23/09/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

Snel afvallen voor de zomer? (+5 kg. of meer!)

De zomermaanden komen steeds dichterbij en bij heel veel mensen gaat de aandacht weer meer naar het lichaam. Velen zijn nu juist op zoek naar een manier om snel af te vallen voor de zomer.

  • Pas jij je favoriete bikini nog?
  • komt je buik niet teveel over je zwembroek?
  • Die geweldige zomerjurk, hoe zou die me nu staan?

Heel veel mensen beginnen dan ook veel te laat om hun lichaam nog voor de zomer in een andere shape te krijgen. Dit heeft tot gevolg dat er nog even heel erg snel, vlak voor de zomer aan het afvallen wordt gewerkt. Vaak heb je dan geen tot weinig resultaat.

Snel afvallen voor de zomer? Wat is je mindset momenteel?

Wanneer je een goed resultaat wilt hebben dan is er één ding ontzettend belangrijk. Je mindset! Zonder een goede mindset hoef je eigenlijk helemaal niet te starten met afvallen.

Je kunt voor jezelf heel erg gemakkelijk de juiste mindset creëren. Ik heb hier een uitgebreid artikel over geschreven waar je zeker iets aan zult gaan hebben.

Mindset en afvallen. 10 tips om je mindset een boost te geven met afvallen!

Goede resultaten ontstaan niet automatisch. Af en toe moet je gewoon streng zijn voor jezelf en zorg ervoor dat je van te voren goed geïnformeerd bent over je strijdplan.

snel afvallen voor de zomer

snel afvallen voor de zomer

De vier belangrijkste punten om je doel te bereiken

Wanneer je snel wilt afvallen voor de zomer zijn er een aantal punten super belangrijk. als de basis goed is dan moet de rest ook goedgaan!

1- Mindset

Over de juiste mindset heb ik het al eerder met je over gehad. Heb je niet de juiste mindset, dan hoef je ook niet te beginne om te gaan afvallen.

2- Cardio

Met een half uurtje cardio per dag verbrand je gemiddeld 300 calorieën. En dat is aardig veel! Verder is het ontzettend goed voor je hart en bloedvaten en je conditie uiteraard.

Dit product kan je heel goed ondersteunen:

3- Hou je hersenen voor de gek

Er zijn allerlei trucjes om je hersenen voor gek te houden. Water drinken om je hongergevoel weg te houden. En wat ook heel goed werkt is om met je andere hand te gaan eten. Dit klinkt raar maar op deze manier kun je de focus van je hersenen op voedsel verminderen.

snel afvallen voor de zomer

Een onderzoek heeft aangetoond dat zelfs het verwisselen van je keukengerei in je andere hand helpt!

4- Eet gezond, maar toch lekker!

Een goed voedingsschema is belangrijk. Je kunt het voor jezelf gaan samenstellen, maar dan weet je niet of dit dan wel goed gaat werken. Ik ben zelf een ontzettende grote fan van het weekmenu op maat van Fitchef. 

Voor maar € 0.33 per dag hoef je nooit meer te bedenken wat je gaat eten. Lees mijn Review over het weekmenu op maat maar eens.

Nog meer tips om snel af te vallen voor de zomer

De vier belangrijkste punten weet je nu. Onderstaande tips kun je ook nog gaan gebruiken als je nog even snel wilt afvallen voor de zomer.

Biergist

Een tekort aan vitamine B-complex is heel gewoon na een lange, koude winter. Vandaar dat je in de lente vaak hunkert naar snoep en calorierijk voedsel.

Om te voorkomen dat je lichaam naar ongezond voedsel snakt, doe je elke ochtend een theelepel biergist in je yoghurt of sap. Zo voldoe je aan je vitamine behoeften.

Acupressuur

Er is in je gezicht een acupressuurplekje die er voor kan zorgen dat je hongergevoel verdwijnt. Je zou denken dat dit belachelijk en onwaarschijnlijk lijkt, maar oosterse wijzen beweren dat deze methode echt efficiënt is.

Als je honger hebt en het is nog geen tijd om te eten, druk dan hard op de plek waar je bovenlip en neus samenkomen.  Masseer dit gebied ongeveer 10 seconden en laat dan de druk ontsnappen. Deze plek zou een magisch effect moeten hebben op je eetlust.

