Is pindakaas gezond? Of wordt je er alleen maar dik en vet van!
05 juli 2020 
in Gezond
3 min. leestijd

Is pindakaas gezond? Of wordt je er alleen maar dik en vet van!

Pindakaas, dat is toch alleen maar olie met wat gemalen pinda’s erdoor? Dat kan toch nooit gezond zijn? Na het lezen van dit artikel weet je alles over pindakaas en weet je ook of pindakaas gezond is.

Is pindakaas gezond? hier komen de feiten!

is pindakaas gezondKen je nog de reclame van Calvé uit 1983? Petje Pitamientje had de hoofdrol en aan het einde van de commercial kwam de kreet: “Stom hè, ik vind het gewoon lekker’. Ook de reclamezin Je wordt er groot en sterk van!

Wij Nederlanders zijn stapelgek op pindakaas. Op iedere ontbijt of lunchtafel is vaak wel een pot met pindakaas te vinden. Soms een bescheiden potje maar ook geregeld een grote XL familiepot met stukjes noot, light, naturel, biologisch of extra creamy.

Pindakaas is gezond, maar koop wel de juiste. kijk altijd even op de verpakking of er geen E-nummers of  andere rotzooi inzit.

lees ook: koken zonder pakjes en zakjes? lees alle voordelen!

100% pindakaas is vaak wel iets duurder, maar veel lekkerder en gezondeR

Koop hier de lekkerste pindakaas van Nederland

Waarom is pindakaas gezond?

Normaal gesproken bevat pindakaas bijna 45% aan vetten  Dit kun je verdelen in 80% onverzadigde vetzuren (dus gezonde vetten) en 20% verzadigde vetzuren. In principe zijn deze laatste vetzuren niet erg gezond, maar gezien de verhouding met de gezonde vetten, hoeft dit geen probleem te zijn.

Daarnaast is pindakaas rijk aan proteïne. Pindakaas bevat zeker 26 gram eiwitten op 100 gram pindakaas, mits je dus de 100 procent variant pakt.

Ook bevat pindakaas veel vitamines en mineralen waar je lichaam wat aan heeft. Pinda’s zijn rijk aan magnesium, koper, zink, kalium, ijzer, calcium, vitamine E en diverse B-vitamines.

Waarom moet je pindakaas eten voordat je gaat slapen

Omdat pindakaas een bron van de juiste eiwitten is pindakaas een hele goede avondsnack. Wil je nog meer weten?

  • Je spieren worden gedurende de nacht verzorgd met hoogwaardige eiwitten.
  • Het bevordert spieropbouw en gaat spierafbraak tegen.
  • Je herstel wordt ondersteund door waardevolle sporenelementen.
  • Het eiwitgehalte stimuleert de thermogenese.
  • Je wordt gedurende de nacht verzorgd met voldoende voedingsstoffen.
  • (Vr)eetbuien in de ochtend zijn verleden tijd!

Op zoek naar de lekkerste pindakaas van Nederland? Bekijk het in de pindakaaswinkel

Conclusie: Is pindakaas gezond?

Pindakaas past heel erg goed in een voedingspatroon die gezond is. Zorg er wel voor dat je een goede kwaliteit pindakaas hebt. Geen toevoegingen, geen suiker en E nummers dus.

Wanneer je pindakaas met mate eet wordt je er heus niet dik of vet van. Met pindakaas kun je trouwens ook eindeloos combineren. Het is zelfs lekker door een smoothie. 

Onze tip:

Iedere dag gezond eten? Bekijk dan eens het voedingsschema op maat. Voor maar 0.33 cent per dag hoef je nooit meer te bedenken wat je wilt gaan eten. Eén ding kan ik je wel verklappen. Je eet iedere dag super gezond!

Bekijk hier het fitchef  voedingsschema op maat. Voor 0.33,- per dag kun jij straks op een gezonde en verantwoorde manier je doel halen!

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland.Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is."Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven