Wat is serotonine en hoe kan je het simpel verhogen?


Wat is serotonine?

Serotonine is een neurotransmitter die vele rollen speelt in het lichaam. Het is betrokken bij de regulering van stemming en eetlust, slaap, geheugen en zelfs seksueel verlangen. 

Een laag serotonineniveau wordt in verband gebracht met depressie, angst en andere geestelijke gezondheidsproblemen. Dus, wat is serotonine en hoe kun je het verhogen?

Serotonine is een soort chemische boodschapper (neurotransmitter) die signalen stuurt tussen je hersencellen. Het speelt een rol bij het regelen van veel verschillende lichaamsfuncties, waaronder stemming, eetlust, slaap, geheugen en zelfs seksueel verlangen. Als je serotonineniveau laag is, kan dat leiden tot allerlei psychische problemen, waaronder depressie, angst en zelfs een obsessieve-compulsieve stoornis.

Hoe kun jij je serotonine niveau verhogen?

Een laag serotonineniveau kan ook leiden tot problemen met eetlust, slaap en prikkelbaarheid. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je je serotonineniveaus op natuurlijke wijze kunt verhogen.

Hier volgen enkele tips:

  • 1. Beweeg regelmatig - Van lichaamsbeweging is bekend dat het de serotonine in je hersenen verhoogt. Het geeft je ook een gevoel van voldoening en helpt je stemming op te krikken. 
  • 2. Eet gezond voedsel - Het eten van gezond voedsel helpt je serotonineniveau te verhogen. Voedingsmiddelen als noten, zaden en volle granen kunnen helpen het serotonineniveau te verhogen.
  • 3. Neem voldoende slaap - Slaap is essentieel voor de productie van serotonine. Zorg ervoor dat je elke nacht minstens 8 uur slaap krijgt.
  • 4. Neem Serotoninesupplementen - Het nemen van Serotoninesupplementen kan helpen om je serotonineniveau te verhogen. Het is belangrijk om met je arts te praten voordat je supplementen neemt, omdat ze een wisselwerking kunnen hebben met andere medicijnen. 
  • 5. Verminder stress - Stress kan het serotonineniveau uitputten. Zorg goed voor jezelf en beoefen ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie. 
serotonine kopen

De beste natuurlijke serotonine booster

Bevat de lichaamseigen bouwsteen van serotonine

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je je serotonineniveaus op natuurlijke wijze kunt verhogen. Het is belangrijk om met je arts te praten voordat je veranderingen aanbrengt in je levensstijl.

Die kan je helpen bepalen wat de beste koers is om de serotonineniveaus te verhogen.

>