Review Paleo lifestyle. Alles wat je wilt weten!
17 maart 2019 
10 min. leestijd

Review Paleo lifestyle. Alles wat je wilt weten!

In dit artikel vind je een review over de Paleo Lifestyle. Wanner je gaat zoeken op internet over Paleo kom je vaak de kreet tegen:”Eten als een oermens”. Wat aten de oermensen vroeger dan?

Wanneer we het hebben over oervoeding, dan hebben we het over de voeding zo’n 2,5 miljoen jaar tot 10.000 jaar geleden. In deze periode aten onze voorouders vooral vlees van wilde dieren, bessen, noten en planten. Onze genen zouden hierop aangepast zijn. Met het ontstaan van de landbouw is ons eetpatroon drastisch veranderd. We zijn meer granen gaan eten.

Deze verandering is dusdanig snel gegaan dat ons DNA nog niet hierop is aangepast. Dit zou de reden zijn waarom we tegenwoordig steeds meer kanker, hart- en vaatziekten en diabetes krijgen. Om dit te voorkomen zouden we weer moeten eten zoals de oermens.

Na het lezen van deze review over de Paleo lifestyle weet je straks meer over:

 • Wat is Paleo?
 • Wat zijn de voordelen van Paleo?
 • Wat voor voordelen heeeft het Paleo lifestyle programma voor je?

Eten als een oermens, lukt dat nog wel in ons tijdperk?

Ik weet niet wat de oermens destijds at. Ik was er niet bij. Wel duidelijk is dat de mensen in die periode bijna de helft van zijn voeding uit koolhydraten haalde en geen vis at. Wat wel blijkt is dat de oermens destijds gezonder leefde dan dat we momentele doen. Fastfood was er niet, en er was al helemaal geen eten uit pakjes en zakjes in de tijd van de holbewoners.

met voedsel uit de oertijd word je gezonder oud.

Wat is Paleo?

Het Paleo dieet is een kijkje in de keuken van onze voorvaders. Om een lang verhaal kort te maken – het komt erop neer dat je meer natuurlijke voeding gaat eten als dat je nu doet. Ons lichaam is hier namelijk al helemaal op ingesteld.

En om ons eten houdbaar te maken gooien we er een boel met troep in. Niet zo best… Evenals de suikers, het zout en de koolhydraten die in al ons bewerkte voedsel zitten en waar het overgrote deel van de Nederlanders zich elke dag mee vol eet.

Het Paleo dieet gaat terug in de tijd van onze paleo voorouders, en de gedachte dat deze mensen waarschijnlijk helemaal nog niet zo gek waren. Zij wisten dat hun lichaam het beste functioneert als ze voedsel aten dat niet bewerkt was.

Onbewerkte voeding

Onbewerkte voeding wordt gezien als de bron voor een gezonder leven.  Met onbewerkt voedsel wordt voedsel bedoeld dat door de fabriek onnodig is bewerkt, bijvoorbeeld:

 • Het toevoegen van smaak-, geur- en kleurstoffen;
 • Het toevoegen van (onnodige suikers) om het product meer smaak te geven;
 • Het toevoegen van teveel zout (zeer ongezond!);
 • Het toevoegen van koolhydraten voor smaak en langere houdbaarheid.

De voordelen van Paleo

 • Makkelijk afvallen in relatief korte tijd
 • De kwaliteit van eten gaat voor de hoeveelheid (zonder dat je honger hebt
 • Je leert makkelijke en simpele gerechten kennen die ook nog eens heel erg lekker zijn
 • Je huid en haar gaan weer glanzen
 • Je krijgt volop vitaminen binnen (meer dan daarvoor)
 • Een gelukkig gevoel zal zich van je meester maken
 • Mensen zullen zich verbazen over hoe opgewekt en fit jij er over een tijdje bijloop

Review Paleo Lifestyle

Het is eigenlijk best lastig om zomaar ineens met een Paleo dieet te beginnen. De Paleo lifestyle kan je hiermee helpen. De Paleo lifestyle is samengesteld door Wendy Mijnheer.  Ze heeft een afgeronde opleiding tot Orthomoleculair voedingsdeskundige.  Orthomoleculair voedingsdeskundige richt zich op het preventief inzetten van vitaminen, mineralen, vetten en koolhydraten en de kennis van wat deze dingen voor invloed hebben op het immuunsysteem.

