Welke supplementen kunnen je ondersteunen bij acne?


Supplementen  voor acne

Naast de gebruikelijke natuurlijke remedies tegen acne, zijn er nog een paar andere interessante opties beschikbaar en het vermelden waard in onze kennisbank

Dieet en vitaminesupplementen -

In tegenstelling tot vroeger, toen het voedingspatroon alleen maar uit natuurlijk voedsel uit de grond bevatte, heeft het gebruik van kunstmest en pesticiden een tol geëist van het gehalte aan voedingsstoffen van veel van het voedsel dat we eten. 

Voeg daarbij het feit dat ons voedsel verder wordt gemanipuleerd door chemische conserveringsmiddelen en je hebt een aantal verdere verklaringen voor het optreden van sommige acne-uitbraken. 

Om dit tegen te gaan, kan het volgen van een goed en evenwichtig dieet en het innemen van een goede multivitamine al een heel eind helpen bij het voorkomen van bepaalde biochemische omstandigheden die een vruchtbare bodem vormen voor acne.

Echinacea 

Dit kruiden is nuttig voor het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam en ook het bestrijden van vele vormen van acne-veroorzakende bacteriën.

Vitamine A

Vitamine A, in grote hoeveelheden gebruikt, is met succes gebruikt bij de behandeling van sommige ernstige vormen van acne. Maar het moet duidelijk zijn dat als je van plan bent om vitamine A te gebruiken als een mogelijke remedie, je een arts moet raadplegen omdat, als het in voldoende grote doses wordt gebruikt, het giftig kan zijn.

Zink

Deze vitamine, indien toegevoegd aan iemands dieet, kan daadwerkelijk helpen bij de genezing van acne en helpen bij het voorkomen van littekenvorming.

Vitamine A

Vitamine A is een andere voedingsstof die belangrijk is voor een gezonde huid. Het helpt ontstekingen te verminderen en kan ook helpen de vorming van nieuwe puistjes te voorkomen.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren komen voor in visolie en sommige plantaardige oliën. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen om de roodheid en zwelling die met acne gepaard gaan te verminderen.

Probiotica

Probiotica zijn levende bacteriën die in sommige gefermenteerde voedingsmiddelen voorkomen. Ze kunnen helpen het evenwicht van bacteriën op de huid te verbeteren en kunnen de ernst van acne helpen verminderen.

Als je overweegt supplementen te nemen voor de behandeling van acne, is het belangrijk eerst met je zorgverlener te praten. Dit komt omdat sommige supplementen kunnen interageren met andere medicijnen die je misschien gebruikt.

Bovendien kunnen sommige supplementen niet voor iedereen geschikt zijn. Zo moeten zwangere vrouwen en jonge kinderen het gebruik van vitamine A supplementen vermijden. Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je acne te behandelen, kunnen supplementen het overwegen waard zijn.

Er zijn een aantal verschillende opties beschikbaar, en ze zijn te vinden bij de meeste reformwinkels. Maar zoals bij elke behandeling is het belangrijk met je zorgverlener te spreken voor je met een supplementenschema begint.

Meer natuurlijke remedies ontdek je in dit e-book>>>

meer over acne: