12/11/2022

geert

Gezond, Afvallen

minuten leestijd

Grapefruit. Kun je er echt mee afvallen en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Er zijn mensen die gruwelen van grapefruit, en anderen eten zo een paar achter elkaar op. Maar kun je nu echt afvallen met grapefruit en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Gelukkig weten inmiddels al veel mensen dat grapefruits erg gezond zijn,  maar weten ze ook dat deze vrucht je  kan helpen bij het verliezen van gewicht?

Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat grapefruit helpt bij vetverbranding en gewichtsverlies.

Grapefruit: Kun je echt afvallen, wat zijn de voordelen?

Afvallen met grapefruit, Hoe werkt dart precies?

Grapefruits bevatten de stof naringenine.

Dit stofje is de veroorzaker van de bittere smaak van grapefruits en heeft tevens een vet verbrandende functie. Naringenine reageert namelijk met vetmoleculen en door deze reactie gaan de vetmoleculen sneller verbranden.

Op deze manier gaat er een versnelling optreden in je stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van het op te slaan als energiereserve.

En hoe zit het met de gezondheidsvoordelen van grapefruit?

Grapefruits zijn een lekker en gezond tussendoortje.

Een grapefruit bevat net als de meeste soorten fruit veel vitamines en is dan ook heel gezond. Grapefruit bevat veel vitamine C en vitamine E.

Vitamine C is belangrijk voor de opname van ijzer en zorgt voor een goede weerstand. Een goede weerstand verkleint dan weer de kans op ziektes als verkoudheid, astma, reuma en artrose aanzienlijk.

Daarnaast bevat grapefruit kalium wat zorgt voor een goede waterbalans in je lichaam wat dan weer belangrijk is voor een goede regulering van je bloeddruk.

Verder bevatten rode grapefruits het stofje lycopeen, dit is een stofje waarvan men denkt dat het beschermt tegen bepaalde radicale vormen van kanker. ( grapefruit geneest geen kanker - no claim)

In grapefruits zit ook het stofje pectine. Dit stofje werkt als een natuurlijke cholesterolverlager en helpt tegen aderverkalking, dit zorgt weer voor een verminderde kans op hart- en vaatziektes.

Ten slotte is een grapefruit rijk aan vezels, vezels zijn belangrijk voor een goede darmflora.

Grapefruit: Kun je echt afvallen, wat zijn de voordelen?

Is grapefruit gezond?

Ik heb alles even voor je samengevat waarom grapefruits gezond zijn:

  • grapefruits behoren tot vet verbrandende voeding
  • bevat veel vitamine C en E
  • bevat vezels
  • helpt bij het reguleren van de bloeddruk
  • helpt bij het verlagen van cholesterol
  • bescherming tegen vrije radicalen

Op 24Taste heb ik het ook al eens gehad over de gezondheidsvoordelen van ananas. Ontdek alle gezondheidsvoordelen in dit artikel. 

Hoe eet je grapefruit?

Je kunt grapefruit op allerlei manieren eten. Zo kun je het eten door een heerlijke salade, gewoon los, of verwerken in een shake of drankje.

Wanneer je niet zo'n fan bent van de bittere smaak kun je ervoor kiezen een vruchtendrank te persen waarbij je grapefruit toevoegt.

Hoe zit het met grapefruit en medicijnen?

Grapefruits zijn erg gezond, maar als je bloeddrukverlagende medicijnen of medicijnen tegen angstaanvallen, depressie en verhoogde lipidengehalten gebruikt, pas dan even goed op.

Grapefruits kunnen namelijk zorgen voor versterkende effecten van medicijnen of kunnen er juist voor zorgen dat bepaalde medicijnen niet goed meer werken.

Slik je medicijnen? Lees dan goed de bijsluiter van je medicijnen om te kijken of je deze kunt gebruiken in combinatie met grapefruit.

Bij twijfel hierover kun je altijd je arts of apotheker raadplegen voor een betrouwbaar advies.

Dus.... Als ik de hele dag grapefruit eet dan ga ik afvallen?

Ik help je uit de brand. Als je nu de hele dag grapefruit gaat eten dan ga je niet ineens veel gewicht verliezen.

Grapefruit kan deel uitmaken van een gezond eetpatroon zoals het 'weekmenu op maat'. Het is ontzettend voedzaam daar kom je niet onderuit, en daarom raad ik je aan als je aan het lijnen bent om ook iedere dag een grapefruit te gaan eten.

Als je een grapefruit liefhebber bent, profiteer dan van de voordelen van deze super voedzame vrucht door te genieten van een portie voor de maaltijd.

Een halve grapefruit of een glas grapefruitsap voor de maaltijd kan helpen om je vol te voelen en bepaalde processen in je lichaam te activeren en te stimuleren.

Het weekmenu op maat

Heb je moeite om een gezond eetpatroon voor jezelf te creëren? Dan raad ik je aan om deze blog eens te gaan lezen.

fitchef weekmenu op maat review 1170x500 1

Het weekmenu op maat is een voedingsschema, compleet met bijpassende recepten die je in je dagelijkse patroon kunt gebruiken. Het is eigenlijk een verlengstuk op de Fitchef boekenserie.


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!