Zijn puistjes of acne erfelijk?


Acne en puistjes: Is dat erfelijk?

Ben je op zoek naar het antwoord of acne of puistjes erfelijk is?

Veel onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van puistjes en acne van de ouders kan worden geërfd.

 In studies die door een aantal wetenschappers zijn uitgevoerd, zijn verbanden gevonden tussen degenen die nu aan acne of puistjes lijden en de aanwezigheid van acne in hun familiegeschiedenis. 

Acne is niet erfelijk

Strikt genomen is acne echter geen erfelijke ziekte, althans niet in de medische zin van het woord. 

Het is echter ook zo dat acne veel vaker voorkomt bij kinderen van ouders die acne hebben gehad of nog hebben dan bij degenen die dat niet hebben. 

Hoewel het onderzoek nog gaande is, zal het ongetwijfeld nieuwe resultaten blijven opleveren en misschien zullen diepere genetische oorzaken aan het licht komen.

Hier is wat je moet weten over het verband tussen acne en genetica:

1. Acne wordt niet veroorzaakt door een vuile huid. 

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wordt acne niet veroorzaakt door vuil of slechte hygiëne. In feite kan overmatig wassen of te krachtig schrobben van je huid acne juist verergeren door de huid te irriteren en ontstekingen te veroorzaken.

2. Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. 

Hoewel de precieze oorzaak van acne niet bekend is, denkt men dat het een gevolg is van een combinatie van factoren, waaronder hormonen, overmatige olieproductie, bacteriën, en ontsteking.

3. Genetica kan een rol spelen bij het ontstaan van acne. 

Hoewel acne niet door genetica veroorzaakt wordt, zijn er wel aanwijzingen dat genetica een rol kan spelen bij het ontstaan ervan. Een studie vond dat acne vaker voorkwam bij personen met bepaalde genen, wat erop wijst dat er een genetische aanleg voor de aandoening kan zijn.

4. Acne is niet besmettelijk.

Acne is geen besmettelijke aandoening en kan niet van mens op mens worden doorgegeven.

5. Er is geen genezing voor acne. 

Helaas is er geen genezing voor acne. Er zijn echter veel behandelingen beschikbaar die kunnen helpen om de aandoening onder controle te krijgen en het aantal puistjes te verminderen. Als je last hebt van puistjes of acne, is het belangrijk te onthouden dat je niet de enige bent. En hoewel de precieze oorzaak van de aandoening onbekend is, zijn er veel effectieve behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de aandoening onder controle te krijgen.

Heb je last van acne of ken je iemand anders die acne heeft? Ik raad je dan aan om het Ebook: "Leven zonder acne" dan eens te gaan lezen. 

Dit boek staat waardevol met nuttige tips die je kunnen ondersteunen om acne -of puistvrij door het leven te gaan.

Meer over acne op deze website: