09/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Is ananas gezond? Ontdek alle verbazingwekkende voordelen.

Wil je weten of ananas gezond is? na het lezen van dit artikel heb je antwoord op de vraag of ananas gezond is.

Persoonlijk vindt ik ananas hemels lekker. Een heerlijke frisse smaak en erg veelzijdig. Je kunt er heel veel kanten mee op. In dit boek die je kunt vinden op bol.com vindt je heel veel achtergrondinformatie over ananas.

De ananas is ooit ontdekt in Brazilië en Paraguay. De toenmalige indianen waren er verzot op. Het was Columbus uiteindelijk die de ananas meenam naar Europa.

Koop alleen ananassen die minstens voor de helft geel zijn en waarvan het groene blad nog fris is en niet bruin of slap.

Is ananas gezond?

Een ananas kun je gerust gezond noemen maar er is één ding: “Eet er niet teveel van, het bevat gigantisch veel fruitsuiker”. Een portie ananas (ongeveer 100 gram) bevat 47,8 mg aan vitamine C.

Per dag heb je 75 mg vitamine C nodig, dus met twee plakjes ananas zit je al bijna aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Dit is dus hartstikke goed voor je immuunsysteem.

Ananas werkt ontstekingsremmend

De ananas zit vol met een ontstekingsremmend enzym: bromelaïne. Het enzym bromelaïne helpt tegen weefselzwelling van bijvoorbeeld artrose, bronchitis, spataderen, reumatoïde artritis, verstuiking en verrekking.

Ook blauwe plekken verdwijnen sneller wanneer je ananas(sap) gebruikt.

is ananas gezond

Van ananas wordt je vrolijk!

Wil jij blij gelukkiger en relaxter zijn? Eet dan iedere dag ananas. Ananas  bevat het aminozuur L-tryptofaan. In de hersenen wordt dit omgezet in een aminozuur da top zijn beurt weer wordt omgezet naar serotonine en melatonine. Serotonine noemen we ook wel het gelukshormoon.

Ananas zorgt voor een goede spijsvertering

Ananas bevat oplosbare vezels. Oplosbare vezels zorgen voor een goede spijsvertering en kunnen je helpen bij diarree. In de darmen worden voedingsvezels bewerkt door bacteriën. De stoffen die tijdens dit bewerkingsproces vrijkomen, zorgen ervoor dat de ontlasting soepel wordt en blijft.

Afvallen met ananas

Ananas is een vetverbrander die je heel erg goed kan ondersteunen tijdens het afvallen. Je moet zelf ook een eigen bijdrage hier aan leveren Goed letten op je voeding en zorg ervoor dat je genoeg beweging krijgt.

Ananas bevordert de opname van eiwitten en zal daardoor helpen een strakker lichaam te krijgen mits je ook wat beweging krijgt.

Conclusie: Is ananas gezond?

Zorg ervoor dat je iedere week ananas eet. Naast dat een ananas hartstikke gezond en veelzijdig is zijn heel veel mensen verzot op de frisse smaak.

Wil je trouwens iedere dag gezond eten? dan is het Fitchef weekmenu op maat misschien wel wat voor je! Voor 0.33 cent per dag hoef je nooit meer te bedenken wat je gaat eten.

Lees ook: Fitchef weekmenu op maat review. De moeite waard of niet aan beginnen?

Bij een jaarabonnement ontvang je zelfs twee fitchef kookboeken erbij als bonus.

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!