25/09/2022

geert

koken en recepten

minuten leestijd

Kookuniversiteit review. Leren koken van een top-chef!

Hoe zou jij het vinden om een kookcursus te krijgen van koks die werken in een restaurant met een Michelin ster? De fijne kneepjes onder de knie krijgen die een top-chef ook beheerst? Sinds kort is dit mogelijk bij de Kookuniversiteit.

Een unieke kookcursus van hoog niveau (voor beginners) die er voor gaat zorgen dat jij alle fijne kneepjes van het koken onder de knie gaat krijgen.

Omdat ik zelf een enorme kookgek ben mocht een kijkje achter de schermen nemen. Ik heb daarom voor jullie een review over de kookuniversiteit geschreven. Eerlijk en oprecht!

Waarom is deze review over de Kookuniversiteit waardevoller dan alle andere reviews?

Kookuniversiteit review. Leren koken van een top-chef!

Tja,…. om dat uit te leggen moet ik eerst even wat over mezelf vertellen. Als klein jochie was ik al helemaal bezeten van koken. Nieuwsgierig wat mijn moeder deed, en de kunst afkijken bij oma. Oma was mijn masterchef! Er was niemand die haar hutspot kon evenaren. Na mijn middelbare school ben ik dan ook gelijk gestart met een koksopleiding.

Ik wou de horeca in, iedere dag koken en aan het einde van de avond glunderend naar huis met het gevoel dat alle gasten in het restaurant een geweldige avond hadden gehad.

Na mijn opleiding ben ik gelijk naar het buitenland gegaan. Chef op een cruiseschip was altijd al een droom geweest en die droom is uitgekomen. Een geweldige leerzame tijd. Met de Holland America line de wereld over.

Koken is mijn passie

Na nog een tijdje in de internationale horeca gewerkt te hebben kreeg ik heimwee en ben weer terug gegaan naar Nederland.

Aan het werk in de Nederlandse horeca. Dit in verschillende type’s bedrijven: van supersimpel tot hoog niveau. Het maakte mij niet uit waar ik werkte, als ik maar lekker kon koken. Koken was (en is) nog steeds mijn passie.

Na ruim 20 jaar in de (internationale) horeca gewerkt te hebben ben ik uiteindelijk chef-kok geworden bij een grote Nederlandse overheidsinstelling. Zoals je begrijpt heb ik in de loop der jaren enorm veel ervaring en kennis opgedaan. Deze kennis kan ik dus nu gebruiken om eens goed naar de kwaliteit te kijken van de kookcursus van de Kookuniversiteit.

Met een andere kijk dus. Als je al zo lang werkzaam bent in de keuken denk je dat je niets meer kunt leren. Eerlijk gezegd had ik tijdens het volgen van deze cursus af en toe weer een “oh ja…!” moment.

Een waardevolle review dus, waar jij als lezer van kunt profiteren!

Voor wie is een kookcursus van de Kookuniversiteit geschikt?

Koken is 80% nadenken en 20% doen, meer is het niet! Ik ben er van overtuigd dat iedereen goed en lekker kan koken. Wanneer je “lekker” koken wilt leren hoef je alleen de basis te weten. Het is allemaal niet super ingewikkeld. Heel veel mensen koken toch vaak dezelfde gerechten.

Wil je leren koken van een Topchef?

Start nu met de kook universiteit

kookuniversiteit review

De inhoud van de Kookuniversiteit cursus

De complete training is eigenlijk opgebouwd uit drie cursussen:

  1. basistechnieken
  2. koken zonder recept
  3. desserts en ijs (mijn favoriete onderdeel

Basistechnieken

Ieder onderdeel bestaat weer uit verschillende modules. Bij basistechnieken zijn dit onder andere: Het onderhouden en scherp houden van je messenDe juiste snijtechnieken ontwikkelen, Smaakwater; het effect van concentratieverschillen, het geheim van een goed stukje vlees. Als je de basis beheerst dan ben je al een heel eind op weg om uiteindelijk een goede kok te zijn!

Koken zonder recept

Met cursus 2: koken zonder recept ga je weer een stapje verder. Dit onderdeel is opgebouwd uit 6 modules. Je leer als eerste waar je op moet letten als je naar de supermarkt gaat. De chef-kok legt het in de cursus allemaal keurig uit (tekst en video).

Wat mij gelijk opviel is dat chef Mark Gratama en ik een leuke overeenkomst hebben: ” Allebei een gruwelijke hekel aan koken uit pakjes en zakjes! Je leert een stukje bewustwording dus.

Lees hier het artikel waarom je beter niet uit pakjes en zakjes moet koken

Je leert hoe je beter zelf gerechten kunt maken in plaats van kant en klare gerechten. Ook leer je hoe je een gerecht in elkaar moet zetten aan de hand van een simpel stappenplan.

Desserts en ijs

Het toetje van de cursus! Milco, de patissier van restaurant ML leert je hoe je de lekkerste desserts kunt maken. Je zult verbaast zijn dat het allemaal zo simpel is. Uiteindelijk ben je in dit stadium ook meer gevorderd dan in het begin van de training.

kookuniversiteit review
  • De ultieme chocolademousse
  • Ganache
  • Gel en gelei
  • Malto
  • Spongecake

Dit kun jij straks allemaal zonder problemen maken, Wat gaaf he!

Bekijk hier de cursus van de Kookuniversiteit. Profiteer van de tijdelijke korting!

Hoe zit het met het bonusmateriaal?

Wanneer je kijkt naar de inhoud van de cursus is bonusmateriaal eigenlijk overbodig. Het is allemaal zo uitgebreid dat een bonus eigenlijk niet nodig is. Wat zou het trouwens leuk zijn als er een vervolg komt op deze training.

Het leuke is ook nog dat je gewoon onbeperkt toegang hebt. Altijd een handig naslagwerk.

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Op dit moment (12 juni) hebben al meer dan 1000 mensen zich opgegeven voor de cursus. Ik ben op zoek gegaan naar ervaringen van anderen en heb geen enkele negatieve ervaring gevonden.

Eerlijk gezegd staan er ook nog niet veel ervaringen op internet, omdat het allemaal gloednieuw is. Wanneer je de cursus hebt gevolgd zoun ik het super vinden als je een reactie achterlaat onderaan dit artikel. Ik ben heel benieuwd! Bovenstaande recensies komen van facebook en de website van de kookuniversiteit

kookuniversiteit review
kookuniversiteit review

Wat zijn de kosten van de Kookuniversiteit cursus en wanneer kan  je starten?

Ik heb goed nieuws. De cursus is tijdelijk sterk in prijs verlaagd. Normaal gesproken kost het € 289.95 en nu (tot 17 juni, ik weet niet of het verlengd word) € 149,95. Dat is nogal een verschil he!

, maar lekker genieten in de keuken en aan tafel.

Het is een online cursus. Nadat je bent aangemeld krijg je toegang tot het besloten gedeelte waar het lesmateriaal staat. Aan het einde van iedere module kun je een kwis doen om te kijken of je de lesstof hebt gesnapt.

De meeste modules hebben eerst een korte tekst en daarna een video waar de koks de hoofdrol in spelen. Snap je het niet helemaal, dan kun je de video terugkijken en ik weet ook haast wel zeker dat je een e-mail kunt sturen voor vragen.

Je kunt dus na aanmelding gelijk starten –  in je eigen tempo – zo vaak als je wilt alles bekijken

Nuttige informatie

Wat als de cursus toch niets voor me is?

Dat kan altijd gebeuren. Of door omstandigheden of door iets anders. De Kookuniversiteit heeft een 14 – dagen – niet – goed – geld – terug – garantie

Moet ik ook nog investeren in materiaal?

Absoluut niet! Wanneer je een mes, plank, pannen en een fornuis hebt kun je al beginnen

Hoeveel instructievideo’s zijn er?

Er zijn meer dan 80 video’s waar je alles wordt uitgelegd. Dit samen met tekst.

Wil je leren koken van een Topchef?

Start nu met de kook universiteit

Mijn persoonlijke mening en ervaring over de kook universiteit

Zoals ik in het begin al zei is deze review anders dan alle andere reviews die je over de Kookuniversiteit vindt. Dit heeft met mijn passie en ervaring te maken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook weer nieuwe technieken heb gezien. Na 30 jaar keuken ervaring leer ik ook nog steeds dus.

Ik ben er van overtuigd dat dit een cursus is die iedereen kan volgen, ongeacht je niveau. Dat komt omdat je het op je eigen tempo kunt doen en het materiaal continu kunt terug bekijken

De cursus is ontwikkeld door Daan en Joost die jarenlang bij restaurant ML hebben gewerkt. Ze houden zich op de achtergrond en treden kennelijk niet echt op de voorgrond. Dit ook omdat hun achternaam niet op de website staat.

Dit zegt verder niets over de cursus, ik vindt het in ieder geval niet storend. Ik schrijf veel reviews en ben altijd eerlijk in mijn mening, maar ik kan verder niets negatiefs over deze cursus vinden of bedenken.

Dit komt niet alleen omdat ik een kookgek ben, maar ook omdat ik overtuigd ben dat iedereen straks een betere kok kan worden.

Ook jij kunt straks gerechten uit de michelinster keuken op tafel zetten, daar ben ik van overtuigd. Je gaat merken dat het koken je steeds gemakkelijker af gaat. Geen stress

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!