L-carnitine: Wat is dat eigenlijk?

L-carnitine is een aminozuur dat in het lichaam wordt aangemaakt. Het wordt in hoge concentraties gevonden in het hart, de hersenen en de spieren.

L-carnitine speelt een vitale rol bij de stofwisseling van vetten en suikers in het lichaam. Het is ook betrokken bij de productie van energie. L-carnitine supplementen worden vaak op de markt gebracht als hulpmiddel om af te vallen.

Er is echter geen bewijs om deze bewering te staven. Van L-carnitine supplementen wordt ook beweerd dat ze de trainingsprestaties verbeteren en vermoeidheid verminderen.

Ook hier is er geen wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te staven.

Dus, wat doet L-carnitine in je lichaam? 

L-carnitine is betrokken bij de stofwisseling van vetten en suikers. Het helpt het lichaam energie te produceren. L-carnitine is ook betrokken bij de productie van energie in de hersenen en de spieren. L-carnitine supplementen worden vaak op de markt gebracht als hulpmiddel om af te vallen. Er is echter geen bewijs om deze bewering te staven.

Van L-carnitine supplementen wordt ook beweerd dat ze de trainingsprestaties verbeteren en vermoeidheid verminderen. Ook hier is er geen wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te staven.

Samenvattend is L-carnitine dus een aminozuur dat in het lichaam wordt aangemaakt. Het is betrokken bij de stofwisseling van vetten en suikers. Het helpt het lichaam ook energie te produceren.

Er is geen bewijs voor de beweringen dat L-carnitine supplementen helpen bij gewichtsverlies of de trainingsprestaties verbeteren.

  • Het speelt een belangrijke rol bij je energieproductie
  • L-carnitine kan je helpen bij het afvallen
  • Beter herstel bij sportprestaties en herstel
  • Sommige studies hebben aangetoond dat L-carnitine helpt om je bloeddruk te verlagen
  • L-carnitine helpt de symptomen bij diabetes 2 patiënten te verminderen 

L-carnitine komt van nature voor in onze voeding, met name in rundvlees, varkensvlees, kip en melk. Mocht je de behoefte hebben om supplementen met L carnitine in te nemen dan kan dit geen kwaad!

In deze webshop is L carnetine verkrijgbaar.