Waarom ga je roken bij stress?Heb je stress? vaak ga je dan meer roken!

Het is geen geheim dat roken slecht is voor je gezondheid. Maar wist je dat het ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan stress?

Als je probeert te stoppen met roken, of je stressniveau probeert te beheersen, is het belangrijk het verband tussen de twee te begrijpen.

Wanneer je rookt maakt je lichaam endorfine aan. Dit is een stofje wat je welbehagen geeft. Minder stress dus. Maar druk jij je peukje uiteindelijk uit dan zal dat gevoel van welbehagen snel weer weg zijn.

Roken zorgt juist voor stress

Maar helaas levert roken ook juist weer stress op. Roken vermindert de lichamelijke gesteldheid van je hart, bloedvaten, longen etc. Maar dit wist je waarschijnlijk al!

Een mindere lichamelijke conditie zorgt voor lichamelijke klachten die weer zorgen voor extra stress.

Bovendien ga je het merken wanneer je gaat minderen met roken je de klassieke ontwenningsverschijnselen gaat krijgen. Stress dus!

Zie het als iemand die alcoholverslaafd is. Krijgt die persoon geen alcohol dan begint het stresshormoon ook te werken.

Je lichaam roept dat het zo snel mogelijk die ontspanning van dat peukje of alcohol weer terug wil.

Je hersenen leren stress situaties aan!

Als je rookt in stress situaties, dan is de kans groot dat de hersenen stresssituaties gaan associëren met roken. Je hersenen zijn zo geprogrammeerd omdat de nicotine erop inspeelt en je steeds meer doet roken.

Ervaar je stress? Dan verlang je bijna automatisch naar een sigaret. Voor je het weet lijken de twee hand in hand te gaan. Eigenlijk is het een illusie, gecreëerd door de nicotine.+

Hier zijn vijf manieren waarop roken het stressniveau kan verhogen:

1. Het is een kostbare gewoonte. 

Roken kan een serieuze tol eisen op je financiën. Als je moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen, kunnen de extra kosten van roken een echte last zijn.

2. Het is een sociaal stigma. 

In veel delen van de wereld wordt roken nog steeds als taboe beschouwd. Als je je voortdurend zorgen maakt over wat anderen van je gewoonte vinden, kan dat een grote bron van stress zijn.

3. Het is verslavend. 

Nicotine is een zeer verslavende stof, wat betekent dat stoppen met roken uiterst moeilijk kan zijn. Als je moeite hebt om te stoppen, kunnen de voortdurende hunkeringen een grote bron van stress zijn.

4. Het is schadelijk voor je gezondheid. 

Roken is een van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare sterfte in de wereld. De gezondheidsrisico's die met roken gepaard gaan kunnen een grote bron van stress zijn.

5. Het is stressvol op het moment zelf. 

Zelfs als je je geen zorgen maakt over de langetermijneffecten van roken, kan de handeling van het roken zelf stressvol zijn. Als je probeert te stoppen, kan de voortdurende verleiding om eraan toe te geven een grote bron van stress zijn. Als je worstelt met stress, kan stoppen met roken een belangrijke sleutel zijn tot vermindering van je stressniveau. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is de moeite waard voor je gezondheid en welzijn.

Beste methode om te stoppen met roken

Ben je een echte stress roker? overweeg dan ook om te stoppen. Ik heb een revolutionaire techniek gevonden  om succesvol te stoppen: Bekijk het snel>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!