22/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Is het drinken van druivensap gezond? Wist je dit al over druiven?

Zijn druiven gezond? Ja, druiven zijn gezond! Ze zijn een geweldige bron van vitaminenmineralen en antioxidanten. Probeer druivensap aan je eetpatroon toe te voegen voor een regelrechte gezondheid boost

Na het lezen van dit artikel weet je straks alles over de gezondheidsvoordelen van druiven en druivensap!


Zijn druiven gezond? Wat is de voedingswaarde van druiven?

Druiven zijn een goede bron van vitamine A, C en K, en van vezels en antioxidanten. Druiven bevatten ook een kleine hoeveelheid eiwitten De voedingswaarde van druiven kan variëren afhankelijk van de soort en hoe ze geteeld worden. Zo hebben rode druiven meestal meer antioxidanten dan groene druiven.

Druiven worden over het algemeen als gezond beschouwd, maar ze bevatten wel suiker. Over het geheel genomen zijn druiven een voedzame vrucht waarvan je kunt genieten als onderdeel van een gezond dieet.

Een portie van 100 gram rauwe druiven telt volgende voedingsstoffen (bron):

 • calcium:37 mg
 • eiwit: 0,81 gram
 • energie: 57 kcal
 • fosfor: 24 mg
 • ijzer: 0.26 mg
 • kalium: 203 mg
 • koolhydraten: 13.93 gram
 • magnesium: 14 mg
 • natrium: 1 mg
 • riboflavine: 1.5 mg
 • totaal lipide: 0.47 gram
 • vetzuren, totaal trans: 0 gram
 • vezels, totaal voedingspatroon: 3.9 gram
 • vitamine A: 67 gram
 • vitamine A: 3 gram
 • vitamine C, totaal ascorbinezuur: 6.5 mg
 • water: 84.29 gram
 • zink, Zn: 0.11 mg

welke druiven zijn gezonder: de witte of de blauwe?

Er zijn veel verschillende soorten druiven, maar de twee populairste zijn de witte en de blauwe. Dus, welke druiven zijn gezonder: de witte of de blauwe?

Het antwoord kan je verrassen. Hoewel zowel witte als blauwe druiven gezond zijn, zijn de blauwe druiven eigenlijk gezonder. Dat komt omdat blauwe druiven meer antioxidanten bevatten dan witte.

Antioxidanten zijn belangrijk voor onze gezondheid omdat ze onze cellen helpen beschermen tegen schade. Ze hebben ook veel andere voordelen, zoals het verminderen van het risico op kanker en hartziekten.

Dus, als je op zoek bent naar een gezonde snack, grijp dan naar de blauwe druiven in plaats van de witte. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Druivensap is cholesterolverlagend 

Van een glas druivensap is aangetoond dat het het cholesterolgehalte tot 10% verlaagt! Dit is te danken aan de aanwezigheid van polyfenolen in druivensap, die helpen de hoeveelheid LDL-cholesterol (het "slechte" cholesterol) in het lichaam te verminderen.

Druivensap helpt het bloed te ontgiften

Druivensap bevat antioxidanten die helpen het bloed te ontgiften en schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Deze gifstoffen kunnen afkomstig zijn uit het milieu, uit het voedsel dat we eten, of zelfs uit onze eigen lichaamscellen.

Druivensap helpt urineweginfecties te bestrijden

Het hoge gehalte aan antioxidanten in druivensap kan helpen urineweginfecties te bestrijden door de ontsteking

Druivensap beschermt de cognitieve gezondheid

De in druivensap aanwezige antioxidanten kunnen ook helpen de cognitieve gezondheid te beschermen, door het risico van leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang te verminderen.

Is het drinken van druivensap gezond? Wist je dit al over druiven?

Druivensap kan de pijn van migraine verzachten

Voor wie last heeft van migraine kan druivensap enige verlichting bieden. De in druivensap aanwezige antioxidanten kunnen helpen om de ontsteking en pijn die met migraine gepaard gaan te verminderen.

Druivensap verhoogt het energieniveau 

Druivensap is een natuurlijke bron van energie, dankzij de suiker en koolhydraten die het bevat. Dit betekent dat het drinken van druivensap kan helpen je energieniveau te verhogen, zonder de noodzaak van cafeïne of andere kunstmatige stimulerende middelen.

Druiven eten en ook nog eens afvallen? 

 Druiven eten en tegelijk afvallen


1. Druiven bevatten een verbinding genaamd resveratrol, waarvan is aangetoond dat het de stofwisseling stimuleert en vet verbrandt.

2. Druiven zijn ook een goede bron van vezels, waardoor je een vol en verzadigd gevoel houdt.

3. De antioxidanten in druiven kunnen helpen je cellen te beschermen tegen schade, waaronder schade door overgewicht.

4. Druiven bevatten weinig calorieën en veel water, die beide helpen bij het afvallen.

5. Ten slotte zijn druiven een geweldige bron van vitaminen en mineralen, die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Dus, daar heb je het! Het eten van druiven kan je daadwerkelijk helpen om af te vallen. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een gezonde snack, grijp dan naar een tros druiven in plaats van ongezond junkfood. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

wat doen druiven met je darmen

Er zijn een paar verschillende manieren waarop druiven kunnen helpen de gezondheid van je darmen te verbeteren. Ten eerste bevatten druiven een soort oplosbare vezel die bekend staat als pectine. Pectine staat bekend om zijn vermogen om regelmaat in de spijsvertering te bevorderen. Bovendien kan pectine helpen het cholesterolgehalte te verlagen en het spijsverteringsstelsel schoon te houden.

Is het drinken van druivensap gezond? Wist je dit al over druiven?

Een andere manier waarop druiven kunnen helpen je darmgezondheid te verbeteren is door een goede bron van probiotica te bieden. Probiotica zijn levende bacteriën die gunstig zijn voor het lichaam. Ze helpen het spijsverteringsstelsel in balans te houden en kunnen ook helpen het risico op bepaalde ziekten te verminderen.

Ten slotte bevatten druiven een verbinding die resveratrol heet. Resveratrol is een antioxidant waarvan is aangetoond dat het een aantal gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het vermogen om de darmgezondheid te verbeteren.

Dus, als je op zoek bent naar een heerlijke en voedzame manier om je darmgezondheid te verbeteren, kijk dan niet verder dan druiven!

Zelf druivensap maken?

Wist je al dat je heel erg gemakkelijk zelf druivensap kunt maken?. Met behulp van een sapcentrifuge, blender of een staafmixer kom je al een heel eind. 

Conclusie: Zijn druiven nu echt zo gezond?

Concluderend zijn druiven een gezonde vrucht waarvan je kunt genieten als onderdeel van een evenwichtige voeding. Ze zijn een goede bron van vitaminen en mineralen, en bevatten antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen sommige chronische ziekten.

Vaker een glas druivensap nemen dus of gewoon druiven uit het vuistje!

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!