16/08/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Fitgirl worden? Lees hier hoe je het moet doen!

Wil je een fitgirl worden, maar weet je niet hoe? Lees dan snel verder. Je wilt gezonder leven. Je hebt overgewicht of je wilt gewoon wat kilootjes kwijt. Ik weet zeker dat je in je zoektocht naar het perfecte afslankmiddel het internet en social media afstruint.

Heel erg logisch dat je dit doet. Het internet is een grote inspiratiebron voor als je op zoek bent naar iets. Zodoende ben je ook op deze website beland toch?

In dit artikel weet je straks alles over:

 • Zijn Fitgirls altijd op dieet?
 • Hoe kun je een fitgirl worden?
 • Alles over het droog trainen protocol 

Tijdens je zoektocht ben je vast en zeker ook wel eens het fenomeen FITGIRL tegengekomen.  Instagram, facebook, YouTube, je komt tegenwoordig overal fitgirls tegen. Heel veel mensen die aan het afvallen zijn willen zich graag vergelijken met een fitgirl. Je hebt zoveel accounts op social media met fitgirls dat je er eigenlijk niet meer omheen kan.

Wat zijn fitgirls?

Fitgirls zijn vrouwen die een super afgetraind lichaam hebben. Ze komen over of ze alleen maar aan het sporten zijn en alleen maar gezond eten. En niks anders.

Ze posten foto’s van hun gespierde lichaam,  thuis of als ze in de gym aan het sporten zijn. Fitgirls maken video’s als ze aan het sporten zijn. Je ziet ze alleen maar met gezonde salades en andere gezonde voedingsmiddelen.

het is vaak wel fascinerend hoe deze fitgirls hun lichaam in zo’n perfecte vorm weten te krijgen. Dit beeld kan bij jou verschillende emoties gaan tonen:

 • een gevoel van jaloezie
 • waarom ben ik niet zo slank en heb niet van die geweldige spieren?
 • waarom heb ik niet zo’n platte buik en zij wel?

Het kan je ook gaan motiveren om ook naar de sportschool te gaan en je voedingspatroon aan te passen. het idee om te gaan sporten kan zelfs een gezonde emotie zijn.

Voordelen van het worden van een fitgirl 

De voordelen van een fitgirl worden zijn talrijk. Het kan je helpen je zelfverzekerd en sterk te voelen, en je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Je zult er ook beter uitzien en je beter voelen, en meer energie hebben gedurende de dag.

de vraag is natuurlijk waar ligt bij jou de grens?

Zijn fitgirls nou eigenlijk motiverend? Ze laten je weer sporten en sporten is gezond. Maar het kan je ook juist onzeker maken over je eigen lichaam. Je gaat twijfelen over je eigen uiterlijk.

Zou je zelf gelukkig zijn als je een fitgirl zou zijn?

Wees jezelf, en vergelijk je niet met een fitgirl. Een fitgirl wil alleen maar van zichzelf het perfecte plaatje laten zien. Ik moet zeggen dat sommige gelukkig ook foto’s laten zien hoe ze er eerst uitzagen, voor hun huidige strakke lichaam.

Vaak ligt het ook aan de lichtval of de pose hoe slank ze zijn. Een foto kan heel veel doen. Niemand kan 24/7 perfect zijn en dat is een beeld wat een fitgirl wel laat zien. Daar kun je heel onzeker van worden.

Een foto gemaakt vanaf de bovenkant van je lichaam maakt je altijd slanker dan een foto van de voorkant. Deze technieken gebruiken fitgirls voor hun social media!

Volg alleen de fitgirls accounts waar jezelf gemotiveerd door word. Probeer dan ook een connectie met haar te gaan maken

Probeer in eerste instantie blij te zijn met jezelf. Wil je toch een bepaald lichaamsdeel strakker hebben ga er dan gerust mee bezig. Wees er wel van bewust dat je het perfecte plaatje nooit zult krijgen.

Het gaat erom hoe jij je van binnen voelt. Doe gewoon wat goed voelt voor jezelf. Probeer wel balans te houden maar neem af en toe ook gewoon eens een keer een appeltaartje.

