Wat moet je doen als je kind acne heeft?


Help, je kind heeft acne!

Acne heeft ons allemaal wel eens getroffen. 

Als je een ouder bent met tienerkinderen weet je wat voor tol het omgaan met acne kan eisen in hun leven. Acne kan het zelfbeeld en het sociale leven van je kind aantasten en kan in ernstige gevallen leiden tot depressie en terugtrekking. 

Laat je tiener weten dat je beschikbaar bent en dat je bereid bent om hem of haar te helpen met acne. Door over je eigen ervaringen te praten, kun je hem of haar helpen zich in te leven in de situatie en hem of haar misschien een breder perspectief op de aandoening te geven. 

Praat erover

Zelfs als ze er niet over willen praten, is omgaan met acne een van hun grootste zorgen. Uw tiener probeert dan ook alles wat hij of zij kan om de acne onder controle te krijgen.

Als volwassenen weten we dat acne niet eeuwig zal duren, dat het meestal op tijd zal verdwijnen als we er aandacht aan besteden en het op de juiste manier behandelen. 

Toch is dit maar een schrale troost voor tieners die op dit moment last hebben van schaamte en ongemak door uitbraken van acne. Het kan moeilijk zijn om met je tiener over acne te praten, omdat hij zich misschien schaamt voor zijn uiterlijk en liever gewoon doen alsof er niets aan de hand is. 

Wees begripvol

De sleutel is om ondersteunend en begripvol te zijn. Tegelijkertijd moeten ouders meer zijn dan morele steun voor hun kinderen. Ze moeten ook een bron van informatie en advies zijn over hoe ze acne kunnen behandelen.

Een van de meest effectieve manieren is om zoveel mogelijk te weten te komen over de verschillende soorten acne en hoe deze kunnen worden behandeld. 

Als je dit doet, kun je uw kinderen doeltreffender begeleiden bij beslissingen over de behandeling van acne. je kunt hen helpen bij de keuze van acne-medicijnen en misschien bepalen of het al dan niet een goed moment is om een dermatoloog te raadplegen.

Ga er niet van uit dat je er alles over weet, alleen omdat u als tiener acne had. Sindsdien is er veel veranderd. Het wetenschappelijk onderzoek naar acne brengt voortdurend nieuwe informatie aan het licht. 

Ga samen op zoek naar de oplossing

Ook zijn er nieuwe medicijnen en nieuwe methoden voor de behandeling van acne ontwikkeld, zodat de meest voorkomende acne aandoeningen snel kunnen worden verholpen. 

Omdat er zoveel verschillende benaderingen zijn, kun je, als je weet wat er beschikbaar is, beter beslissen wat de beste optie is voor uw kind.

Het boek "Leven zonder acne" kan je alle handvaten geven om met acne om te gaan. 

meer over acne en puistjes op deze website: