10/10/2022

geert

koken en recepten

minuten leestijd

kwaliteitsvlees. Hoe kun je online goede kwaliteit vlees kopen?

Ik ben heel erg benieuwd waar jij je vlees koopt. Koop je het in de supermarkt? Ga je naar de ambachtelijke slager? Of koop je het online? Heel veel mensen weten niet dat je online vlees kunt kopen. Dit is al een hele tijd mogelijk en bied alleen maar voordelen.

Het maakt niet uit wat voor vlees je online koopt: rund, varken, kip, kalkoen, hert.

Het leuke is ook nog dat je zelfs een hele koe of varken kunt kopen via internet. Uiteraard netjes geportioneerd en gevacumeerd. Ik hoop dat je dan wel een grote diepvries hebt als je hier ooit voor gaat kiezen.

Voordelen van online vlees kopen

Wanneer je ervoor kiest om een keer online vlees te gaan kopen dan weet ik haast 100% zeker dat je verrast bent over de kwaliteit. Helemaal als je het vlees bent gewend uit de supermarkt.

Ik neem aan dat jij ( net als ik) verzot bent op lekker eten. Daar hoort uiteraard ook een (h)eerlijk stukje vlees bij. Ik moet zeggen dat af en toe een vegan dagje inplannen ook niks mis mee is.

andere voordelen van online vlees kopen:

 • Je kunt gelijk voor meerdere dagen vlees in huis halen
 • Je ontvangt het thuis, op een tijdstip in overleg
 • Het wordt gekoeld bezorgd. Nooit geen stress meer om vlees in je warme auto te vervoeren of met je boodschappentas bij 30 graden op de fiets
 • alles komt keurig gevacumeerd bij je thuis met duidelijke etiketten erop
 • Super vers!
 • Je ondersteunt de lokale boeren in ons land
 • Online vlees kopen is veel duurzamer. Minder giga koelhuizen en transport

No farmers, No food!

Wat is er mis met supermarktvlees?

Ik heb zelf een beetje een afkeer gekregen van supermarktvlees. Dit komt door een aflevering van de keuringsdienst van Waarde wat ik gezien heb. Voor een keer is supermarktvlees helemaal niet zo erg maar als je weet wat er allemaal mee is gebeurd:

 • Lijmvlees. Heel erg vaak zijn de vlug klaar producten afsnijdsels wat van de botten wordt geschraapt en met een mengsel van fibrinogeen en trombine weer aan elkaar wordt geplakt. Het zijn dezelfde stoffen die ervoor zorgen dat je bloed stolt als je een wondje hebt.
 • Gehakt. Merk je ook weleens dat wanneer je gehakt aanbakt dat er daarna heel veel vocht vrijkomt? Bij een pond supermarkt gehakt komt vaak 200 gram vocht eruit.
 • Oud vlees. Onder druk van de prijzen krijg je heel erg vaak oud en ontdooit vlees bij de supermarkt. Vers betekent heel erg vaak:  “ontdooit en niet ouder dan 3 jaar”(bron)
 • Plofkippen. Kip uit de supermarkt wordt heel erg vaak volgespoten met water. Deze kippen worden in een periode van zes weken opgepompt van een kuikentje van 50 gram tot een kip van ruim twee kilo.

Eet minder vlees, maar als je het eet, eet dan goed en traceerbaar vlees!

Top kwaliteit vlees van Grutto.com

Ik wil je graag kennis laten maken met Grutto.com. Bij grutto.com kun je dus super kwaliteit vlees kopen. Dit bedrijf werkt alleen maar samen met de beste boeren van het land. Niet iedere boer komt hier zomaar bij. Je moet wel aan bepaalde eisen voldoen:

 • Liefde voor de beesten
 • Natuurlijk voer
 • Langzaam groeiende rassen
 • Geen antibiotica
 • Bezig met duurzaamheid

Voldoe je hieraan dan wordt je toegelaten tot het collectief!

online kwaliteitsvlees kopen

Grutto.com bestaat uit verschillende onderdelen: koop een koe, koop een varken, koop een kip, koop een hert. Plaats je een order op de website, dan kun je ook een combinatiepakket kopen van verschillende soorten.

En weet je wat ook erg fijn is? Je weet precies bij welke boer het vlees vandaan komt!

onlinbe kwaliteitsvlees kopen

De website is daar ontzettend transparant in. Heb je een voorkeur voor een “luxer” ras? ook dat is mogelijk!

Lees ook: koken zonder pakjes en zakjes? lees alle voordelen!

Waarom werken deze boeren niet samen met de grote supermarkten?

De boeren die samenwerken met grutto.com waren het zat om de anonieme vleesindustrie te dienen. De massaproductie waar ze mee te maken hadden zorgt er namelijk voor dat veel boeren niet kunnen werken zoals ze dat graag doen, alles moet tegenwoordig snel en tegen een lage prijs.  Deze boer zorgen goed voor hun dieren.

nobel vlees kopen?

Bij Grutto.com sla je hele keten van transport, opslag en de supermarkt over. Koop het vlees rechtstreeks bij de boer! Je proeft het verschil

De boer heeft een hart voor de natuur en neemt verantwoordelijkheid voor alles wat leeft. Hormonen, chemicaliën en antibiotica horen niet thuis op de boerderij. De koeien horen buiten in de wei, waar ze ruimte hebben en gras en kruiden kunnen eten, de kalfjes horen bij de moeder. Het boerenvak wordt weer uitgevoerd hoe het bedoelt was.

En uiteraard is deze manier ontzettend duurzaam. Geen tussenhandelaren die er ook nog weer aan moeten verdienen. Het vlees gaat van de boer, naar de slachterij, naar de slagerij en wordt dan bij jou thuis bezorgd. Korte lijntjes dus!

 Een dier wat een goed leven heeft gehad, geeft ook goed vlees

Alles van het dier wordt verwerkt

Ik heb het al een paar keer over duurzaam gehad. Het hele dier, van snuit tot staart wordt verwerkt. Het vlees bij Grutto.com wordt daarom ook verkocht als vleespakketten, zo krijg je al het vlees van het dier. Botten en orgaanvlees zijn eventueel ook bij een pakket te bestellen. Dit is je eigen keuze dus.

Van de botten die overblijven wordt lijm gemaakt en van de huid van de koe leer. Overige delen van de koe worden gebruikt voor dierenvoeding. Op deze manier gaat er niks van de koe verloren.

Online vlees kopen bij Grutto.com, hoe gaat dat in zijn werk?

 • Ga naar de website van Grutto.com
 • Klik op het pakket dat het best bij jou past en plaats je bestelling. Ieder pakket heeft een nummer; het oornummer van de koe. Pas als de hele koe verkocht is, wordt de koe pas geslacht.
 • Het is niet zo dat je bestelling meteen wordt uitgeleverd. Het vlees wordt minimaal 3 week gerijpt. . Van bestellen tot leveren duurt ongeveer 4 weken. Maar hjet wachten wordt dan zeker beloond!
 • Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket. Dat bevat allerlei vleesstukken van de koe; van burger tot biefstuk.
 • Dan komt het moment dat je vlees bezorgd wordt. Uiteraard met track & trace. Vers en gekoeld door heel Nederland.

Samen een koe kopen wordt weer populair.

Vroeger was het heel gewoon dat je met meerdere mensen een hele koe kocht. Het vlees kwam dan op de keukentafel en werd onderling verdeeld. Bij grutto.nl is dit ook mogelijk en daar wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt.

De overeenkomst is dat  je het nog wel kunt verdelen aan de keukentafel, maar nu is het vlees netjes geportioneerd en bevat duidelijke etiketten.

Wat zeggen anderen over Grutto.com?

Op de website van een aanbieder staan uiteraard alleen maar goede recensies. Logisch toch? Hieronder een aantal leuke citaten die ik op hun website heb gevonden.


Puur product, met smaak, respect voor dier en natuur. En professionele manier van het maken porties. Culinair/Gourmet. Bovendien is de aanlevering keurig netjes. Super tevreden. Prijs kwaliteit is ook meer dan goed.


Super goed geregeld op de afgesproken tijd gekoeld geleverd , het vlees was weer van super kwaliteit kan menige supermarkt slager een voorbeeld aan nemen.


Eerlijk vlees en dieren die een goed leven gehad hebben, zonder rotzooi erin gepompt zoals slecht voer of medicijnen. Op een waardige manier geslacht: zonder schuldgevoel eet ik een stukje vlees, wat ook nog eens veel beter smaakt


Wat is mijn mening over dit concept?

Ik ben een groot fan van deze methode. Ik moet eerlijk toegeven, ik ben een echte vleeseter. Als ik dan vlees eet wil ik ook goed en eerlijk vlees hebben. Ik heb nu één bestelling binnen gekregen en ben er super tevreden over. Een prima levering. Alles was goed gekoeld met duidelijke stickers erop.

Je proeft gewoon het verschil. En het is natuurlijk vlees met een verhaal. Onze boeren hebben al heel wat tegenslagen gehad met het stikstof verhaal, en op deze manier kunnen we samen wat terugdoen.

Neem eens een kijkje op de website van grutto.nl. Plaats eens een keer voor de aardigheid een bestelling en ik weet zeker dat je niet meer anders wilt.

nobel vlees kopen?

Bij Grutto.com sla je hele keten van transport, opslag naar supermarkt over. Koop het vlees rechtstreeks bij de boer! Je proeft het verschil


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>