8 mythes over fitgirls ontrafeld

 • Fitgirls zijn iedere dag aan het sporten – Niemand gaat 7 dagen in de week naar de sportschool. Heb jij daar wel tijd voor? Een fitgirl ook niet. Geloof me maar.
 • Iedere oefening in de sportschool gaat supergoed – Je leest altijd in hun post : “Het ging weer onwijs goed”, “Ik heb weer heerlijk getraind”.  Geloof hier niks van! Iedereen die sport heeft wel een keer een mindere dag. Zelfs topsporters kunnen dit beamen.
 • Het gaat altijd goed met fitgirls.- Als je 7 dagen in de week sport, iedere dag cardio oefeningen doet en eeuwig op dieet bent dan is er heus wel een keer een moment dat je over de schreef gaat. Een fitgirl eet ook wel eens een reep Tony chocolonely.
 • Het eten van een fitgirl ziet er altijd perfect uit. – Zeg eens eerlijk, als jij een bakje met Griekse yoghurt met bosbessen en zelfgemaakte muesli gaat eten dan ben je ook niet bezig om het eerst helemaal te decoreren, zorgen voor een goede lichtinval en iedere keer het allermooiste servies te gebruiken?
 • Fitgirls doen iedere dag wat leuks – Elke dag sporten en dan ook nog eens iedere dag de hipste restaurants en hotspots bezoeken. Geloof jij dat?
 • Fitgirls eten alleen maar gezonde voeding – Er is geen enkele fitgirl die een foto post waarop ze te zien is in een shoarmazaak met een groot glas cola. ik weet zeker dat een fitgirl ook wel eens over de schreef gaat.
 • Fitgirls zijn altijd op dieet – Dit heet ook wel Anorexia Nervosa. Dit kan gewoon niet dus. Als je 365 dagen aan het lijnen bent, jaar in en jaar uit heb je een groot  calorie tekort. En dan ook nog eens 7 dagen in de week aan het sporten!
 • Fitgirls hebben het perfecte lichaam – Op elke foto hebben zij misschien een sixpack en billen waar jij alleen maar van kan dromen. Ze vertellen er niet bij dat ze dagen voor de spiegel geoefend hebben met poseren. Zij weten precies hoe zij op de foto hun billen groter kunnen laten lijken. Daarnaast hebben zij ook nog uren geoefend met bewerkingsprogramma’s als Photoshop om hun buik net nog iets strakker te laten lijken. Ook is Facetune hun favoriete app.

Waarom dit artikel? Wat is er mis met fitgirls?

Eigenlijk is er helemaal niks mis mee. Fitgirls kunnen je motiveren wanneer je wilt afvallen of meer wilt gaan sporten. Echter kunnen fitgirls je ook demotiveren. Dit komt dan door het ‘perfecte plaatje‘ wat je ziet.

Probeer je dus niet met een fitgirl te gaan vergelijken wanneer je wilt gaan sporten. Trek je eigen plan.

Hoe kan ik toch (een beetje) gaan trainen en leven als een fitgirl?

Ik heb een heel erg goed programma voor je gevonden op internet: droog trainen protocol voor vrouwen. Met dit programma ontdek je hoe je binnen 3 maanden strakker en lekkerder in je vel kunt zitten, zonder je leven op een cardio apparaat door te brengen.

Let op: dit programma is niet bestemd voor vrouwen die bang zijn voor verbetering van je lichaam! De totale waarde van dit programma is normaal gesproken € 247,-Tijdelijk is de prijs verlaagd naar €47,-! Dus grijp je kans voordat het te laat is.

wat is de inhoud van het droog trainen protocol?

 • Alle simpele en praktische informatie (op expert niveau) die je nodig hebt over training en voeding.
 • Berekeningen over de calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten.
 • Hoe werkt je lichaam en hoe krijg je het lichaam in de optimale vetverbrandingsmodus.
 • Hoe kun je door middel van een  flexibel dieet je doel bereiken.
 • Je ontdekt wat krachttraining inhoudt en op welke wijze je cardio training effectief kan gebruiken
 • Je krijgt uitleg over progressief moet trainen voor optimaal resultaat   
 • Er wordt uitgelegd waarom lifestyle factoren belangrijk zijn voor het beste resultaat en hoe je dit kan optimaliseren

Zo……Ik hoop dat je nu meer weet over fitgirls. Je mag best een fitgirl  zijn, of als voorbeeld hebben. doe vooral gewoon en trekje eigen plan!

Meer informatie over het droog trainen protocol lees je in één van de eerstvolgende blogs. Ik ben stiekem wel een beetje een fan geworden van dit product!  

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!