22/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Waarom gezond eten de basis is van afvallen

Wanneer je wilt afvallen , is het heel belangrijk om gezond te eten. Gezond eten zorgt ervoor dat jij de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt om je verzadigd en fit te houden.

Goed.. Wat is gezond eten dan precies? En waarom is dat dan zo? Hoe werkt afvallen? In dit artikel leggen we het je uit.

Hoe werkt afvallen?

Afvallen werkt eigenlijk heel simpel. Het gaat namelijk om een rekensommetje: energie inname

Als jij bijvoorbeeld 2000 calorieën op een dag eet, maar er 2300 verbrandt, dan verlies je gewicht. 7000 calorieën meer verbranden dan je nodig hebt staat gelijk aan het verlies van 1 kilogram lichaamsgewicht. Om dit bij te houden, kun je bijvoorbeeld je sporthorloge en een app gebruiken om bij te houden wat je verbrandt en consumeert.

Wil jij je caloriebehoefte berekenen? Op orangefit wordt dit op een heldere manier voor je uitgelegd!

 Wat is gezond eten?

Gezond eten is nogal een breed begrip. Er zijn veel verschillende soorten voedselpatronen, maar over het algemeen komt het op dezelfde dingen neer.

Een mix van groenten, fruit, complexe koolhydraten (zoals havermout, rijst of zoete aardappel), gezonde vette (vis, avocado, olijfolie, noten) en eiwitten (vlees, vis, kip, peulvruchten). Eigenlijk is het ideaal om iedere maaltijd een mix van deze ingrediënten te consumeren.

Waarom is dit gezond eten?

Deze producten bevatten veel voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Ze zorgen ervoor dat we bijvoorbeeld ontstekingen remmen, onze spijsvertering goed werkt en we de kans op ziektes kunnen verlagen.

Ook blijft je lichaam gezond én -niet geheel onbelangrijk- zorgen de combinaties van bovenstaande producten voor een verzadigend gevoel.

Dat laatste is vooral prettig wanneer je wilt afvallen, maar gezond eten is voor iedereen van levensbelang. We kunnen tenslotte niet zonder eten, dus waarom zouden we het niet gezond doen?

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!