22/08/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Waanzinnige top 12 waarom je water moet drinken

Water drinken is supergezond! Dat weten we allemaal toch? Wat mogen we toch blij zijn dat we in ons land van dat mooie schone en lekkere drinkwater hebben.  Het hedendaagse straatbeeld zie je steeds meer mensen lopen met een waterflesje.

Dit is heus geen hype! De mensen die je ziet lopen met een waterflesje zijn juist hartstikke goed bezig

Ze hebben de gezondheidsvoordelen kennelijk al ontdekt van water drinken. Jij ook al? In dit artikel vind  je 12 waanzinnige voordelen van water drinken. ik weet bijna zeker dat je van een aantal nog nooit gehoord hebt.

Hoeveel water heb je iedere dag nodig?

blijf gehydrateerd, dan doe je het altijd goed!

Dit is een zin die altijd weer naar voren komt. Je hebt vast wel een keer van iemand gehoord :”Heb je wel genoeg gedronken?” Het verschilt per persoon en van de omstandigheden waarin je verkeerd hoeveel water je moet drinken per dag.

Bij extreme inspanningen of warm weer moet je uiteraard meer drinken dan anders.

Vergeet niet dat in onze voeding ook water zit. Ongeveer 20% van je dagelijkse waterinname komt uit je voeding. De rest moet je dus zelf aanvullen.

Tja, nu weet ik nog niet hoeveel ik moet drinken

Luister naar je dorst en de andere signalen van je lichaam om het bedrag te vinden dat het beste bij je past. Pas het pas aan volgens de volgende overwegingen:

  • Drink als je dorst hebt.
  • Stop als je geen dorst meer hebt.
  • Drink extra water om extra vocht te compenseren dat verloren is gegaan door inspanning en extreme hitte.
  • Alles donkerder dan lichtgeel gekleurde urine betekent dat je je waterfles zo snel mogelijk moet vullen.

De kleur van je urine zegt alles!

water drinken

Goed bezig

Als je de kleur van je urine overeenkomt met de nummers 1 tot en met 3 ben je goed gehydrateerd. Houden zo!

Opletten
Als je de kleur van je urine overeenkomt met de nummers 4 tot en met 8 is de kans groot dat je vocht te kort komt.

Een verkleuring van je urine kan ook door bepaalde voedingsmiddelen komen, zoals bietjes, of door gezondheidsklachten anders dan dehydratie. Neem in geval van twijfel altijd contact op met je huisarts.

Wanneer heb je teveel water gedronken?

Teveel water drinken is mogelijk. Maar het is zeldzaam. Overconsumptie van water kan leiden tot gevaarlijk lage niveaus van natrium. De meeste gezonde mensen lopen echter geen risico voor deze ongewone aandoening. (Extreme sporters en oudere volwassenen met medische complicaties lopen meer risico.)

#1 Water drinken verhoogt energie en verlicht vermoeidheid

Omdat je hersenen voor het grootste deel uit water bestaan, helpt het drinken je om beter na te denken, je te concentreren en om meer alert te zijn. Als een toegevoegde bonus, worden je energieniveaus ook nog eens opgevoerd!

#2 Water drinken bevordert gewichtsverlies

Water verwijdert bijproducten van vet, vermindert de inname van eten (door het vullen van je buik als het wordt gebruikt voorafgaand aan de maaltijd), vermindert de honger (hallo natuurlijke eetlustremmer!), Verhoogt je stofwisseling en heeft nul calorieën!

#3 Water drinken spoelt toxines uit je lichaam

Water verwijdert afval door zweet en urinelozing, wat het risico op nierstenen en UTI’s (urineweginfecties) vermindert.

water drinken

#4 Water is goed voor je huid

Het hydrateert je huid, houdt het fris, zacht, gloeiend en zacht. Verwijdert rimpels. Het is de beste anti-verouderingsbehandeling die er is! Het drinken van voldoende water bestrijdt ook huidaandoeningen zoals psoriasis, rimpels en eczeem.

#5 Water drinken voorkomt constipatie

Water helpt je goed voor je spijsvertering. Het is essentieel om je voedsel te verteren en voorkomt constipatie.

