Snel afvallen voor de zomer? (+5 kg. of meer!)
28 april 2020 
5 min. leestijd

Snel afvallen voor de zomer? (+5 kg. of meer!)

De zomermaanden komen steeds dichterbij en bij heel veel mensen gaat de aandacht weer meer naar het lichaam. Velen zijn nu juist op zoek naar een manier om snel af te vallen voor de zomer.

  • Pas jij je favoriete bikini nog?
  • komt je buik niet teveel over je zwembroek?
  • Die geweldige zomerjurk, hoe zou die me nu staan?

Heel veel mensen beginnen dan ook veel te laat om hun lichaam nog voor de zomer in een andere shape te krijgen. Dit heeft tot gevolg dat er nog even heel erg snel, vlak voor de zomer aan het afvallen wordt gewerkt. Vaak heb je dan geen tot weinig resultaat.

Snel afvallen voor de zomer? Wat is je mindset momenteel?

Wanneer je een goed resultaat wilt hebben dan is er één ding ontzettend belangrijk. Je mindset! Zonder een goede mindset hoef je eigenlijk helemaal niet te starten met afvallen.

Je kunt voor jezelf heel erg gemakkelijk de juiste mindset creëren. Ik heb hier een uitgebreid artikel over geschreven waar je zeker iets aan zult gaan hebben.

Mindset en afvallen. 10 tips om je mindset een boost te geven met afvallen!

Goede resultaten ontstaan ​​niet automatisch. Af en toe moet je gewoon streng zijn voor jezelf en zorg ervoor dat je van te voren goed geïnformeerd bent over je strijdplan.

snel afvallen voor de zomer - zwemmen

De vier belangrijkste punten om je doel te bereiken

Wanneer je snel wilt afvallen voor de zomer zijn er een aantal punten super belangrijk. als de basis goed is dan moet de rest ook goedgaan!

1- Mindset

Over de juiste mindset heb ik het al eerder met je over gehad. Heb je niet de juiste mindset, dan hoef je ook niet te beginne om te gaan afvallen.

2- Cardio

Met een half uurtje cardio per dag verbrand je gemiddeld 300 calorieën. En dat is aardig veel! Verder is het ontzettend goed voor je hart en bloedvaten en je conditie uiteraard.

Dit product kan je heel goed ondersteunen:

3- Hou je hersenen voor de gek

Er zijn allerlei trucjes om je hersenen voor gek te houden. Water drinken om je hongergevoel weg te houden. En wat ook heel goed werkt is om met je andere hand te gaan eten. Dit klinkt raar maar op deze manier kun je de focus van je hersenen op voedsel verminderen.

Een onderzoek heeft aangetoond dat zelfs het verwisselen van je keukengerei in je andere hand helpt!

4- Eet gezond, maar toch lekker!

Een goed voedingsschema is belangrijk. Je kunt het voor jezelf gaan samenstellen, maar dan weet je niet of dit dan wel goed gaat werken. Ik ben zelf een ontzettende grote fan van het weekmenu op maat van Fitchef. 

Voor maar € 0.33 per dag hoef je nooit meer te bedenken wat je gaat eten. Lees mijn Review over het weekmenu op maat maar eens.

Nog meer tips om snel af te vallen voor de zomer

snel afvallen in de zomer - voetenDe vier belangrijkste punten weet je nu. Onderstaande tips kun je ook nog gaan gebruiken als je nog even snel wilt afvallen voor de zomer.

Biergist

Een tekort aan vitamine B-complex is heel gewoon na een lange, koude winter. Vandaar dat je in de lente vaak hunkert naar snoep en calorierijk voedsel.

Om te voorkomen dat je lichaam naar ongezond voedsel snakt, doe je elke ochtend een theelepel biergist in je yoghurt of sap. Zo voldoe je aan je vitamine behoeften.

Acupressuur

Er is in je gezicht een acupressuurplekje die er voor kan zorgen dat je hongergevoel verdwijnt. Je zou denken dat dit belachelijk en onwaarschijnlijk lijkt, maar oosterse wijzen beweren dat deze methode echt efficiënt is.

Als je honger hebt en het is nog geen tijd om te eten, druk dan hard op de plek waar je bovenlip en neus samenkomen.  Masseer dit gebied ongeveer 10 seconden en laat dan de druk ontsnappen. Deze plek zou een magisch effect moeten hebben op je eetlust.

Lichamelijke activiteit

Als je honger begint te krijgen, neem dan je fiets ga een blokje om. In heel veel gevallen zal je hongergevoel dan gaan verdwijnen

Ontbijt

Alle voedingsdeskundigen zijn het over één ding eens: het ontbijt moet overdag de belangrijkste maaltijd zijn. Eet dus elke ochtend een uitgebalanceerd ontbijt.

Het is belangrijk om je dag met een volle maag te beginnen, want je krijgt energie om alles te doen, zelfs om een dieet volgen!

Eet meer vezels

Vezels zijn essentieel bij het afvallen. Als je dagelijks voldoende (juiste) koolhydraten inneemt, gaat je spijsvertering beter werken, de stofwisseling zal sneller zijn en je gaat je frisser en gezonder voelen.

Dus, wat is de bottom line?

Samenvattend: als je deze eenvoudige regels gaat volgen dan ben je op de juiste weg! Je kunt straks zonder schaamte of gene van de zon genieten!

Drink dus meer water om gehydrateerd te blijven, vervang ongezonde snacks door fruit en groenten, loop in plaats van de lift te nemen en blijf positief. Goede resultaten ontstaan ​​niet meteen, je moet volhardend zijn en al je kennis over afvallen goed gebruiken.

Alle hulpmiddelen op een rijtje

Ik heb nog even alles voor je op een rijtje gezet. Handige links naar programma’s waar je zeker iets aan zult gaan hebben!

Droogtrainen protocol voor vrouwen

Droogtrainen protocol voor mannen

Fitchef weekmenu op maat

Afvallen met Nederland

Keto revolutie

Afslankreceptenbijbel

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven