • Gemak - DieetPro maaltijdshakes zijn een gemakkelijke en handige manier om een uitgebalanceerde maaltijd in een enkele portie te krijgen.
 • DieetPro maaltijdshakes bevatten een breed scala aan vitaminen en mineralen, waardoor ze een goede keuze zijn voor wie een evenwichtig dieet wil aanhouden.
 • Met een verscheidenheid aan smaken om uit te kiezen, kunnen DieetPro maaltijdshakes helpen om het eten aangenamer te maken.
 • Hoog eiwitgehalte: DieetPro bevat een hoog eiwitgehalte, wat kan bijdragen aan het opbouwen van spieren en het verminderen van hongergevoelens.

Nadelen

 • Kosten - DieetPro maaltijdshakes zijn duurder dan dat je zelf shakes gaat maken.
 • Het kan leiden tot een afhankelijkheid: Het afhankelijk zijn van shakes voor een groot deel van uw voeding kan leiden tot een onevenwichtige voeding en een afhankelijkheid van deze shakes.Gebruik ze dan ook altijd tijdelijk en bouw volgens het schema van DieetPro af. 

Het is belangrijk om te onthouden dat shakes een hulpmiddel kunnen zijn bij vetverbranding, maar ze moeten niet als enige bron van voeding worden gebruikt. Het is aan te raden om een gezonde en gevarieerde voeding te hebben, inclusief verse groenten en fruit, volle granen, gezonde vetten en eiwitten. Shakes kunnen een handige manier zijn om een maaltijd te vervangen en om extra eiwit en voedingsstoffen binnen te krijgen, maar het is belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen en niet te afhankelijk te worden van shakes als enige bron van voeding
Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>