Dit sluit heel erg goed aan bij Paleo. Ik moet toegeven dat ze in het product de Paleo Lifestyle de indruk wekt dat ze weet waar ze het over heeft. Net als alle andere producten van Puur & Fit zit ook hier dus een echt persoon achter die achter het product staat.

Wat kun je verwachten met Paleo Lifestyle?

Wanner je het pakket aanschaft ontvang je 7 modules met elk een aantal video’s met begeleidende teksten één of meerder download per video.

review paleo lifestyleModule 1: De eerste module is een introductie in Paleo.

Wat is het, waar komt het vandaan en wat zijn de voedingsmiddelen die je wel of niet moet eten als je de Paleo lifestyle omarmt.

Je ontvangt o.a. een handige lijst waar precies op staat wat je wel of niet mag eten.

review paleo lifestyleModule 2: Het ontbijt

Deze module behandelt het ontbijt op de dag, hoe plan ik mijn ontbijt en hoe zorg ik ervoor dat het netjes binnen de Paleo richtlijnen valt?

Je leert in deze module Waarom het ontbijt helemaal niet de belangrijkste maaltijd van de dag is

review paleo lifestyle - avondetenModule 3: avondeten

De derde module behandelt het avondeten en bestaat uit 3 video’s.

In deze module wordt je uitgelegd dat je niet meer angatig moet zijn voor vetten

review paleo lifestyle - lunchModule 4: lunch

De lunch is blijkbaar één van de lastigste onderdelen in je Paleo lifestyle. Deze module gaat hier dieper op in.

Waarom zijn vezels belangrijk voor je lichaam? Hoe kun je een paleo lunch voor jezelf maken als je op het werk bent?

review paleo lifestyle - tussendoortjesModule 5: Tussendoortjes

Ook de tussendoortjes mogen niet overgeslagen worden. In tegenstelling tot wat je zou verwachten kun je best een aantal gezonde tussendoortjes.

Hoe kun je van een suikerverslaving afkomen?

review paleo lifestyle - voedingModule 6: Meer dan alleen voeding

Paleo is meer dan alleen je voedingspatroon aanpassen. In deze module leer je andere gewoontes die je eventueel aan kunt pakken om optimaal Paleo te zijn.

paleo lifestyle receptenModule 8: Recepten

Als laatste module krijg je 29 Paleo ready recepten. De recepten bestaan uit een afbeelding van het eindresultaat, een kort stukje informatie.

De benodigde ingrediënten en een duidelijke beschrijving van de stappen die je moet doen Paleo recepten te maken.

Niet onbelangrijk: Wat kost de Paleo lifestyle?

Volgens de website heeft het totale programma een waarde van € 344.-. Best prijzig zou je denken. Maar omdat het een volledig digitaal programma is kan Wendy dit aanbieden voor € 67.- Dit is wel even iets anders! Naast de lage kosten van een digitaal programma is een ander voordeel dat je eigenlijk gelijk kunt beginnen.

Na je aanmelding ontvang je een inlogcode waarmee je exclusief toegang krijgt tot de Puur&Fit leden site. Hier vindt je dan nog veel meer tips en tools.

Iedere week stuurt Wendy je meerdere persoonlijke e-mails met tips, adviezen en krijg je te zien welke nieuwe onderdelen beschikbaar voor je zijn. Zo krijg je steeds meer inzicht in de Paleo Lifestyle.

Ja, ik wil direct toegang tot het Paleo Lifestyle programma en alle extra toegevoegde recepten

gratis ebook

Nog meer Paleo!

Misschien zijn onderstaande boeken ook wel interessant voor je als je meer wilt gaan doen met Paleo

Super simpel Paleo

super simpel paleo

Het dikke hardcover boek van 242 pagina’s staat boordevol Paleo recepten in de categorieën ontbijt, lunch, snacks, avondeten, toetjes, juices en smoothies.

koop op bol.com

 Paleo voor beginners

Elke Gunst hee paleo voor beginnersft dit boek geschreven. Elke ontdekt Paleo toen ze last kreeg van ontstoken darmen, maanden aan een stuk. Tijdens haar eerste week voelde ze zich opmerkelijk beter.

Na 30 dagen was ze twee kledingmaten kwijt en had ze duizend keer meer energie. Voldoende motivatie om verder te gaan dus.

Koop op bol.com

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland.Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is."Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven