29/08/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

16 Feiten, voordelen en facts over het KETO dieet wat je nog niet wist!

Wil je starten met Het KETO dieet maar ben je nog niet op de hoogte van alle voordelen? In dit artikel gaan we het allemaal voor je uitleggen.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat een Keto dieet nu eigenlijk is en waar het allemaal om draait.

keto voordelen

Als mensen iets over het ketogeen dieet lezen of horen, is een van de eerste vragen die ze stellen: wat is er nu zo goed aan? Dit is een goede vraag om te stellen, dus in dit bericht ga ik je de prachtige voordelen, feiten en facts van het keto-dieet laten zien.

Het Keto dieet is ontzettend populair. De resultaten zijn verbluffend bij de meeste mensen.

Afvallen en toch lekker een stukje kaas ’s avonds tijdens het bankhangen? Dit is mogelijk met het Keto Dieet!

Het Keto dieet is de laatste tijd misschien ook wel zo populair omdat beroemdheden zoals Mick Jagger en Gwyneth Paltrow er heel veel succes mee hebben. In de USA zijn de mensen daar waarschijnlijk gevoelig voor en zijn dan ook gestart met het Keto dieet.

Zonder dat we het zelf door hebben waait dit de grote oceaan over en wordt Europa er ook mee besmet.

Mocht je nu naar aanleiding van deze blog zelf ook nog een vraag hebben. Onderaan dit artikel kun jij je reactie achterlaten.

Hoe werkt een Keto dieet?

Normaal gesproken haalt je lichaam energie uit koolhydraten zoals aardappelen, brood, rijst en pasta.

Bij het keto dieet is het net even anders. Je eet veel vetten en weinig koolhydraten. Als het lichaam weinig koolhydraten binnenkrijgt schakelt het over op de vetverbranding.

keto voordelen

Je lichaam breekt de vetten af tot zogenaamde ketonen dit proces wordt ketose genoemd. Bij het keto dieet zijn dus niet de koolhydraten maar de ketonen de belangrijkste energiebron voor je lichaam.

Wat zijn Ketonen?

Bij een Keto dieet worden vetten gebruikt als energiebron. Ketonen zijn een type zuur die bij dit proces wordt aangemaakt.

Als je net begint met een Keto dieet kan het zijn dat je adem naar aceton ruikt, dit is heel normaal en hoort er gelukkig gewoon bij. Dit is een tijdelijk proces gelukkig.

Ben je gestart met het Keto dieet en wil je weten of je al in ketose bent? Op bol.com heb je hele handige strips van Medicon om dit te testen. Het meten is gedaan in 15 seconden, eenvoudig en zeer snel. Medicon is nummer 1 in test strips bij professionals en consumenten!

Hoe lang bestaat het Ketogeen dieet?

Het Keto Dieet bestaat al enige tijd. Ken je het Atkins dieet? Dit is de voorloper van Keto. Het Keto dieet kent veel overeenkomsten met het Atkin dieet

Wat is Ketose?

Ketose is een metabole toestand waarin uw lichaam komt wanneer het overschakelt van het verbranden van koolhydraten voor brandstof naar het verbranden van vet voor brandstof. De meeste koolhydraten worden door het lichaam omgezet in glucose (eenvoudige suiker), de primaire brandstofbron van het lichaam.

Wanneer koolhydraten uit het dieet worden verwijderd, verbrandt het lichaam opgeslagen vet in plaats daarvan om glucose te leveren. Dit resulteert in ketonproductie, een zuur dat zich ophoopt in het bloed en wordt geëlimineerd door urine.

Een minimale hoeveelheid ketonen in het bloed is volkomen veilig, maar hoge niveaus kunnen leiden tot een gevaarlijke aandoening die ketoacidose wordt genoemd. 

Starten met een Keto Dieet?

Start nu met het beste programma

Wat is Keto griep?

Sommige mensen die zijn gestart met het Keto dieet hebben een soort ‘ Keto-griep ervaren in hun eerste week.

Met een Keto griep ervaar je slaperigheid, duizeligheid, intens verlangen naar suiker en koolhydraten, moeilijk concentreren, misselijkheid, moeilijk kunnen slapen en algemene prikkelbaarheid. Ketogriep is niet gevaarlijk! Het hoort gewoon bij het proces en zal kortstondig zijn.

Is een Ketogeen dieet gevaarlijk?

Keto is niet veilig voor mensen met aandoeningen aan de alvleesklier, lever, schildklier of galblaas worden aangeraden om niet met een Keto dieet te gaan starten. Raadpleeg daarom altijd je huisarts als je twijfelt.

Leid een Keto dieet tot een tekort aan voedingsstoffen?

Het Keto-dieet kan op veel verschillende manieren worden uitgevoerd.

De enige vereiste voor het bereiken van ketose is het beperken van koolhydraten en het beperken van eiwitten, zodat de glycogeenreserves van het lichaam zo ver uitgeput raken dat ketose begint.

Als je dat doet door hotdogs en margarine te eten, dan ben ik het eens met deze bewering dat je een gevaarlijk voedingsstofarm dieet volgt.

keto voordelenq

Helpt Keto tegen artritis?

Het verminderen van je koolhydraatinname en het toevoegen van veel gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten kan er voor zorgen dat ontstekingen worden vermindert.

Artritis is een ontsteking van de gewrichten die veroorzaakt kan worden door reumatische aandoeningen. Of een Keto dieet helpt om de klachten van artritis te verminderen kan en mag ik niet zeggen. Er zijn echter wel mensen die veel minder klachten hebben. (bron)

Hoe is het Keto dieet ontstaan?

Het Keto-dieet is oorspronkelijk ontwikkeld door artsen om epileptische aanvallen bij kinderen te behandelen.

Doordat het ketogeen dieet de effecten van vasten op het lichaam nabootst. (vasten wordt sinds 500 voor Christus gebruikt om epilepsie te behandelen

Starten met een Keto Dieet?

Start nu met het beste programma

Krijg je een betere mentale focus door het Keto dieet?

Het probleem met koolhydraten als energiebron is dat ze ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel stijgt en daalt. Omdat de energiebron niet consistent is, is het moeilijker voor je hersenen om lange tijd gefocust te blijven.

Wanneer je ketose hebt en je hersenen ketonen als brandstofbron gebruiken, heeft het een consistente brandstofbron waarop het kan vertrouwen, wat betekent dat je je voor langere tijd kunt concentreren.

Het is echt moeilijk om het gevoel uit te leggen, want als je koolhydraten eet, realiseer je je niet dat je geest niet 100% is. Als je eenmaal in ketose bent, begin je het verschil te zien, vooral als je weer een dag of twee koolhydraten eet.

Krijg je meer energie door een Keto dieet te volgen?

In het begin, tijdens de ketose kun je ervaren dat je minder energie hebt.

Heel erg logisch want je lichaam is druk aan het werk  om in ketose te komen. Volgens de ervaringen van anderen heb je eerst tijdelijk wat minder energie. Uiteindelijk als je lekker bezig bent ga je bruisend de dag door.

keto voordelen

Kun je nu eigenlijk echt afvallen met een Keto dieet?

Alle diëten hebben één overeenkomst en doel: afvallen. een keto dieet die doet dit op een andere manier.

Omdat vet een energiebron wordt, verbrandt je lichaam actief vet wanneer het meer energie nodig heeft in plaats van op zoek te gaan naar glucose.

Heb je ook honger tijdens een Keto dieet?

Er gebeurt iets geweldigs als je dieet niet koolhydraatrijk is. Je merkt dat je niet zo vaak honger  hebt en dat je niet in de verleiding komt om slechte dingen gaan eten.

Veel mensen die starten met Keto, kunnen dan ook met tussenpozen vasten, waar ze alleen eten gedurende een bepaalde periode van de dag. Dit is mogelijk omdat je maag niet rommelt en zegt dat je niet een graai in de koekjestrommel hoeft te doen.

Helpt een Keto dieet bij diabetes type 2?

Mensen die lijden aan diabetes type 2 hebben een verhoogde productie van insuline.

Omdat het ketogeen dieet suikers uit het dieet verwijdert, helpt het het aantal HbA1c te verlagen en kan het type II diabetes effectief omkeren. Studies hebben aangetoond dat het volgen van een ketogeen dieet belangrijke markers kan verminderen die gerelateerd zijn aan diabetes type II.

Verlaagt een Keto dieet je bloeddruk?

]Met een te hoge bloeddruk is het mogelijk dat je in een later stadium hartproblemen kunt krijgen. Met een Keto dieet heb je een lager LDL (=slecht) cholesterol niveau in je lichaam. Tegelijkertijd wordt het HDL (= goed) verhoogd.

Ontdek in de kennisbank alles over HDL en LDL cholesterol

Is een Keto dieet makkelijk vol te houden

Besef voor jezelf dat het in het begin best lastig zal zijn. Mischien vind je het eng of spannend om in ketose te raken? wanneer je dit punt hebt bereikt en ervaren en ziet dat het ECHT iets doet met je strijd tegen de overtollige kilo’s ga je ervaren dat het helemaal goed gaat komen. Daarna komt het punt: VOLHOUDEN!

Is Keto dieet een gamechanger?

Het ketogeen dieet is veel meer dan een dieet. Het wordt echt een levensstijl waaraan jij je aanpast en we hebben ontdekt dat het je leven volledig ten goede kan veranderen.

Een van de geweldige dingen over keto die hierboven niet wordt genoemd, is de verscheidenheid aan heerlijke recepten die je kunt maken. Als ik eens wist dat je boter en kaas kunt toevoegen aan alles wat je wilt eten, zou je dan teleurgesteld zijn?

Starten met een Keto Dieet?

Start nu met het beste programma

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!