Hoe kun je weer slank worden na je zwangerschap?


Hoe kun je weer slank worden na je zwangerschap?

De meeste vrouwen komen tijdens de zwangerschap zo'n 10 à 12 kilo aan. De baby, het vruchtwater, de placenta en de vruchtvliezen wegen samen ongeveer 5 à 6 kilo. De rest, dus eveneens 5 à 6 kilo moet je er zelf weer af moeten werken.

Slank worden na je zwangerschap

Het duurt maar liefst 6 maanden voor je lichaam weer helemaal normaal kan functioneren. In deze tijd is het ontzettend belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Eet hierbij voldoende en eet gevarieerd! Doe dit als je borstvoeding geeft en ook als je dit niet doet.

ik heb 5 super tips voor je zodat je zo snel mogelijk weer op je oude gewicht bent:

  1. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, drink water. Dit is zo belangrijk. Al je afvalstoffen worden dan sneller afgevoerd
  2. Slik vitamines en mineralen. Tijdens je zwangerschap mag je lichaam best wel wat extra vitamines en mineralen binnen krijgen.
  3. Eet gezond en gevarieerd
  4. beweeg voldoende en relax
  5. Geef borstvoeding. Je verbrand dan heel erg gemakkelijk500 calorieën extra!

Na een zwangerschap willen veel vrouwen graag hun slanke figuur terug. Sommigen willen terug naar hun gewicht van voor de zwangerschap, terwijl anderen het babygewicht kwijt willen en dan nog wat. Maar hoe kunt u weer slank worden na een zwangerschap? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om slank te worden na een zwangerschap verschilt van vrouw tot vrouw.

Er zijn echter wel een aantal algemene tips die je kunnen helpen op je weg naar een slank figuur. 

Ten eerste is het belangrijk dat jij je lichaam de tijd geeft om te herstellen na de zwangerschap en de bevalling. Je lichaam heeft veel meegemaakt en heeft tijd nodig om te genezen. Probeer crashdiëten of snelle afslankoplossingen te vermijden, want die kunnen meer kwaad dan goed doen. 

Concentreer je in plaats daarvan op een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Door gezond te eten krijg je de voedingsstoffen die je nodig hebt om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling, en lichaamsbeweging helpt je calorieën te verbranden en uw lichaam te verstevigen. 

Misschien zul je niet onmiddellijk je gewicht of omvang van voor de zwangerschap terugvinden, maar als je zich concentreert op gezond eten en lichaamsbeweging, ga je uiteindelijk je doel bereiken. 

Wees geduldig met jezelf en geef jezelf de tijd om te herstellen en weer slank te worden na de zwangerschap.

bekijk hier het assortiment vitamines en mineralen ( van de beste kwaliteit)