27/11/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

15 natuurlijke huismiddelen om van je wratten af te komen

Als je wratten hebt, ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Hoewel er veel vrij verkrijgbare behandelingen zijn, ben je misschien op zoek naar een meer natuurlijke aanpak.

Er zijn een aantal huismiddeltjes die effectief kunnen zijn bij de behandeling van wratten. Hoewel het bij sommige langer duurt voordat ze werken dan bij andere, zijn ze vaak minder duur en hebben ze minder bijwerkingen dan medische behandelingen.

Welke soorten wratten zijn er allemaal?

Er zijn een aantal verschillende soorten wratten, waaronder:

- Gewone wratten: Dit is het meest voorkomende type wrat. Ze verschijnen meestal op de handen en vingers, maar ze kunnen ook op andere delen van het lichaam groeien. 

- Plantaire wratten: Deze wratten groeien op de voetzolen. Ze kunnen pijnlijk zijn, vooral bij het lopen. 

- Genitale wratten: Deze wratten groeien in of rond de geslachtsdelen. Ze zijn een seksueel overdraagbare infectie (soa).

Hoe ontstaan wratten?

Wratten worden veroorzaakt door virussen uit de familie van het humaan papillomavirus (HPV). HPV is een heel gewoon virus.

In feite zullen de meeste mensen op enig moment in hun leven met HPV worden besmet.

De meeste HPV-infecties veroorzaken geen symptomen. Maar sommige soorten HPV kunnen wratten veroorzaken.

Waar kunnen wratten absoluut niet tegen?

Er zijn een paar dingen waar wratten absoluut niet tegen kunnen

  • Wratten kunnen absoluut niet tegen koude temperaturen! 
  • Wratten kunnen ook niet tegen direct contact met azijn of andere zure stoffen. 
  • Het is ook bekend dat wratten terugkomen, dus zelfs als je er eenmaal in slaagt er vanaf te komen, kunnen ze terugkomen! 
  • Ten slotte kunnen wratten er niet tegen om bedekt of verborgen te worden - ze moeten aan de lucht worden blootgesteld om weg te gaan.

16 natuurlijke huismiddeltjes voor wratten

Je kunt met een paar simpele huismiddeltjes je wratten verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Bekijk deze lijst maar eens!

Tip van 24Taste: onderstaande tips werken nog beter als je er een pleister opplakt!

1. Zonnebloempitten 

Zonnebloempitten zijn een natuurlijke bron van vitamine E, die bekend staat om zijn vermogen de huid te genezen. Breng gewoon een kleine hoeveelheid zonnebloemzaadolie aan op de wrat en bedek deze met een verband. Laat het 24 uur zitten en herhaal het tot de wrat weg is.

2. Knoflook 

Knoflook staat bekend om zijn antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Om knoflook te gebruiken als huismiddel tegen wratten, kneus je een teentje knoflook en breng je het aan op de wrat. Laat het 30 minuten zitten en was het dan af. Herhaal dit dagelijks tot de wrat weg is.

3. Appelciderazijn 

Appelciderazijn is een ander huismiddeltje met antivirale eigenschappen. Week een watje in appelciderazijn en breng het aan op de wrat. Laat het 30 minuten zitten en was het dan af. Herhaal dit proces drie keer per dag tot de wrat weg is.

4. Bananenschil 

Bananenschil bevat een natuurlijk enzym dat kan helpen bij het afbreken van het virus dat wratten veroorzaakt. Breng de binnenkant van een bananenschil aan op de wrat en zet vast met een verband. Laat een uur zitten en verwijder het dan. Herhaal dagelijks tot de wrat weg is.

5. Aloë Vera 

Aloë vera is een natuurlijke plant die al eeuwenlang wordt gebruikt om allerlei huidaandoeningen te genezen. Breng aloë vera gel aan op de wrat en bedek het met een verband. Laat een uur zitten en verwijder het dan. Herhaal dit drie keer per dag tot de wrat weg is.

6. Tea Tree Olie 

Tea tree olie is een essentiële olie met krachtige antivirale en antibacteriële eigenschappen. Breng een paar druppels tea tree olie aan op de wrat en bedek deze met een verband. Laat een uur zitten en verwijder het dan. Herhaal dit drie keer per dag tot de wrat weg is.

7. Vitamine C 

Vitamine C is een essentiële voedingsstof voor het stimuleren van het immuunsysteem. Om vitamine C te gebruiken als huismiddel tegen wratten meng je een theelepel vitamine C poeder met een eetlepel water. Breng het mengsel aan op de wrat en bedek het met een verband. Laat het een uur zitten en verwijder het dan. Herhaal dit drie keer per dag tot de wrat weg is.

8. Castorolie 

Castorolie is een natuurlijke olie die al eeuwenlang wordt gebruikt om allerlei huidaandoeningen te behandelen. Breng castorolie aan op de wrat en dek af met een verband. Laat een uur zitten en verwijder het dan. Herhaal dit drie keer per dag tot de wrat weg is.

9. Citroensap 

Citroensap is een natuurlijk zuur dat kan helpen het virus dat wratten veroorzaakt te doden. Breng vers citroensap aan op de wrat en bedek het met een verband. Laat een uur zitten en verwijder het dan. Herhaal dit drie keer per dag totdat de wrat weg is.

natuurlijke middelen tegen wratten

10. Aardappel 

Aardappelen zijn een natuurlijke bron van enzymen die kunnen helpen bij het oplossen van wratten. Je kunt ze gebruiken om een kompres te maken dat direct op de wrat kan worden aangebracht.

11. Banaan 

Bananen zijn een natuurlijke bron van enzymen die kunnen helpen bij het oplossen van wratten. Je kunt ze gebruiken om een kompres te maken dat direct op de wrat kan worden aangebracht.

12. Papaja

Papaja's zijn een natuurlijke bron van enzymen die kunnen helpen bij het oplossen van wratten. Je kunt ze gebruiken om een kompres te maken dat direct op de wrat kan worden aangebracht.

13. Ananas 

Ananassen zijn een natuurlijke bron van enzymen die kunnen helpen bij het oplossen van wratten. Je kunt ze gebruiken om een kompres te maken dat direct op de wrat kan worden aangebracht.

14. Honing 

Honing is een natuurlijk antiseptisch middel. Je kunt er een kompres mee maken dat direct op de wrat kan worden aangebracht.

natuurlijke middelen om van wratten af te komen

15. CBDA olie en crème

Dit middel staat op nummer 14 maar is wel de allerbeste! Het is net of je de dokter inslikt met deze producten. Bekijk de website maar eens en ga het maar eens proberen en ervaren. 

Dit zijn slechts enkele van de vele huismiddeltjes die gebruikt kunnen worden om wratten te behandelen. Als je wratten hebt, probeer dan een van deze huismiddeltjes en kijk of het voor jou werkt.

Conclusie

Natuurlijke middelen worden al eeuwenlang gebruikt om wratten te behandelen, en veel mensen geloven dat ze effectiever en veiliger zijn dan conventionele behandelingen.

Er is enig wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van bepaalde natuurlijke middelen tegen wratten, maar er is meer onderzoek nodig. 

Als je overweegt een natuurlijk middel tegen wratten te gebruiken, praat dan eerst met je zorgverlener om de risico's en voordelen te bespreken.


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>