15/10/2022

geert

Barbecue

minuten leestijd

Barbecue expert worden? Start met deze online barbecue cursus!

Hoe zou jij je voelen als je kunt toveren met je barbecue en de meest fantastische gerechten met e bbq kunt bereiden?

Sinds kort is de online barbecue cursus van topkok Robert Verwey online en kun je thuis in je eigen omgeving alle skills om op de juiste manier de BBQ te gebruiken leren.

 • nooit geen stress meer of aangebrand vlees
 • Alleen maar de lekkerste gerechten
 • Alle technieken onder controle hebben die je kunt toepassen op je eigen barbecue

Ik kwam deze online barbecue cursus tegen en ik heb het eens vergeleken met een groot aantal andere cursussen tegen en kwam er achter dat dit wel één van de beste bbq cursussen is die er te vinden is.

Ik ga de inhoud met je bespreken van deze online BBQ cursus zodat je straks zelf de keuze kunt gaan maken of je straks ook een barbecue expert wilt worden.

Is barbecueën slecht voor je gezondheid?

Als je zwartgeblakerd vlees gaat eten van de BBQ dan is dit niet gezond.  En de hele tijd in de rook gaan staan dat is ook niet echt goed voor je gezondheid.

Dit is dus barbecueën op de verkeerde manier. Herken jij jezelf hierin dan wordt het tijd dat je de juiste technieken leert.

Wanneer je kiest voor gezonde producten op de BBQ en gezonde side dishes op tafel zet dan kun je met een gerust hart zelfs iedere dag haast wel gaan barbecueën.

En hou de hygiëne regels in acht. Voorkom kruisbesmetting door van hetzelfde bordje te gaan eten waar je zojuist ook het rauwe vlees op heb gelegd.

Laat alles zolang mogelijk in de koelkast staan en haal het vlees er pas uit als je het op je barbecue legt.

Ook zie ik vaak dat dezelfde barbecue tang wordt gebruikt om het vlees om te keren die ook wordt gebruikt om het rauwe vlees op de barbecue te leggen.

Beheers je alle technieken uiteindelijk die je in de cursus leert? dan ben je in staat om gezond en veilig te barbecueën!

Je kunt meer met een barbecue dan je denkt!

Als je eens wist wat je allemaal met een bbq kunt dan gaat er een wereld voor je open. De tijd is voorbij om te barbecueën met een braadworstje, shaslick, hamburger en een frikandel.

Dat tijdperk zijn we inmiddels voorbij. in de online barbecue cursus van Robert Verwey ga je er veel dieper op in!

 • Eigengemaakte pulled porc
 • Pizza van de bbq
 • Low en slow cooking
 • Je eigengemaakte spareribs.
 • brood bakken op de barbecue
 • …en meer! Nog veel meer zelfs.

Online Barbecue cursus, Wat staat er allemaal op je te wachten?

Alle lessen kun je dus volgen in je eigen omgeving. Lekker thuis dus, je hoeft er de deur niet voor uit. Er staan maar liefs 53 video lessen op je te wachten. Deze zijn gecategoriseerd in verschillende modules en kun je in je eigen tempo en random bekijken.

Barbecue expert worden? Start met deze online barbecue cursus!

Je blijft ten alle tijde toegang houden tot alle lessen. Daarnaast krijg je toegang tot de community van Cooking Academy waar je van andere cursisten ( die inmiddels al bijna BBQ-expert zijn geworden) tips en tricks om nog meer resultaat uit je BBQ te halen.

barbecue basics

 1. Introductie barbecue
 2. Verschillende soorten barbecues
 3. Kolen & briketten
 4. De temperatuur regelen
 5. Aansteken & doven
 6. Hardware
 7. De barbecue als oven
 8. Thermometers
 9. Kleuren, garen & Maillard

Dit is eigenlijk de basis om te starten. Het is wel gelijk een hele belangrijke module want als je dit door hebt heb je de eerste skills al te pakken

Grillen

 1. Vlees grillen
 2. Entrecote grillen (reverse sear)
 3. Double ribeye grillen
 4. Hamburgers maken & design
 5. Hamburgers grillen
 6. Gevogelte grillen
 7. Vis grillen
 8. Zalm grillen
 9. Schaal- & schelpdieren
 10. Garnalen grillen
 11. Groenten en fruit grillen
 12. Stevige groenten grillen
 13. Bladgroenten grillen
 14. Fruit grillen

Grillen is de basis van het barbecueën. Je hebt voor iedere product een andere techniek nodig. Robert Verwey legt dit allemaal duidelijk voor je uit. Jij weet straks dat je een stukje vis heel anders moet behandelen als een mooi stukje vlees.

Low en slow

 1. De setup voor low & slow
 2. Bindweefsel in vlees
 3. The zone
 4. Spare ribs
 5. Pulled pork
 6. Roadkill chicken
 7. Inpakken
 8. “Dorade “en papillotte”

Wat gebeurd er met een product als je het low en slow gaat bereiden? Welke temperatuur moet je dan hanteren en hoe doe je dat? Robert legt het allemaal haarfijn voor je uit in de low en slow barbecue module.

Barbecue expert worden? Start met deze online barbecue cursus!

Low en slow is een barbecue techniek waarbij je het product gaart op een lage temperatuur. Hierdoor wordt het product superzacht van smaak en dat wordt dan echt genieten!

Roken

 1. Rookhout
 2. College: Koud roken
 3. Zalm koud roken
 4. Warm roken
 5. Eendenborst warm roken

Stop maar met het kopen van die dure gerookte zalm. Je kunt het straks zelf  maken. Veel goedkoper en de smaak zal je ook gaan verassen. Alle technieken over koud en warm roken op de barbecue leer je in deze module.

Verdieping

 1. Warmte overdracht
 2. Soorten rekken & onderhoud
 3. Combinaties met andere technieken
 4. Pekelen
 5. Marineren
 6. Restwarmte en aroma

In de ‘verdieping’ module neemt Robert je mee  op reis naar manieren om het nog beter en gemakkelijker te maken. Heb je al een keer van restwarmte gehoord bijvoorbeeld? En door te pekelen op de juiste manier kun je een verrassend lekker product krijgen.

Pizza en brood

 1. Pizza bakken op de barbecue
 2. Pizzadeeg maken
 3. Pizza bakken op de barbecue
 4. Brood bakken op de barbecue
 5. Voorbeeld recepten brood
 6. Brood bakken op de barbecue
Barbecue expert worden? Start met deze online barbecue cursus!

Een pizza bakken op je barbecue? Je waant je straks in Italië want deze pizza’s kun je straks zelf maken in je eigen tuin. Dit leer je dus ook allemaal. Ook brood die je daarnan kunt serveren bij je eigen barbecue bak je heel eenvoudig op de barbecue.

tip: serveer het brood samen met je homemade hummus! (LINK)

Bonus

 1. Vis cuissons
 2. Vis voorpekelen
 3. Gevogelte aansnijden, rauw
 4. Biefstukken snijden
 5. Rood vlees cuissons

Uiteindelijk heeft Robert Verwey nog een aantal praktijkdemo’s voor je waar je kennis gaat maken met de vakkennis die hij beheerst. Super leerzaam en inspirerend!

Voor wie is deze online barbecue cursus geschikt?

Heel vaak staat de ‘man’ des huizes achter de BBQ. Het is echter geen typische mannentaak hoor. Ook vrouwen kunnen prima achter de BBQ staan. Het is ook een beeld wat wordt gecreëerd dat het alleen maar stoer mannenwerk is.

Dat de man achter de BBQ staat is vaak een klassiek barbecue beeld: zij snijdt het stokbrood en maakt de salades klaar. Hij zorgt ervoor dat de barbecue klaarstaat. Vuur en rook brengt bij de man vaak een soort oergevoel naar voren.

Tijden veranderen gelukkig. Vrouwen staan ook steeds vaker achter de barbecue

Barbecue expert worden? Start met deze online barbecue cursus!

Volgens een onderzoek op kieskeurig ( zie afbeelding hierboven) kun je zien dat vrouwen steeds vaker de macht krijgen over de barbecue. Deze cursus is dus voor iedereen geschikt die meer uit de barbecue wil halen en af wil van het speklapje, braadworst, sateetje gevoel.

Hoe kun je starten met de online barbecue cursus?

Als je meer informatie zoekt over de online barbecue cursus dan kun je de website van Robert Verwey (Cooking Academy) eens gaan bezoeken. Je kunt daar ook eerst een gratis proefles gaan bekijken.

Robert maakt in de cursus gebruik van de Kamado barbecue. Dit is echt een toverdoos en de mogelijkheden die je ermee kunt doen zullen je versteld laten staan. 

Ik ben ervan overtuigd dat je straks vaak achter de barbecue gaat staan als je deze cursus hebt gevolgd. Niet alleen bij jezelf, maar je vrienden gaan je ook vaker vragen om je  kennis.

Hoe gaaf zal dat zijn?

Barbecue expert worden? Start met deze online barbecue cursus!

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!