29/10/2022

geert

Mindset

minuten leestijd

7 manieren om een mindset van overvloed te ontwikkelen

Je mindset bepaalt hoe je in het leven staat en op welke manier je reageert op situaties en gebeurtenissen. Ook de acties die je onderneemt, komen voor een belangrijk deel voort uit door hoe je tegen dingen aankijkt.

Zo helpt positief denken om meer geluk te ervaren. Op dezelfde manier kan een mindset van overvloed helpen om meer overvloed in je leven te brengen.

Dit zijn zeven manieren om zo’n mindset te ontwikkelen:

1. Vervang schaarste denken door gedachtes van overvloed

We zijn van nature geneigd om vanuit schaarste en tekorten te denken. De uitdaging is om iedere keer dat je dit doet, hier een gedachte aan overvloed voor in de plaats te stellen.

Denk je bijvoorbeeld dat je die baan nooit zal krijgen, bedenk dan dat er nog meer mooie banen op je liggen te wachten. Ga door met dit ‘omdenken’ totdat je merkt dat denken in overvloed steeds meer een gewoonte wordt.

2. Maak een lijst van beperkingen

Het lijkt misschien ineffectief om een lijst te maken van dingen die ervoor zorgen dat je niet krijgt waar je zo naar verlangt. Toch kan het wel helpen om vanuit overvloed te gaan denken.

Door je beperkende gedachten op te schrijven, breng je ze namelijk uit je onderbewuste naar de oppervlakte. Daardoor verliezen ze hun kracht en kunnen ze je niet meer onaangenaam verrassen.

3. Begin een dagboek

Een dagboek kan helpen om je bewust te worden van de manier waarop je tegen de dingen aankijkt.

Schrijf iedere dag op hoe je reageerde op gebeurtenissen en ga bij jezelf na of je hierbij vanuit tekort redeneerde of vanuit overvloed. Is het eerste het geval, zet er dan een ‘overvloedgedachte’ voor in de plaats.

mindset van onvervloed

4. Maak gebruik van mindfulness

Mindfulness is ideaal om erachter te komen of je vanuit overvloed of schaarste denkt. Door deze meditatietechniek verbetert zowel je aandacht als je focus, waardoor je sneller doorhebt vanuit welke mindset je naar de dagelijkse gebeurtenissen kijkt.

5. Creëer je eigen affirmaties

Affirmaties helpen om schaarste denken te vertalen in overvloeds denken. Kijk maar naar het eerdere voorbeeld over de mooie banen die nog in het verschiet liggen.

Wordt je liefde niet beantwoord of gaat je droomhuis aan je neus voorbij, dan kan je affirmatie zijn dat er blijkbaar iets beters voor je is weggelegd.

Wist je dat naast affirmaties ook bepaalde symbolen kunnen helpen om overvloed in je leven aan te trekken? Bij deze collectie kettingen vind je zo’n symbool.

6. Maak je leven eenvoudiger

Voor een mindset van overvloed is het belangrijk dat je er volledig met je aandacht bij bent en dat je niet voortdurend wordt beziggehouden door andere dingen. Wat hierbij helpt, is je leven vereenvoudigen.

Als je het druk hebt en nauwelijks aan je rust toe komt, schrap dan een aantal zaken uit je agenda. Als de rust en het overzicht in je hoofd terugkeren, kun jij beter de focus leggen op alles waarbij je overvloed ervaart.

7. Erken je prestaties

Maak een lijst van alles wat je in je leven hebt bereikt om je hersenen te dwingen de overvloed in je leven te erkennen. Dat geeft je allereerst het vertrouwen dat je daadwerkelijk iets voor elkaar kunt krijgen.

Als je ziet wat je al hebt bereikt, zie je vast ook dat je nog wel meer kunt bereiken. Het mooie is dat je dan eerder naar deze positieve gedachte gaat handelen. Dit vergroot je kans op succes en het ervaren van overvloed in je leven.

De beste versie van jezelf worden? 

Start je download met het E-book van "Puur mindset academy


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>