#6 Water drinken verhoogt het immuunsysteem

Een waterdrinker zal minder snel ziek worden. En wie voelt zich liever niet het grootste deel van de tijd gezond? Veel water drinken helpt tegen griep, kanker en andere kwalen zoals hartaanvallen.

#7 Water is een natuurlijke hoofdpijnkiller

Water drinken helpt bij het verlichten en voorkomen van hoofdpijn (migraine en rugpijn ook!) Die vaak worden veroorzaakt door uitdroging.

#8 Water drinken voorkomt krampen en verstuikingen

Een goede hydratatie helpt de gesmeerde gewrichten en de spieren elastischer te houden, zodat gewrichtspijn minder waarschijnlijk is.

#9 Water drinken is goed voor een goede stemming

Wanneer het lichaam op zijn best functioneert, zul je je geweldig voelen en gelukkig zijn!

10. Water drinken bespaart geld!

Water is GRATIS! Zelfs als u gebotteld / gefilterd water kiest, is het NOG goedkoper dan andere dranken!

#11 Water drinken helpt veroudering te voorkomen

Water is essentieel om de optimale huidvochtigheid te behouden en essentiële voedingsstoffen aan de huidcellen af te geven. Het vult het huidweefsel aan en verhoogt de elasticiteit. Dit helpt het verschijnen van tekenen van veroudering zoals rimpels en fijne lijntjes vertragen.

Water is een perfecte vervanging voor uw dure anti-aging behandelingen. Het houdt de huid goed gehydrateerd en glinstert, waardoor de teint wordt versterkt. Voor een zachte en soepele huid is het drinken van voldoende water belangrijker dan het aanbrengen van actuele crèmes.

#12 Een koud water bad is goed voor je bloedsomloop

Een lekkere koude douche en een ontspannend bad kalmeren de zenuwen en verminderen de stressgerelateerde schade aan de huid. Week je hele lichaam in koud water gedurende 2 tot 3 minuten om de huid te verjongen. Lange blootstelling van de huid aan water kan de natuurlijke oliën afscheiden, dus verleng niet de duur van uw bad of douche.

Koud waterbad elimineert roodheid van de huid en maakt de huid geschikt voor een betere make-uptoepassing. Na het openen van de poriën door ze te wassen met warm water, kunt u ze afsluiten door te spatten met koud water. Koud water verstrakt de poriën en voorkomt dat ze verstopt raken. Het vermindert het uiterlijk van acne. Een koud water kompres kan ook helpen om onderoogontsteking te verminderen. Naarmate het water uit de huid verdampt, wordt het oppervlak koeler. Spatten van koud water op de ogen kan ook wallen in de ogen verminderen. Er zijn veel waterrijke ooggels die u kunt gebruiken voor een lange termijn oplossing.

En nu……allemaal aan het water!

Op  bol.com heb je geweldige dopperflesjes in de meest trendy kleuren. Duurzaam en ook nog eens trendy. Wist je wel dat een deel van de dopperflesjes ook nog eens naar een goed doel gaan?

water drinken

Tegenwoordig vind je op steeds meer plekken in Nederland speciale vulplaatsen waar jij je waterflesje kunt gaan vullen.

Ook van een superieure kwaliteit is de Camelbak. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en voorzien van een handige drinktuit. Oersterk en onverwoestbaar.

De Camelbak is tevens lekvrij!

Volgens een recent onderzoek is gebleken dat je 24% meer water drinkt als je iedere dag een waterflesje meeneemt!

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je ergens bent waar het water niet zo lekker, helder en van goede kwaliteit is.

water drinken

Met deze waterfilter van Grayl is het een makkie om je water te filteren. Vullen, drukken en drinken, Dat is het enige wat je maar hoeft te doen. Deze filter verwijdert:

  • 99,9999% van alle virussen (rotavirus, norovirus, hepatitis A)
  • 99,9999% van alle protozoën (glordio, cryptosporidium)
  • Filtert: Chemicaliën (chloor, benzeen). zware metalen (lood, arseen), Partikel (sedimentrestjes)
  • Filtert 99,9999% van alle bacteriën (e.coli, salmonella,cholera)

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!