Lichamelijke activiteit

Als je honger begint te krijgen, neem dan je fiets ga een blokje om. In heel veel gevallen zal je hongergevoel dan gaan verdwijnen

Ontbijt

Alle voedingsdeskundigen zijn het over één ding eens: het ontbijt moet overdag de belangrijkste maaltijd zijn. Eet dus elke ochtend een uitgebalanceerd ontbijt.

Het is belangrijk om je dag met een volle maag te beginnen, want je krijgt energie om alles te doen, zelfs om een dieet volgen!

Eet meer vezels

Vezels zijn essentieel bij het afvallen. Als je dagelijks voldoende (juiste) koolhydraten inneemt, gaat je spijsvertering beter werken, de stofwisseling zal sneller zijn en je gaat je frisser en gezonder voelen.

Nog eens 10 bonustips hoe je snel kunt afvallen voor de zomer!

De zomer nadert snel en dat betekent dat het tijd is om je lichaam strandklaar te maken! Als je snel wilt afvallen en die vervelende kilo's kwijt wilt raken voordat je naar het strand gaat, zijn hier nog eens 10 tips om je te helpen afslanken en strakker te worden, net op tijd voor het badpakkenseizoen:

1. Schrap bewerkt voedsel en eet meer hele voedingsmiddelen. 

Bewerkt voedsel zit vol met suiker, zout en ongezonde vetten, die je gewichtsverlies kunnen saboteren. Het eten van meer hele voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en magere eiwitten zal je helpen je langer vol te voelen en je helpen je afslankdoelen te bereiken.

2. Drink veel water. 

Gehydrateerd blijven is essentieel voor gewichtsverlies. Veel water drinken gedurende de dag zal helpen om je stofwisseling te stimuleren en je honger op afstand te houden.

3. Kom in beweging. 

Beweging is de sleutel als het gaat om afvallen. Het opnemen van wat cardio en krachttraining in je dagelijkse routine zal helpen om calorieën te verbranden en spieren te versterken.

4. Probeer een andere trainingsroutine. 

Als je vastzit in een trainingsrimpel, probeer dan iets nieuws om je lichaam in beweging te krijgen. Er zijn genoeg leuke workout klassen en routines om te proberen, dus zoek er een die bij je interesses past en probeer het eens!

5. Bezuinig op alcohol. 

Alcohol zit vol lege calorieën die snel kunnen oplopen. Als je probeert af te vallen, kun je het beste minder of helemaal geen alcohol meer drinken.

6. Vermijd suikerhoudende dranken. 

Frisdrank, sappen en energiedrankjes zitten vaak boordevol suiker en calorieën. Als je wilt afvallen, kun je het beter bij water of ongezoete thee en koffie houden.

7. Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. 

Genoeg slaap krijgen is cruciaal voor gewichtsverlies. Als je goed uitgerust bent, is de kans groter dat je gezondere keuzes maakt en de energie hebt om te sporten.

8. Verminder stress. 

Chronische stress kan leiden tot gewichtstoename. Als je je gestrest voelt, probeer dan wat ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie.

9. Vermijd 's avonds laat eten. 

Laat op de avond eten kan je inspanningen om af te vallen saboteren. Als je honger hebt, eet dan een gezonde snack of neem eerder op de avond een lichte maaltijd.

10. Stel realistische doelen. 

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om realistische doelen te stellen. Te snel afvallen kan leiden tot ongezonde gewoonten en jojo-diëten. Als je deze tips volgt en nog steeds niet de gewenste resultaten ziet, overleg dan met een arts of geregistreerde diëtist om een plan te ontwikkelen dat voor jou geschikt is.

Dus, wat is de bottom line?

Samenvattend: als je deze eenvoudige regels gaat volgen dan ben je op de juiste weg! Je kunt straks zonder schaamte of gene van de zon genieten!

Drink dus meer water om gehydrateerd te blijven, vervang ongezonde snacks door fruit en groenten, loop in plaats van de lift te nemen en blijf positief. Goede resultaten ontstaan niet meteen, je moet volhardend zijn en al je kennis over afvallen goed gebruiken.

Alle hulpmiddelen op een rijtje

Ik heb nog even alles voor je op een rijtje gezet. Handige links naar programma’s waar je zeker iets aan zult gaan hebben!

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!