koken en recepten

Recepten met Matcha thee. Fantastisch lekker!

Gemiddelde leestijd: minuten  

21/08/2022  

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Recepten met Matcha thee. Fantastisch lekker!

In het vorige artikel heb ik het uitgebreid met je gehad over Matcha thee. Je hoeft het niet alleen  te drinken. Je kunt met Matcha thee  ook de meest fantastische recepten mee maken. Van verfrissende smoothies tot klassieke desserts. Er is meer mogelijk dan je denkt!

In dit artikel krijg je van mij de meest lekkere recepten die er maar te vinden zijn. Met deze recepten is nog veel meer mogelijk. Geef er eens een eigen draai aan. Gebruik eens zaden en pitten om het een geheel andere twist te geven.

Matcholade – Warme chocolademelk met Matcha

Leuke naam hè. Dit is één van de allerlekkerste recepten met Matcha thee die er bestaat.

recepten met matcha thee

Wat heb je nodig?

  • 2 theelepels Joy of Matcha
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel grote eetlepel chocolade
  • 1 kop amandelmelk

Zo maak je het!

  • Klop het matcha thee poeder in een kom.
  • Verwarm de amandelmelk op laag vuur  en voeg langzaam chocoladestukjes toe.
  • Wanneer de chocolade gesmolten is, schenk je de  warme chocolademelk en matcha door elkaar

Toptip: Voeg eens wat kaneel of honing toe of wat melkschuim toe voor de variatie

Ga eens experimenteren. Probeer verschillende verhoudingen en ingrediënten totdat je het precies krijgt zoals jij het wilt.

Hartstikke lekkere matcha ijsjes

recepten met matcha thee

Wat heb je nodig?

  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el Joy of matcha
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 50 ml ahornsiroop (of naar smaak)

Zo maak je het!

  • Mix de kokosmelk samen met het sap en rasp van de limoen, de matcha en de ahornsiroop in je blender of keukenmachine tot een gladde massa.
  • Je hebt nu 2 opties Je kunt dit mengsel in ijsvormpjes gieten en invriezen.
  • Heb je een ijsmachine? Doe het in je ijsmachine en draai het tot een heerlijk smeuïg geheel
  • Met een ijslepel kun je vervolgens bolletjes matcha ijs scheppen.
  • Strooi er nog wat kokosrasp of kokossnippers overheen. Ik liet een reep chocolade smelten en gebruikte dit als topping over deze groene ijslolly’s.

Fast Matcha Latte

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje warme melk
  • 1/3 kopje warm water
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel joy of matcha

Zo maak je het!

  • Meng in een kom het warme water met de matcha
  • Meng er vervolgens de honing doorheen
  • Giet dit in de blender samen met de warme melk. Blend het geheel tot het schuimig wordt.
  • Giet het in een mok. Nu komt het belangrijkste: GENIET ERVAN!

Matcha banaan smoothie

Ben je wel voor fruit ?

  • een halve bevroren banaan
  • 1 kopje amandelmelk
  • 1 theeleple Joy of Matcha
  • 2 eetlepels proteinepoeder

Zo maak je het!

  • Eigenlijk super simpel. Je hoeft niet echt na te denken met dit recept. Je mag alles gewoon lekker in de blender doen. Lekker mixen en je hebt een heerlijke gezonde smoothie!

Matcha booster

Een power shot voor meer focus. Met dit recept met Matcha thee krijg je een stevige energieboost.

Wat heb je nodig?

  • 1/2 kopje verse sinaasappelsap of wortelsap
  • 1 theelepel tarwegras
  • 1 theelepel Joy of Matcha

Zo maak je het!

  • Ook weer ontzettend simpel. Alle ingrediënten in de blender. Stekker erin. Zet je blender aan, en shake it!

Matcha crème brûlée

recepten met matcha thee

Wat dacht je van een klassiek Frans dessert met Japanse twist, deze Macha crème brûlée is een heel erg populaire zoetigheid bij Japanse banketbakkers! Slechts 5 eenvoudige ingrediënten om dit heerlijke en bijzondere dessert te maken.

Wat heb je nodig?

Zo maak je het!

  • Plaats de room, melk en matcha in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Verbrand het mengsel, roer vaak, tot het erg heet is maar niet gekookt. Haal van het vuur en laat het afkoelen. Zet ondertussen een pan met water op het fornuis.
  • Klop in een middelgrote kom 1/2 kop  suiker en de eierdooiers tot een goed mengsel en het mengsel lichtgeel gaat worden.
  • vermeng het ei/suikermengsel voorzichtig met de melk, room, matcha mengsel.
  • voeg 1/2 kopje tegelijk toe en ga dit krachtig kloppen.
  • Plaats een zeef over een grote kom en zeef het mengsel door de zeef.
  • Verdeel de vloeistof over 6 medium ramekins (porseleinen bakjes).
  • Plaats de ramekins in een grote diepe bak- of braadpan.
  • Giet voorzichtig kokend water in de pan tot halverwege de zijkanten van de ramekins.
  • Bak totdat de crème brulee als het is geschud, maar nog steeds trilt in het midden, ongeveer 30-40 minuten.
  • Verwijder de ramekins uit het waterbad, koel af tot kamertemperatuur en koel gedurende ten minste 2 uur en maximaal 3 dagen. Als je het langer dan 12 uur opbergt, dek het dan goed af met plasticfolie.
  • Haal de creme minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast voordat je de suiker er op brand
  • Wanneer je het serveert, doe dan ongeveer 1 theelepel suiker op iedere ramekin.
  • Tik op de zijkant van het ramekin om de suiker gelijkmatig te verspreiden. en haal de overtollige suiker eraf
  • Maak het af met een klein brandertje.
  • Het resultaat: een heerlijk groen dessert waar je echt je gasten aan tafel mee verwent!

Dit vind je waarschijnlijk ook geweldig


Een selectie uit onze artikelen

>